Huis > W > Wat Kun Je Doen Met Oude Lp's?

Wat kun je doen met oude lp's?

Het beste antwoord. Nee gek, niet weggooien. Zet ze op Marktplaats, liefst zo gedetailleerd mogelijk, inclusief staat van de plaat en de hoes, eventueel met foto. Ik heb vorig jaar mijn platenverzameling (3 verhuisdozen vol) verkocht via Marktplaats aan een verzamelaar en daar nog een behoorlijk bedrag voor gekregen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Wat dit betreft, hoe groot is een platenhoes?

De afmetingen van de LP hoes zijn 315 millimeter (lengte) bij 315 millimeter (breed). De LP covers hebben steeds vaker aansprekende afbeeldingen en foto's die bij het album of artiest horen. En nog een vraag, hoe duur is een lp? Nieuwe lp's, die normaal gesproken rond de 20, 25 euro kosten, hebben winkels als die van Van Boheemen gered. De cd-winkel leek op sterven na dood, de opgeleefde animo voor lp's kwam als een geschenk uit de hemel. In 2020 werd voor 17,1 miljoen euro aan vinyl omgezet.

Daarvan, kan je een plaat grijs draaien?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het kan afhangen van de specifieke plaat en het type grijs dat u probeert te bereiken. In het algemeen kunt u echter een vrij goed resultaat bereiken door de plaat op een draaitafel op lage snelheid rond te draaien en met een zachte, droge doek het oppervlak lichtjes te polijsten. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn zodat u de plaat niet beschadigt. Als u niet tevreden bent met het resultaat, kunt u het altijd opnieuw proberen of een andere methode zoeken. Hoe krijg je zeil weer glanzend? Er zijn een paar dingen die u kunt doen om uw zeil weer glanzend te krijgen. Een daarvan is het gebruik van een speciaal voor zeilen ontworpen reiniger. U kunt ook een milde zeep- en wateroplossing gebruiken. Zorg ervoor dat u het zeil na het schoonmaken goed uitspoelt. Een andere optie is het gebruik van een bootwas. U kunt de wax aanbrengen met een schone doek en het vervolgens oppoetsen tot het glanst.

Gerelateerde artikelen

Wat kan je doen met een PlayStation Plus kaart?

Je kunt online spelen met vrienden en onbekenden, en korting krijgen in de winkel. U kunt de online opslagruimte en de mogelijkheid om extra spellen te downloaden elke maand gratis houden, zolang u het plus abonnement houdt.

Hoe maak je een zeil schoon?

Door uw zeilen regelmatig te wassen met handwarm water en een borstel voorkomt u dat er aanslag op uw zeil kan ontstaan. Een kleine wasbeurt met water is zo gebeurd en zo stelt u uitgebreidere reiniging nog even uit. Nog beter....bescherm het doek met een goede coating. Welke stofzuiger voor vinyl vloer? Heb je thuis een tegelvloer, linoleum of vinyl liggen? Al deze vloerbedekkingen vallen onder harde vloeren. Voor het stofzuigen van dit type, beschikt je stofzuiger best over een combiborstel, vloerborstel of gemotoriseerde borstel. Deze borstels zijn voor dit type vloer namelijk ideaal.

Waarom platen rechtop bewaren?

Als ze niet verticaal staan, maar scheef of op elkaar liggen is er een risico dat ze na verloop van tijd krom zullen trekken. Als ze scheef staan worden de platen immer op twee punten belast en kunnen ze gaan doorhangen, of er zijn andere platen die er met hun gewicht op drukken waardoor ze ook kunnen verbuigen. Dienovereenkomstig, hoeveel gram naalddruk? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het zal variëren afhankelijk van de specifieke situatie en de individuele fysiologie van de persoon. In het algemeen kan echter worden gesteld dat iemand tot 10 gram naalddruk kan uitoefenen zonder het weefsel te beschadigen.

Daarvan, wat is belangrijk bij een platenspeler?

Het belangrijkste om te overwegen bij het kiezen van een draaitafel is het type aandrijving dat het gebruikt. De twee meest voorkomende soorten aandrijfsystemen zijn riemaandrijving en directe aandrijving. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen.
Draaitafels met riemaandrijving zijn doorgaans stiller en trillen minder dan draaitafels met directe aandrijving. Ze zijn ook minder duur. Ze vergen echter meer onderhoud en zijn kwetsbaarder.
Direct aangedreven draaitafels zijn duurzamer en vergen minder onderhoud dan draaitafels met riemaandrijving. Ze zijn doorgaans ook sneller en hebben meer koppel, wat belangrijk is voor DJ's. Ze zijn echter duurder en moeilijker te installeren.

Door Savory

Vergelijkbare artikelen

Wat is vinylplaat? :: Welk schoonmaakmiddel voor dweilen?
Handige links