Huis > W > Wat Is Vinylplaat?

Wat is vinylplaat?

Een vinylplaat is een dunne platte vinylschijf dewelke aan beide kanten voorzien is van een groef. Deze groef loopt in één stuk door van de buitenrand naar de binnenkant. In de groef is geluidsinformatie opgenomen in de vorm van kleine horizontale én verticale afwijkingen.

Lees verder

Je kunt ook vragen welke lp's moet je hebben?

Onmisbare LP's

  • The Jimi Hendrix Experience -Are You Experienced. Bron: Track Records.
  • Pink Floyd – The Wall. Bron: Columbia Records.
  • Fleetwood Mac – Rumours. Bron: Warner Bros.
  • Marvin Gaye – Let's Get It On. Bron: Tamla.
  • Michael Jackson – Thriller.
  • Stevie Wonder – Songs In The Key Of Life.
  • Beastie Boys – Licensed To Ill.
Waar vinylplaten kopen? Er zijn tal van plaatsen om tweedehands vinylplaten te kopen, of het nu online is via Discogs en eBay, of zelfs via je plaatselijke liefdadigheidswinkel of kringloopwinkel. Maar de beste plek is een lokale platenwinkel met kennis van zaken.

Welke LPS zijn zeldzaam?

Er zijn vier typen LPS: A, B, C en D. LPS A en B komen het meest voor, terwijl LPS C en D zeldzaam zijn. LPS C komt voor bij ongeveer 1% van de bevolking, terwijl LPS D nog zeldzamer is, met een geschatte frequentie van 0,01%. Wie koopt oude LP's? Er zijn een paar verschillende soorten mensen die oude LP's kopen. De eerste soort zijn muziekverzamelaars die een stukje geschiedenis willen bezitten. Zij kunnen geïnteresseerd zijn in de muziek zelf, of in het artwork op de LP. Het tweede type zijn mensen die op zoek zijn naar een bepaald nummer dat ze nergens anders kunnen vinden. Het derde type zijn mensen die de LP als decoratie willen gebruiken.

Waar zijn vinyl van gemaakt?

En veel vinyl stickers, naamplaatjes en pennen worden gemaakt van pvc. Trouwens, wat is 7 inch vinyl? Deze vinylplaten zijn doorgaans tweezijdig afspeelbaar en hebben een afmeting van 7 inch (ongeveer 18 cm). Ze kunnen worden afgespeeld op platenspelers (pick-ups) en draaien dan meestal op een snelheid van 45 toeren (rpm). Omdat ze tweezijdig afspeelbaar zijn, is er sprake van een A- en een B-kant van een single.

Daarvan, waarom zijn lp's zo duur?

De productiekosten zijn gestegen, stellen platenmaatschappijen. Pvc, de grondstof voor platen, is veel prijziger geworden. Bijvoorbeeld door de populariteit van vinylvloeren, die gemaakt worden van dezelfde grondstof. Ook karton, waar platenhoezen van worden gemaakt, is schaarser en daarom duurder geworden. Wat dit betreft, welke singles zijn geld waard? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, want de waarde van een bepaalde single hangt af van een aantal factoren, waaronder de zeldzaamheid, de staat en de verzamelwaardigheid. Toch worden sommige singles over het algemeen als waardevoller beschouwd dan andere. Zo zijn vroege singles van The Beatles of The Rolling Stones doorgaans meer waard dan singles van minder bekende artiesten. Evenzo zijn singles met een beperkte oplage of promotie vaak meer waard dan standaard commerciële releases. Uiteindelijk hangt de waarde van een bepaalde single af van de markt en de specifieke koper.

Wat dit betreft, wat is het beste album ooit?

Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden. Er zijn veel verschillende manieren om te beoordelen wat een album het "beste" maakt. Sommige mensen beoordelen op populariteit, verkoopcijfers of kritische waardering. Anderen beoordelen op persoonlijke voorkeur of de impact die het album op hen persoonlijk had. Er is geen definitief antwoord op deze vraag.

Door Medarda Disla

Wat is het best verkochte album aller tijden? :: Wat kun je doen met oude lp's?
Handige links