Huis > W > Wat Moet Je Doen Als Je Laptop Gaat Blazen?

Wat moet je doen als je laptop gaat blazen?

Een manier om je laptop stiller te krijgen is het gebruiken van een laptopstandaard met actieve koeling. Deze standaarden hebben ingebouwde ventilatoren die stiller zijn dan de ventilatoren in je laptop. Ze zorgen ervoor dat je laptop minder moeite moet doen om af te koelen, waardoor het geluid afneemt.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoeveel kost een goedkope laptop?

De goedkoopste Mac, de Macbook Air, kost rond de 1.099, terwijl een fatsoenlijke Windows-laptop rond de 500 kost.

Is het erg als mijn laptop geluid maakt?

Maakt je laptop veel lawaai dan is dit meestal het resultaat van een koeling die probeert de hard werkende processor af te koelen. Om hem een handje te helpen kan je lopende processen op het systeem handmatig afsluiten, en zelfs voorkomen dat ze weer gaan draaien als je de laptop opstart. Dit in overweging nemend, hoe houd je je laptop koel? Met deze 7 tips pak je oververhitting aan.

  1. Zet je laptop op een hogere plaats. Niet elke laptop heeft ventilatoren.
  2. Laat je processor wat gas terugnemen.
  3. Gebruik energie-efficiënte instellingen.
  4. Schaf een koelingmat of stand aan.
  5. Blaas het vuil uit de ventilator.
  6. Gebruik een hitte-afleider.
  7. Houd je omgeving koel.

Waarom wordt mijn laptop zo warm?

Er zijn een aantal redenen waarom uw laptop zo heet kan worden. De meest voorkomende reden is dat het koelsysteem niet goed werkt. Stof kan zich ophopen op de ventilator en ervoor zorgen dat deze langzamer draait, wat betekent dat de warmte nergens heen kan en zich ophoopt in de laptop. Een andere mogelijkheid is dat de thermische pasta tussen de CPU en GPU is uitgedroogd en niet goed warmte geleidt.
Als de laptop nog onder garantie valt, is de beste manier van handelen om het naar een gecertificeerd reparatiecentrum te brengen en hen een kijkje te laten nemen. Zo niet, dan kunt u proberen de ventilator zelf schoon te maken met perslucht, of opnieuw thermische pasta aanbrengen op de CPU en GPU. Echter, als je niet comfortabel bent om een van deze dingen te doen, is het het beste om de laptop naar een professional te brengen. Hoe maak ik mijn computer stiller? Er zijn een paar manieren om uw computer stiller te maken:
1. Zorg ervoor dat uw computer goed geventileerd is. Als uw computer oververhit raakt, maakt hij lawaai als de ventilatoren hem proberen af te koelen. Zorg voor voldoende luchtstroom rond uw computer door hem regelmatig schoon te maken en hem in een koele, goed geventileerde ruimte te zetten.
2. Gebruik stille onderdelen. Wanneer u nieuwe onderdelen voor uw computer koopt, zoek dan naar onderdelen die ontworpen zijn om stil te zijn. Hieronder vallen zaken als stille kastventilatoren, geluiddempende materialen en voedingen met weinig geluid.
3. Gebruik software om het geluid te regelen. Er zijn een paar programma's die u kunnen helpen het geluid van uw computer te verminderen. Enkele voorbeelden zijn SpeedFan (waarmee u de snelheid van uw ventilatoren kunt regelen), NoNoise (dat systeemgeluiden vermindert) en QuietPC (waarmee u het geluidsniveau van afzonderlijke componenten kunt aanpassen).
4. Gebruik externe luidsprekers of een koptelefoon. Als u het geluid van uw computer te veel vindt, kunt u altijd externe luidsprekers of een koptelefoon gebruiken. Zo kunt u toch van uw computer genieten zonder last te hebben van het lawaai.

Gerelateerde artikelen

Hoe moet je WinRAR downloaden?

De software Winrar kan gratis worden gedownload op Winrar.co.uk. U zult iets ontvangen. De software wordt geopend in Winrar. Na het uitpakken van de software ziet u het installatiebestand.

Daarvan, hoe maak ik de ventilator van mijn laptop schoon?

Door regelmatig even met een spuitbusje perslucht via alle openingen te blazen voorkomt u dat stof zich ophoopt in de laptop. Erg gemakkelijk en u hoeft niet de hele laptop uit elkaar te schroeven. Waarschijnlijk werkt dit ook al wel als u al te laat bent en stof de ventilator van de laptop al heeft geblokkeerd. Dienovereenkomstig, waarom maakt mijn laptop een piepend geluid? In de regel is dit niets ernstigs. Het omzetten van wisselspanning van het lichtnet naar gelijkspanning voor de laptop gaat vaak gepaard met het maken van een hoog frequente toon. Wanneer het piepen steeds harder wordt kan dit duiden op slijtage van de spoelen.

Hoe haal je stof uit je laptop?

Probeer de laptop te openen (vaak kan dit aan de onderkant met een aantal schroefjes) en gebruik wederom luchtspray om stof weg te blazen. Zorg er wel voor dat je de ventilator met een wattenstaafje klem zet zodat deze niet stuk kan gaan door de kracht van de perslucht. Hoe warm mag een laptop processor worden? De maximale temperatuur die een laptop processor kan krijgen is 105 graden Celsius. De gemiddelde temperatuur ligt echter tussen de 40 en 50 graden Celsius. Als de processor heet wordt, wordt hij automatisch uitgeschakeld om schade te voorkomen.

Dit in overweging nemend, kan een laptop oververhit raken?

Ja, laptops kunnen oververhit raken. Dit kan gebeuren wanneer de ventilator niet goed werkt, de ventilatieopeningen geblokkeerd zijn, of de laptop op een zachte ondergrond staat die geen goede luchtstroom toelaat. Als een laptop oververhit raakt, kan dit ertoe leiden dat de batterij snel leegloopt, de processor trager wordt en de laptop uiteindelijk wordt uitgeschakeld.

Door Neomah Provett

Vergelijkbare artikelen

Wat is het verschil tussen een Chromebook en een Windows laptop? :: Hoe werkt Apple TV+- abonnement?
Handige links