Huis > H > Hoe Inloggegevens Opslaan?

Hoe inloggegevens opslaan?

Je kunt ook gebruik maken van een hulpmiddel: een wachtwoordmanager. Dit is een digitale 'kluis' waarin je al je wachtwoorden en gebruikersnamen kunt opslaan. Je hoeft dan alleen het wachtwoord van je wachtwoordmanager te onthouden.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik niet opslaan als PDF?

Er is een lijst van recent geblokkeerde apps. Acrobat kan worden toegevoegd aan de lijst van toegestane apps. Acrobat DC is toegevoegd aan de lijst. PDF-bestanden kunnen worden opgeslagen in Acrobat DC.

Mensen vragen ook: is wachtwoorden opslaan veilig?

Opgeslagen wachtwoorden gehackt

Een ander risico loopt u wanneer de computer is getroffen door malware. Kwaadwillenden zouden dan bij de opgeslagen wachtwoorden in de browser kunnen komen. Zorg daarom altijd dat het antivirusprogramma op de computer is bijgewerkt naar de laatste versie.
En nog een vraag, hoe kan ik wachtwoord onthouden ongedaan maken? Klik op Wachtwoorden. Onder 'Opgeslagen wachtwoorden' staan alle websites waarbij u na het inloggen toestemming hebt gegeven om het wachtwoord te onthouden. Klik achter een site op het pictogram van drie puntjes > Verwijderen. Herhaal dit voor (alle) andere sites.

Hoe vind ik wachtwoorden op mijn computer?

Er zijn een paar manieren om wachtwoorden op uw computer te vinden, afhankelijk van waar ze zijn opgeslagen.
Als u een wachtwoord zoekt dat u gebruikt om in te loggen op uw computer, kunt u het meestal vinden in de Systeemvoorkeuren onder het gedeelte "Beveiliging en privacy". Klik op de knop "Wachtwoorden tonen" om een lijst te zien van alle wachtwoorden die momenteel op uw computer zijn opgeslagen.
Als u op zoek bent naar een wachtwoord dat u gebruikt om in te loggen op een website, kunt u dat meestal vinden in de app Keychain Access. Om Keychain Access te openen, gaat u naar de map Hulpprogramma's in uw map Toepassingen. Zodra Keychain Access is geopend, klikt u op de categorie "Wachtwoorden" in de zijbalk om een lijst te zien van alle wachtwoorden die momenteel op uw computer zijn opgeslagen.
Als u op zoek bent naar een wachtwoord dat u gebruikt om in te loggen op een e-mailaccount, kunt u dat meestal vinden in de app Mail. Om het programma Mail te openen, gaat u naar de map Toepassingen in de Finder. Zodra de Mail app geopend is, klik je op het "Mail" menu bovenaan het scherm en selecteer je de "Voorkeuren" optie. Klik in het voorkeurenvenster op het tabblad "Accounts" en selecteer vervolgens het e-mailaccount waarvan u het wachtwoord wilt vinden. Zodra u het account hebt geselecteerd, zou u het wachtwoord voor dat account moeten zien in het veld "Wachtwoord". Waar vind ik mijn wachtwoorden op mijn iphone? Aangenomen dat u Safari-wachtwoorden bedoelt:
1. Open Instellingen en selecteer Wachtwoorden & Accounts.
2. Selecteer Website & App Wachtwoorden.
3. Voer het wachtwoord van uw toestel in.
4. Selecteer de website waarvoor u het wachtwoord wilt bekijken.

Gerelateerde artikelen

Hoe afbeelding opslaan zonder achtergrond?

Open of maak een afbeelding met transparante gedeelten en kies bestand.

Wat is een goede wachtwoorden app?

Dit zijn de beste wachtwoord-apps voor Android

  1. Bitwarden. Bitwarden is een uitstekende gratis wachtwoordmanager.
  2. 1Password. 1Password is terecht een van de populairste wachtwoord-apps.
  3. Dashlane. Ook Dashlane is het uitproberen waard.
  4. Keeper. Keeper is een uitstekende betaalde wachtwoord-app.
  5. KeePass.
Mensen vragen ook: is de wachtwoordmanager van google veilig? De wachtwoordmanager van Google Chrome op zichzelf is goed beveiligd. Echter, het gebruiken van deze wachtwoordmanager gaat wel in samenwerking met het gebruik van een Google Account en Google Chrome. Het gebruik van Google producten is vanuit privacy oogpunt sterk af te raden.

Hoe veilig is de sleutelhanger van Apple?

Er zit ook een aantal nadelen aan: Omdat het een dienst van Apple is werkt het alleen op iPhone, iPad, Mac en andere apparaten van Apple, maar niet op meerdere platformen. Je kan het bijvoorbeeld niet op Android gebruiken. Het werkt niet met tweestapsverificatie via speciale eenmalige codes. Dienovereenkomstig, hoe zet je automatisch inloggen uit? Om automatisch aanmelden uit te schakelen, moet u het voorkeurenpaneel Gebruikers & Groepen openen en de optie "Automatisch aanmelden inschakelen" deselecteren.

Hoe kan ik gebruikersnaam verwijderen?

Aangenomen dat u een gebruikersnaam op een specifieke website wilt verwijderen:
1. Log in op het account met de gebruikersnaam die u wilt verwijderen
2. Zoek de pagina met accountinstellingen - deze staat meestal in het uitklapmenu onder de accountnaam
3. Op de pagina met accountinstellingen moet een optie staan om het account te verwijderen
4. 4. Volg de instructies op het scherm om het account te verwijderen
Als u de pagina met accountinstellingen of de optie om het account te verwijderen niet kunt vinden, moet u wellicht contact opnemen met de klantenservice van de website.

Door Zorah Heimerl

Vergelijkbare artikelen

Waarom onthoud Chrome mijn wachtwoord niet? :: Wat is sleutelhangertoegang op Mac?
Handige links