Huis > W > Wat Is De Wan Poort?

Wat is de WAN poort?

WAN staat voor Wide Area Network, het internet. Op de WAN poort van je ADSL modem sluit je een kabel aan die naar de splitter gaat. Het modem heeft nu verbinding met internet. Op de (meestal) 4 ethernet poorten kun je computers en andere apparaten aansluiten.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik mijn HDMI poort activeren?

Als u op de knop Start klikt, komt u in het zoekvenster, waar u het antwoord vindt. Als u op Hardware en geluid klikt, komt u in het zoekvenster, waar u het antwoord vindt.

En nog een vraag, wat is het verschil tussen een wan en een lan poort?

WAN's verbinden grote geografische gebieden met elkaar. Een goed voorbeeld hier van is het internet. WAN zijn geografisch niet tot een klein gebied beperkt, zoals een kantoorgebrouw bijvoorbeeld. Een LAN daarentegen is geografisch gezien wel beperkt to een kleine oppervlakte. Wat doe je met een WAN? Wide Area Network. Een communicatienetwerk waarin computers, printers en andere apparaten op verschillende geografische locaties met elkaar zijn verbonden. Via een WAN kan een apparaat communiceren met elk willekeurig ander apparaat in het netwerk.

Bovendien, wat betekent wan op experiabox?

WAN op Experiabox betekent dat het apparaat is aangesloten op een Wide Area Network. Dit maakt een breder scala aan connectiviteit en snelheden mogelijk dan een traditioneel LAN. Bovendien, wat is een wan ip adres? Een WAN IP-adres is een unieke identificatie die wordt toegewezen aan een apparaat dat is aangesloten op een Wide Area Network. Met dit adres kunnen apparaten op het netwerk met elkaar communiceren en het wordt gewoonlijk toegewezen door een Internet Service Provider (ISP).

Gerelateerde artikelen

Hoe seriele poort testen?

Je kunt een onbeperkt aantal COM-poorten testen met de Serial Port Sniffer. Als u Start Session selecteert in het hoofdmenu van de app, krijgt u de mogelijkheid om de communicatie van een serieel programma met meerdere apparaten tegelijk te controleren.

Wat is een ethernet poort?

Deze kabels lopen van uw modem of modem-router (ook wel gateway genoemd) naar de Ethernet-poorten op apparaten waarmee u online kunt, zoals computers, laptops of smart-tv's. Als uw apparaat geen ingebouwde Ethernet-poort heeft, kan een USB-naar-Ethernet-adapter uitkomst bieden. Wat is KPN Box 12? KPN biedt nu de KPN Box 12 aan. Een nieuw generatie modem dat groener, sneller en gebruiksvriendelijker is. Bovendien maakt het modem gebruik van de nieuwste wifi technologie, namelijk Wifi 6. KPN is daarmee het eerste telecombedrijf in Nederland dat Wifi 6 integreert in het eigen modem.

Je kunt ook vragen kun je een router op een router aansluiten?

Je kunt je eigen router eenvoudig aansluiten op je modem-router door een netwerkkabel te verbinden met een netwerkpoort op de modem-router en die vervolgens aan te sluiten op de wan-poort van je eigen router. De wan-poort wordt bij sommige merken ook wel aangeduid met 'internet'. Wat betekent LAN en WLAN? LAN staat voor Local Area Network en WLAN staat voor Wireless Local Area Network. Een LAN is een netwerk van computers en andere apparaten die met elkaar verbonden zijn in een beperkt geografisch gebied, zoals een huis, kantoor of school. Een WLAN is een LAN dat gebruik maakt van draadloze technologie om apparaten met elkaar te verbinden.

Hoe moet je een router installeren?

Er zijn een paar stappen om een router te installeren:
1. Kies de juiste locatie. Plaats de router op een centrale plaats in uw huis of kantoor en zorg ervoor dat hij op een goed geventileerde plek staat.
2. Sluit de router aan op uw modem. Steek het ene uiteinde van een Ethernet-kabel in de poort "Internet" of "WAN" aan de achterkant van uw router en steek het andere uiteinde in de Ethernet-poort van uw modem.
3. Sluit de router aan op een voedingsbron. Steek de voedingsadapter in de voedingspoort aan de achterkant van de router en steek hem in een stopcontact.
4. Zet de router aan. Zodra alles is aangesloten, drukt u op de aan/uit-knop aan de achterkant van de router om hem in te schakelen.
5. Configureer uw router. Zodra de router aan staat, moet je hem configureren. Je kunt dit doen door een webbrowser te openen op een computer of mobiel apparaat dat verbonden is met het netwerk van je router, en het IP-adres van de router in te typen.

Door Levan

Vergelijkbare artikelen

Wat is een ethernet aansluiting? :: Hoe kan je gratis Disney films kijken?
Handige links