Huis > H > Hoe Moet Je Apa Doen?

Hoe moet je APA doen?

Een verwijzing in de tekst volgens APA-richtlijnen bestaat uit de achternaam van de auteur en het publicatiejaar. Als je naar een specifiek deel van een bron verwijst, moet je ook een plaatsaanduiding toevoegen, zoals een paginanummer of tijdstempel. Een voorbeeld is: (Habibi, 2021, p. 170).

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe moet je WinRAR downloaden?

De software Winrar kan gratis worden gedownload op Winrar.co.uk. U zult iets ontvangen. De software wordt geopend in Winrar. Na het uitpakken van de software ziet u het installatiebestand.

Dit in overweging nemend, hoe ziet een apa bronvermelding eruit?

Je zet de auteurs van een bron dus niet op alfabetische volgorde. Je begint altijd met de achternaam van de auteur gevolgd door een komma en hierna de voorletters van de voornamen van de auteur. Als een bron meerdere auteurs heeft, gebruik je een komma tussen de auteurs. Wat is het doel van APA? APA laat zien hoe je een verwijzing op de juiste manier moet noteren. Bij boeken en artikelen bestaat de bronvermelding voornamelijk uit achternamen van schrijvers van de gebruikte bronnen en het jaartal van de publicatie daarvan.

Daarvan, hoe werkt apa bronvermelding in word?

Er is niet één antwoord op deze vraag omdat het kan verschillen afhankelijk van welke versie van Microsoft Word u gebruikt. In het algemeen kun je echter het hulpmiddel Citatie invoegen gebruiken om APA-citaten aan je document toe te voegen. Deze tool zal het citaat automatisch voor u opmaken op basis van de informatie die u invoert. Hoe moet je een bronnenlijst maken? Er zijn een paar stappen nodig om een bronnenlijst te maken:
1. Bepaal de bronnen die je nodig hebt. Dit houdt in dat u vaststelt welke soorten informatie u nodig hebt en welke specifieke onderwerpen u onderzoekt.
2. Evalueer elke bron. Zodra u een lijst van potentiële bronnen hebt, moet u elke bron evalueren om het nut en de betrouwbaarheid ervan te bepalen.
3. Organiseer de bronnen. Zodra je hebt bepaald welke bronnen je gaat gebruiken, moet je ze organiseren op een manier die zinvol is voor je onderzoek. Dit kan betekenen dat je een bibliografie maakt of ze gewoon per onderwerp organiseert.
4. Gebruik de bronnen. Tot slot moet je de bronnen die je hebt verzameld daadwerkelijk gebruiken in je onderzoek. Dit houdt in dat je moet lezen, aantekeningen moet maken en de informatie in je werkstuk of project moet verwerken.

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Dit in overweging nemend, wat is een apa bronvermelding?

Wat is een APA-verwijzing? Een verwijzing is een bronvermelding in een tekst. APA legt uit hoe je een verwijzing precies noteert. Bij boeken en artikelen bestaan bronvermeldingen doorgaans uit de achternamen van de schrijvers van de bronnen en een jaartal. Hoe vermeld je een website als bron? APA-bronvermeldingen voor een website bevatten doorgaans de auteur, publicatiedatum, titel van de pagina of het artikel, de naam van de website, een raadpleegdatum en de URL. Als de auteur niet wordt genoemd, dan gebruik je de organisatie als auteur of dan begint je bronvermelding met de titel van het artikel.

Daarvan, hoeveel auteurs in tekst apa?

Bij de verwijzing in de tekst tussen haakjes de zin gebruik je een komma tussen et al. en het jaartal. Vanaf drie of meer auteurs gebruik je vanaf de tweede verwijzing in de tekst et al. Vanaf zes of meer auteurs gebruik je bij iedere verwijzing in de tekst et al. Daarvan, hoe verwijzen naar een cursus? Om naar een cursus te verwijzen kun je het identificatienummer, de titel of het vakgebied van de cursus gebruiken.

Hoe moet je bronnen vermelden in de tekst?

Er is niet één antwoord op deze vraag, want het hangt af van de specifieke citatiestijl die je gebruikt. Maar in het algemeen moet je bij het citeren van bronnen in tekst de achternaam van de auteur en het jaar van publicatie vermelden. Bijvoorbeeld: "Volgens Smith (2020), ...". Als je rechtstreeks uit de bron citeert, moet je ook het paginanummer vermelden. Je zou bijvoorbeeld kunnen schrijven "Zoals Smith (2020) stelt, '...' (p. 12)."

Door Sheryl Lafoon

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een korte bronvermelding? :: Waarom doet de HDMI het niet?
Handige links