Huis > H > Hoe Maak Je Een Korte Bronvermelding?

Hoe maak je een korte bronvermelding?

Verwijzen naar een boek Een verwijzing in de tekst voor een boek bevat de achternaam van de auteur, het jaartal en (indien relevant) een paginanummer. In de literatuurlijst begin je met de achternaam van de auteur, gevolgd door een komma en de initialen. Hierna komt het jaartal tussen haakjes te staan.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe krijg ik APA 7 in Word?

APA7 in WordWordAPA

En nadien:

  1. XSL bestand uitpakken uit dat ZIP bestand.
  2. Ga naar de map \Microsoft\Bibliography\Sources. xml (details hier)…
  3. Of ga in verkenner zoeken (in het va rechtsboven) naar de map Bibliography …
  4. En plak dat XSL bestand daar.
  5. Herstart Word.
Mensen vragen ook: hoe maak je een goede bronvermelding wikiwijs? Het is belangrijk dat je bij het gebruiken van deze bronnen opschrijft wat je gebruikt hebt, van wie en waar je het vandaan hebt gehaald. Doe dit vooral tijdens het maken van je werkstuk of presentatie en houd dit goed bij; achteraf zo'n bronnenlijst maken is heel lastig en kost veel tijd.

Dit in overweging nemend, hoe zet je een pdf in apa?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van de specifieke vereisten van de APA-stijlgids. In het algemeen moet u echter de auteur, datum en titel van de PDF vermelden, evenals alle andere relevante informatie zoals de URL of DOI. Vervolgens moet u de referentie opmaken volgens de APA-stijlgids. Wat dit betreft, hoe moet een voetnoot eruit zien? Een voetnoot is een noot die onderaan een pagina wordt geplaatst en aanvullende informatie geeft over de tekst op de pagina. Voetnoten zijn doorgaans doorlopend genummerd en worden in de tekst aangeduid met superscript nummers.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Wat dit betreft, waar komt de bronvermelding in een verslag?

Achterin je werkstuk neem je een lijst op van alle bronnen die je hebt geraadpleegd: de bronnenlijst. De verwijzingen in deze bronnenlijst zet je in alfabetische volgorde van (eerstgenoemde) auteur. Je kunt ook vragen wat zet je in de voetnoot? In de voetnoot plaats je een bronvermelding, zodat de lezer je bron kan controleren. Je voorkomt hiermee dat je plagiaat pleegt. De veelgebruikte APA-stijl schrijft voor dat je geen voetnoten gebruikt om bronnen te vermelden.

Wat is een internetbron?

Onder internetbronnen wordt een breed scala aan media geschaard. In principe is elke pagina op internet een mogelijke bron. Zolang deze maar betrouwbaar en valide is. Internetbronnen kunnen onder andere websites, blogs, social media, databanken en online tekstbestanden zijn. Hoe verwijs je naar een website zonder auteur? Als u verwijst naar een website zonder auteur, geef dan de titel van de website, de URL, en de datum waarop u de website hebt bezocht.

Hoe verwijzen naar een link?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop je naar een link kunt verwijzen:
1. Via de URL: Dit is de meest directe manier om naar een link te verwijzen, en is waar de meeste mensen aan denken als ze aan een link denken. De URL voor Google is bijvoorbeeld http://www.google.com.
2. Door zijn ankertekst: Dit is de tekst die aanklikbaar is binnen een link. Bijvoorbeeld, de ankertekst voor de Google-link hierboven is "Google."
3. Op de titel: Dit is de tekst die verschijnt wanneer u met uw muis over een link gaat. Bijvoorbeeld, de titel van de Google-link hierboven is "Google - The World's Most Popular Search Engine".

Door Ferdinana

Vergelijkbare artikelen

Wat kan je met een app? :: Hoe moet je APA doen?
Handige links