Huis > W > Waarom Data Roaming Uitzetten?

Waarom data roaming uitzetten?

Wilt u voorkomen dat de rekening ongemerkt oploopt, zet dan dataroaming uit als u de Europese grens overgaat. U kunt dan niet meer zomaar surfen op internet of bijvoorbeeld e-mailen. Hierdoor maakt u dus ook geen kosten.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik geen zip bestanden openen?

Als u de hele map wilt uitpakken, klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer Alles uitpakken, en volg de instructies.

Kan roaming niet uitzetten?

Roaming uitzetten

Dit is niet ingewikkeld, maar per besturingssysteem verschilt het wel hoe u dit moet doen: Android: ga naar instellingen > kies 'mobiele netwerken' > kies 'gegevensroaming' > vink 'dataroaming' uit. Windows: ga naar instellingen > kies 'opties voor gegevensroaming' > kies 'dataroaming uitzetten'.
Hoe duur is roaming? Sinds zijn roamingkosten afgeschaft in de hele Europese Unie (EU). Dat betekent: géén extra kosten meer voor MB's of belminuten/SMS. Dit is Europese wetgeving. Het maakt dus niet uit bij welke provider je zit; je belt en internet gewoon vanuit je normale bundel.

Daarvan, heb je roaming nodig?

Nee, je hebt geen roaming nodig. Mensen vragen ook: welke landen gratis roaming? Er zijn veel landen die gratis roaming aanbieden, maar de meest voorkomende zijn Australië, Canada en de Verenigde Staten. Deze landen hebben overeenkomsten met veel mobiele providers waardoor klanten hun telefoon kunnen gebruiken zonder extra kosten. Andere landen die gratis roaming aanbieden zijn Nieuw-Zeeland, Mexico en Zuid-Korea.

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik niet opslaan als PDF?

Er is een lijst van recent geblokkeerde apps. Acrobat kan worden toegevoegd aan de lijst van toegestane apps. Acrobat DC is toegevoegd aan de lijst. PDF-bestanden kunnen worden opgeslagen in Acrobat DC.

Dienovereenkomstig, wat moet je uitzetten op je mobiel in het buitenland?

Android. Ga naar Instellingen en vervolgens, onder het kopje Draadloos en netwerk, naar Meer en vervolgens Mobiele netwerken. Hier kunt u mobiel internet (gegevenstoegang) in het geheel uitzetten of alleen voor het buitenland (gegevensroaming). Een vinkje geeft aan dat het aan staat. Waarom geen data in buitenland? Bij Android telefoons kan het gebeuren dat niet vanzelf verbinding wordt gemaakt met een buitenlands netwerk. Dat hangt af van je aanbieder en het toestel. Soms moet je zelf een zogenoemde VPN-verbinding toevoegen. Kijk op de website van je provider en zoek op 'toestelhulp'.

Wat moet je uitschakelen op de telefoon in het buitenland?

Volg deze stappen:

  • Zet uw gegevensverbinding uit. Hiermee blokkeert u het dataverkeer via het mobiele netwerk.
  • Zet dataroaming uit via de instellingen van uw telefoon. Hiermee voorkomt u dat uw telefoon internet gebruikt via een buitenlands mobiele netwerk.
  • Zet uw telefoon helemaal uit en weer aan.
Daarvan, hoe zet je roaming uit op samsung? Om roaming op uw Samsung toestel uit te schakelen, opent u de Instellingen app en tikt u op het tabblad Verbindingen. Selecteer hier de optie Mobiele netwerken en zet vervolgens de schakelaar Roaming in de stand Uit.

Wat kost het mij als ik gebeld wordt vanuit het buitenland?

Als u van buiten de Verenigde Staten belt, hangen uw interlokale kosten af van het land waar u vandaan belt, het land waar u naartoe belt, het type telefoon dat u gebruikt en de interlokale tarieven van uw telefoonmaatschappij. Als u bijvoorbeeld van Canada naar de Verenigde Staten belt, brengt uw telefoonbedrijf u het interlokale tarief Canada-VS in rekening.

Door Mildrid

Vergelijkbare artikelen

Wat kost mobiel bellen naar het buitenland? :: Wat doet SQL Server?
Handige links