Huis > W > Wat Is Een Voetnoot In Word?

Wat is een voetnoot in Word?

Gebruik voetnoten en eindnoten om uitleg of commentaar te geven bij of verwijzingen naar iets in een document. Meestal worden voetnoten onder aan de pagina weergegeven, terwijl de eindnoten aan het einde van het document of de sectie worden weergegeven.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Kan Word een ODT bestand openen?

OpenDocument-bestanden zijn compatibel met Word en open source-toepassingen, maar sommige functies zijn niet beschikbaar in ODT-bestanden. De meeste toepassingen zijn compatibel met Word-documenten.

Men kan zich ook afvragen: hoe ziet een voetnoot eruit?

Een voetnoot begint met een hoofdletter, eindigt met een punt, en bevat meestal de auteursnaam, het jaartal en eventueel de vindplaats (zoals de locatie in een tijdschrift) of een specificering (zoals een paginanummer). Hoe werk je met een voetnoot? Voetnoten en eindnoten invoegen

  1. Klik op de plaats waar u wilt verwijzen naar de voetnoot of eindnoot.
  2. Ga naar het tabblad Verwijzingen en selecteer Voetnoot invoegen of Eindnoot invoegen.
  3. Typ wat u in de voetnoot of eindnoot wilt.

Hoe krijg je voettekst op 1 pagina?

Hoe moet je bronnen vermelden in de tekst? Bij het citeren van bronnen in de tekst moet je een kort citaat in de tekst gebruiken, naast een volledig citaat aan het eind van je werkstuk. Het citaat in de tekst bestaat meestal uit de achternaam van de auteur en het paginanummer waar de informatie is gevonden. Als je bijvoorbeeld informatie aanhaalt uit het boek van John Smith over de geschiedenis van de Verenigde Staten, dan schrijf je (Smith 4). Als je informatie van meerdere pagina's aanhaalt, schrijf je (Smith 4-6). Als je informatie van meerdere auteurs aanhaalt, schrijf je (Smith en Jones 7).

Gerelateerde artikelen

Hoe voeg je een PDF toe in Word?

Hoe maak ik van een leeg Word-document een PDF-bestand?

Dienovereenkomstig, hoe maak je een voettekst in word?

Selecteer Invoegen > Koptekst of Voettekst. Selecteer een van de ingebouwde ontwerpen. Typ de gewenste tekst in de koptekst of voettekst. Als u klaar bent, selecteert u Koptekst en voettekst sluiten. Wat zijn voetnoten in een onderzoek? Voetnoten zijn erg handig voor het vermelden van aanvullende informatie en bronnen onderaan een pagina van een tekst. Meestal zullen redacteuren aangeven om informatie die tussen haakjes komt te staan als voetnoten te vermelden, om het verloop van de tekst niet te onderbreken.

Dienovereenkomstig, wat is het verschil tussen een voetnoot en een eindnoot?

Voetnoten en eindnoten zijn bedoeld als uitleg, opmerkingen of verwijzingen voor tekst in een document. Voetnoten staan onder aan de pagina en eindnoten staan bij elkaar op een pagina aan het einde van het document. Hoe verwijs je naar een noot? Er zijn een paar verschillende manieren om naar een noot te verwijzen. De eerste manier is om gewoon de naam van de noot te gebruiken. Als je het bijvoorbeeld over de noot C hebt, zeg je gewoon "C". Je kunt een noot ook aanduiden met zijn octaaf. Als je het bijvoorbeeld hebt over de noot C in het eerste octaaf, zeg je "C1". Je kunt een noot ook aanduiden met de wetenschappelijke notatie. Dit is de naam van de noot gevolgd door een getal dat het octaaf weergeeft. Bijvoorbeeld, de toon C in het eerste octaaf wordt geschreven als "C0".

Dienovereenkomstig, hoe kop en voettekst enkel op eerste pagina?

Het antwoord op deze vraag hangt af van de software die u gebruikt om uw document te maken. In Microsoft Word, bijvoorbeeld, kun je klikken op het tabblad "Pagina-indeling", dan op het keuzemenu "Onderbrekingen" en "Volgende pagina" selecteren. Dit zorgt voor een pagina-einde, waardoor de kop- en voettekst alleen op de eerste pagina verschijnen.

Door Shanney Molnau

Vergelijkbare artikelen

Wat is het voordeel van een voorversterker? :: Is LAN hetzelfde als Ethernet?
Handige links