Huis > H > Hoe Werkt Afstandsbediening Apple Tv 4K?

Hoe werkt afstandsbediening Apple TV 4k?

Deze afstandsbediening heeft een touchpad waarmee je snel door al je apps navigeert. Ook spoel je gemakkelijk een paar seconden terug in je favoriete film. Met de Menu knop ga je snel 1 scherm terug of naar het menu. Druk 2 keer op de thuisknop om gemakkelijk door al je apps te swipen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe activeer je een jaar gratis Apple TV?

De aanbieding verschijnt automatisch op het scherm als je de Apple TV app op je toestel opent. In de eerste periode betaal je niet. Je kunt dan 3 maanden lang gratis series en films kijken.

Hoe Apple Remote opladen?

Sluit het ene uiteinde van een Lightning-kabel aan op de Lightning-poort aan de onderkant van de Siri Remote. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op een USB-poort van een computer of op een USB-lichtnetadapter van Apple (los verkrijgbaar). Het duurt ongeveer drie uur om de Siri Remote volledig op te laden. Trouwens, wat kun je met een apple tv 3e generatie? Je kunt dan, net zoals met de Muziek-app, content vanaf je pc streamen naar je Apple TV. Wanneer je iTunes hebt, zorg dan overigens wel dat 'Thuisdeling' ingeschakeld is. Dat geldt ook voor je iOS-apparaat en de Apple TV zelf. Dat maakt het delen van content mogelijk.

Dienovereenkomstig, hoe gebruik je je telefoon als afstandsbediening?

Aangenomen dat je je telefoon wilt gebruiken als afstandsbediening voor een tv:
De meeste smart tv's hebben tegenwoordig een app die je kunt downloaden om je telefoon als afstandsbediening te gebruiken. Voor een Samsung smart TV bijvoorbeeld, heet de te downloaden app "Samsung Smart View". Zodra deze app is gedownload en geopend, zal het zoeken naar compatibele apparaten die kunnen worden bediend door de app. De app geeft je dan de mogelijkheid om te kiezen welk apparaat je wilt bedienen.
Als je een telefoon hebt die geen compatibele app heeft, of als je liever geen app gebruikt, zijn er andere manieren om je telefoon als afstandsbediening te gebruiken. Eén manier is het gebruik van een infrarood (IR) blaster. Dit is een apparaat dat infraroodsignalen uitzendt, die vervolgens worden ontvangen door de IR-ontvanger op de tv. De telefoon fungeert dan als brug tussen de afstandsbediening en de TV.
Een andere manier om uw telefoon als afstandsbediening te gebruiken is via Bluetooth. Veel tv's hebben Bluetooth-mogelijkheden, wat betekent dat ze kunnen worden gekoppeld met een Bluetooth-afstandsbediening. Om dit te doen, moet u de TV in Bluetooth koppelingsmodus zetten en vervolgens de TV vinden in de Bluetooth-instellingen van uw telefoon. Als hij eenmaal gekoppeld is, zou u de tv met uw telefoon moeten kunnen bedienen. Trouwens, waarom doet apple tv het niet? Er zijn een paar mogelijke redenen waarom Apple TV geen 4K-resolutie ondersteunt. Eén reden zou kunnen zijn dat Apple TV niet krachtig genoeg is om 4K-content te renderen. Een andere reden zou kunnen zijn dat Apple TV niet over de nodige hardwarecomponenten beschikt om 4K-resolutie te ondersteunen (bijvoorbeeld een 4K-compatibele HDMI-poort). Ten slotte is het ook mogelijk dat Apple nog geen 4K-ondersteuning in Apple TV heeft geïmplementeerd vanwege andere prioriteiten of technische uitdagingen.

Gerelateerde artikelen

Wat kost een Apple TV kastje?

Je kunt in Nederland en België een Apple TV krijgen voor 199 of 219. De hoeveelheid opslagruimte die je nodig hebt, hangt af van hoe je hem gebruikt.

Hoe werkt de Remote app?

Je kunt je telefoon op twee manieren als afstandsbediening gebruiken. De eerste manier is via een app die je via wifi verbindt met je telefoon. De tweede manier is via infrarood, dat sommige smartphones hebben. Je bedient je televisie dan rechtstreeks met het infraroodsignaal dat je telefoon uitzendt. Kan je Apple TV streamen naar Chromecast? Je kunt de Apple TV-app op een Google TV-apparaat, waaronder de Chromecast met Google TV, gebruiken om Apple TV+ te verkennen, door films, tv-programma's en Apple TV-kanalen te bladeren of gratis afleveringen te bekijken.

Wat heb je nodig voor AirPlay?

Daarvoor heb je HomePod, Apple TV, AirPlay 2 compatibele luidsprekers of een slimme televisie nodig. Zoek naar het AirPlay muziek icoontje in de app, het lockscreen of control center en kies de speakers of hoofdtelefoon waar je het geluid op af wil spelen. Wat dit betreft, hoe kan ik streamen van mobiel naar tv? Om dit te doen, heb je een aantal opties. Allereerst kun je een HDMI-kabel aansluiten van je telefoon op je tv. Als je telefoon een micro-HDMI-aansluiting heeft, heb je een micro-HDMI-naar-HDMI-kabel nodig. Als je telefoon geen HDMI-aansluiting heeft, kun je een MHL-adapter gebruiken. Een MHL-adapter zet de micro-USB-aansluiting van je telefoon om in een HDMI-aansluiting.

En nog een vraag, heb je een iphone nodig voor apple tv?

Nee, je hoeft geen iPhone te hebben voor Apple TV. Apple TV werkt met een breed scala aan apparaten, waaronder iPhones, iPads, iPod touches, Macs en PCs.

Door Abisia

Vergelijkbare artikelen

Hoe weet ik welke generatie mijn Apple TV is? :: Is alles gratis op Apple TV?
Handige links