Huis > W > Waarom Is Het Getal Pi Oneindig?

Waarom is het getal pi oneindig?

Bij wiskunde kun je er niet omheen: pi. Het getal dat de verhouding tussen de omtrek en de diameter van een cirkel beschrijft. Vaak wordt pi kortweg aangeduid als 3,14. Maar in werkelijkheid gaat het aantal cijfers achter de komma oneindig door.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik geen zip bestanden openen?

Als u de hele map wilt uitpakken, klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer Alles uitpakken, en volg de instructies.

Daarvan, waarom is 1 en 1 2?

Samengevat: dat 1+1 gelijk is aan 2 is dus enerzijds zo omdat we 2 gebruiken als notatie voor de 'opvolger van 1', maar dan nog moet (en kan) men bewijzen dat de som '1+1' precies gelijk is aan die 'opvolger van 1', dus 2. Wat is r2 rekenen? De omtrek van een cirkel met straal is 2 π r . De oppervlakte van een cirkel met straal is π r 2 .

Mensen vragen ook: welk getal is geen rationaal getal?

Het antwoord op deze vraag is dat er geen definitief antwoord is, want er zijn oneindig veel irrationale getallen. Enkele voorbeelden van irrationale getallen zijn echter pi (3,14), e (2,718), en vierkantswortels van getallen die geen perfecte kwadraten zijn (zoals 2). Dus, kan een getal rationaal en irrationaal zijn? Ja, een getal kan zowel rationaal als irrationeel zijn. Een rationaal getal is een getal dat kan worden uitgedrukt als een breuk, waarbij de teller en de noemer gehele getallen zijn. Een irrationeel getal is een getal dat niet als breuk kan worden uitgedrukt.

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik niet opslaan als PDF?

Er is een lijst van recent geblokkeerde apps. Acrobat kan worden toegevoegd aan de lijst van toegestane apps. Acrobat DC is toegevoegd aan de lijst. PDF-bestanden kunnen worden opgeslagen in Acrobat DC.

Dit in overweging nemend, wat zijn alle natuurlijke getallen?

Natuurlijke getallen zijn de getallen 0,1,2,3,4,... (dus alle positieve gehele getallen en nul). Soms kom je ook wel eens tegen als de verzameling van natuurlijke getallen: 1,2,3,4,..., dus zonder nul. De verzameling van natuurlijke getallen wordt wel aangeduid met het symbool N. Hoe bereken je de gulden snede van een lijn? De Gulden Snede bereken je op de volgende manier: a : b = (a+b) : a (waarbij a en b de verhouding zijn van de brede en de lange zijde). De verhouding tussen a en b heet het Gulden Getal en uitgedrukt met de Griekse letter PHI (opgelet: niet PI of 3,14...)

Hoe getal pi onthouden?

maar hoe kan je de cijfers van pi onthouden? Je kan natuurlijk cijfertje na cijfertje proberen te onthouden, maar er bestaan ook hulpmiddeltjes. Zo kan je zinnetjes vormen waarbij het aantal letters van de woorden het getal pi vormen. vind je al snel een massa probeersels in allerlei talen. Bovendien, waarom is het op 14 maart pi dag? 14 maart is pi-dag omdat de datum kan worden afgekort als 3/14, de eerste drie cijfers van pi. Een andere reden is dat pi een irrationeel getal is, wat betekent dat het niet kan worden uitgedrukt als een eenvoudige breuk, en dat de decimale uitbreiding ervan eindeloos doorgaat. Het getal pi heeft ook veel interessante eigenschappen en wordt gebruikt in veel verschillende gebieden van de wiskunde, dus het is logisch dat er een dag is om het te vieren.

Dit in overweging nemend, wie kent de meeste cijfers van pi?

Het record voor het onthouden van de meeste cijfers van pi is in handen van Lu Chao, een Chinese student die in 2005 67.890 cijfers onthield.

Door Jessey

Vergelijkbare artikelen

Waar zijn de foto's van Picasa? :: Wat is de waarde van π ook wel pi genoemd?
Handige links