Huis > W > Wat Kun Je Doen Met Plex?

Wat kun je doen met Plex?

Plex is een mediacenterdienst die al je content – van films en series tot eigen muziek, video's en foto's – indexeert en via een handige Android-app of webinterface beschikbaar maakt.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Dienovereenkomstig, wat kost plex per maand?

De software is gratis, maar voor bepaalde functies, zoals intro's overslaan, video transcoding met hardware acceleration, downloads en muziek streamen is een betaalde Plex Pass benodigd. Die kost 4,99 euro per maand, 39,99 euro per jaar of eenmalig 119,99 euro. Bovendien, is plex legaal? De media (audio en video) kan op het systeem worden geplaatst, en vervolgens met een gebruiksvriendelijke interface afgespeeld worden. Het is toegestaan om Plex te gebruiken met legaal verkregen materiaal, mits voor eigen gebruik.

En nog een vraag, welke bestanden kan plex afspelen?

Plex kan een groot aantal video-, audio- en beeldformaten afspelen en HTML5-webpagina's renderen. Video-ondersteuning omvat MP4, MKV, AVI, DivX, XviD, MPEG-4 Part 2, MPEG-2, H.264 en H.265. Audio-ondersteuning omvat MP3, AAC, FLAC, WMA en AIFF. Beeldondersteuning omvat JPEG, PNG, TIFF, GIF en BMP. Waarom een Plex pass? Er zijn een paar redenen waarom iemand een Plex-pas zou willen aanschaffen. Ten eerste geeft een Plex-pas je toegang tot een aantal functies die niet beschikbaar zijn voor gratis gebruikers. Deze omvatten dingen zoals DVR, cloud sync, en premium muziek. Ten tweede geeft een Plex pass je vroegtijdige toegang tot nieuwe functies en beta's. Dit betekent dat je nieuwe functies kunt uitproberen voordat ze worden vrijgegeven voor het grote publiek. Tot slot krijg je met een Plex-pas korting op bepaalde Plex-gerelateerde producten en diensten.

Gerelateerde artikelen

Wat kan je doen met een PlayStation Plus kaart?

Je kunt online spelen met vrienden en onbekenden, en korting krijgen in de winkel. U kunt de online opslagruimte en de mogelijkheid om extra spellen te downloaden elke maand gratis houden, zolang u het plus abonnement houdt.

Daarvan, wat kan je met een mediaserver?

De mediaserver vormt de brug tussen de opgeslagen of direct opgenomen videobestanden en de kijkers of toeschouwers. En dat is heel breed. Van een eenvoudige thuisafspeler in de homecinema en kabel-tv tot grootschalige theaterproducties en evenementen. Dit zelfs met Virtual, Augemented of Mixed Reality. Dienovereenkomstig, hoe installeer ik plex? Pc-installatie

Surf naar plex.tv/downloads, klik links op 'Download' en kies bij 'Download Plex Media Server' de versie je wilt downloaden: Windows, Mac of Linux. Download en installeer het pakket op je computer en start het op na installatie. Normaal zie je nu het kleine Plex-logo in de taakbalk rechts onderaan.

Hoe media toevoegen aan Plex?

Na de installatie start je de Plex server. Open vervolgens de server-pagina, ga naar de taakbalk, rechts-klik op het Plex-icoon en selecteer 'Open Plex'. Klik links op 'Add Folders' en selecteer de folder waar al je filmbestanden staan. Je kunt meerdere locaties opgeven voor een bibliotheek. Dit in overweging nemend, hoe werkt een mediaserver? Een mediaserver is een computer of apparaat dat mediabestanden zoals muziek, video's en foto's opslaat en deelt. Mediaservers kunnen zich op locatie of in de cloud bevinden en zijn toegankelijk via verschillende apparaten, zoals computers, smartphones en tablets. Wanneer u een mediaserver opent, kunt u de opgeslagen bestanden vanaf elke locatie bekijken of beluisteren.

Wat is Plex voor NAS?

Plex media server is een gratis en open source applicatie waarmee u uw mediabestanden kunt beheren en organiseren. Het kan worden gebruikt om uw media te streamen naar elk apparaat dat de Plex-mediaserver ondersteunt. Plex mediaserver is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS.

Door Corwun Gradford

Vergelijkbare artikelen

Waarom PLM? :: Hoe GTA online spelen zonder PlayStation Plus?
Handige links