Huis > W > Wat Is Een Telewerkvergoeding?

Wat is een Telewerkvergoeding?

De onbelaste Telewerkvergoeding is m.i.v. 1-1-2015 vervallen

* Wat niet vervallen is, is de vergoeding voor het inrichten van de thuiswerkplek. Om de vijf jaar mag de werkgever de werknemer € 1.815 euro geven om zijn thuiswerkplek in te richten. De inrichting moet voldoen aan de arbo-eisen.

Lees verder

Dienovereenkomstig, waarom telewerk invoeren?

Voor- en nadelen van telewerken

De werknemerstevredenheid neemt toe, je kan geconcentreerder werken en soms is het een kostenbesparing en zorgt telewerken voor een hogere productiviteit. Ook zijn er mogelijke maatschappelijke voordelen verbonden aan de impact van het verplaatsingsgedrag.
Dit in overweging nemend, is thuiswerk een verworven recht? Is thuiswerken een recht (geworden)?

Deze korte vraag kent een kort antwoord: nee. Thuiswerken is geen absoluut recht.

Dienovereenkomstig, is telewerk een verworven recht?

Nee, telewerken is geen verworven recht. Bovendien, wie mag telewerken? De mogelijkheid om te telewerken wordt gewoonlijk door de werkgever bepaald. Om te kunnen telewerken, eist een werkgever meestal dat een werknemer zijn taken op afstand kan uitvoeren. Er zijn verschillende redenen waarom een werkgever een werknemer kan toestaan te telewerken, bijvoorbeeld om de kantoorkosten te verlagen of om de persoonlijke agenda van een werknemer aan te passen.

Trouwens, is thuiswerken nog verplicht?

Het thuiswerkadvies in verband met de coronapandemie is vervallen. Het kabinet roept werkgevers op om met werknemers afspraken te maken om hybride werken blijvend te stimuleren. Het kabinet vraagt extra aandacht voor werknemers die zorgen hebben over hun gezondheid. Ook zij moeten veilig kunnen werken. Wat moet een werkgever regelen bij thuiswerken? Waarvoor is mijn werkgever verantwoordelijk bij thuiswerken? De werkgever moet zorgen voor een gezonde en veilige werkplek voor de werknemer en voor een inrichting van de werkplek die aan de persoonlijke eigenschappen van de werknemer is aangepast. Dit geldt ook voor je thuiswerkplek.

Mensen vragen ook: hoeveel uur mag je thuiswerken?

Werktijden. Volgens het Arbobesluit moet beeldschermwerk op gezette tijden worden afgewisseld met ander werk of een pauze. Maar wat "gezette tijden" precies betekent, staat er niet. Werknemers krijgen over het algemeen pas klachten als ze minstens vier uur per dag beeldschermwerk doen. Wie betaalt de thuiswerkplek? Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het kan variëren afhankelijk van het bedrijf en de specifieke regeling. In sommige gevallen kan het bedrijf de werknemer vergoeden voor bepaalde kosten in verband met het opzetten van een thuiskantoor, zoals een percentage van de kosten van een thuiscomputer of -printer. Een andere mogelijkheid is dat het bedrijf gewoon een vergoeding geeft om de kosten voor het opzetten van een thuiskantoor te compenseren. Uiteindelijk is het het beste om bij de HR-afdeling van uw bedrijf na te gaan of er een vergoeding of stipendium beschikbaar is voor het opzetten van een thuiskantoor.

Wat valt er onder onkosten?

De meest gebruikelijke definitie van uitgaven is: "Bedragen betaald of opgelopen gedurende een bepaalde periode, meestal een jaar, in verband met het runnen van een bedrijf, huishouden of andere organisatie."
In de boekhouding worden uitgaven doorgaans ingedeeld in drie soorten: bedrijfskosten, niet-bedrijfskosten en kapitaalkosten. Bedrijfskosten zijn kosten die worden gemaakt bij de dagelijkse bedrijfsvoering, zoals huur, nutsvoorzieningen, salarissen en kantoorbenodigdheden. Niet-operationele kosten zijn kosten die geen verband houden met de kernactiviteiten van een bedrijf, zoals rentelasten, afschrijvingen en waardeverminderingen. Kapitaaluitgaven zijn uitgaven voor de verwerving of verbetering van activa op lange termijn, zoals gebouwen, machines of voertuigen.

Door Bannister

Is tethering veilig? :: Wat houdt telewerken in?
Handige links