Huis > H > Hoe Organiseer Je Een Goede Webinar?

Hoe organiseer je een goede webinar?

Twee maanden van tevoren: de opzet

  1. Bepaal het programma. Beslis in welke behoefte van je doelgroep het webinar voorziet en hoe je dit gaat bereiken.
  2. Live of opgenomen.
  3. Alleen of met z'n tweeën.
  4. Materiaal en software.
  5. Registratie.
  6. Duur.
  7. Vragen laten insturen.
  8. Houd je introductie kort.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een goede dagelijkse workout?

Als je moe wordt, zorg dan voor een goede houding. Halve burpee voor al je spieren. Squats voor de benen en de billen. Push-ups voor de borst en armen. Het is Superman voor je rug. Er zijn dips voor je armen. Er is een rotsvaste kern.

Wat heb je nodig om een webinar te maken?

Lees wat, hoe je er precies aan komt en waar je op moet letten.

  • Hardware. Om een webinar te organiseren heb je mogelijk een goede computer of harddrive nodig om de techniek en software te ondersteunen.
  • Microfoon + camera.
  • Software of clouddienst.
  • Goede verbinding.
Hoeveel kost het maken van een webinar? De kosten voor dit soort type webinars variëren op basis van het volume per jaar. Ga uit van een prijs tussen de € 2.450 en € 5.150 per webinar inclusief alle voorbereidingen, gebruik professionele webinar studio en de webinar technologie.

Hoe zet je een interactief webinar op?

Er zijn een paar belangrijke stappen voor het opzetten van een interactief webinar.
1. Eerst moet u een webinarplatform kiezen. Er zijn veel verschillende webinarplatforms beschikbaar, dus doe wat onderzoek om erachter te komen welke het beste werkt voor uw behoeften.
2. Zodra je een webinarplatform hebt gekozen, meld je je aan voor een account en maak je een nieuw webinar aan.
3. Bij het maken van je webinar moet je instellingen kiezen die interactiviteit mogelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan het instellen van een chatfunctie, de mogelijkheid voor deelnemers om vragen te stellen of de mogelijkheid om te stemmen op een poll.
4. Zodra je webinar is gemaakt, promoot je het bij je doelgroep. Stuur e-mails uit, post erover op sociale media en doe wat je kunt om het bekend te maken.
5. Op het moment van je webinar log je in en zorg je ervoor dat alles is ingesteld en goed werkt. Verwelkom vervolgens je deelnemers en start je interactieve sessie! Hoe geef je een seminar? Om een seminar te geven, moet u zich van tevoren voorbereiden. Zo moet u zorgen voor een goed georganiseerde presentatie, uw presentatie oefenen en een geschikte locatie kiezen.
Tijdens het seminar zelf begint u met een begroeting en een introductie. Geef vervolgens een kort overzicht van het onderwerp dat u gaat bespreken. Daarna gaat u over tot de kern van uw presentatie, met behulp van dia's, visuele hulpmiddelen of wat u nog meer hebt voorbereid. Zorg ervoor dat je op het einde tijd overlaat voor vragen.

Gerelateerde artikelen

Wat is een goede camera voor beginners?

De beste camera's voor beginners zijn de Canon EOS 2000D.SLR camera en de Sony Alpha A6000.

Welke webinars zijn er?

Welke soorten webinars zijn er?

  • Starten met je eerste webinar!
  • Een live webinar.
  • Een automated webinar.
  • Een on demand webinar.
Hoe kan je een webinar opnemen? Hoe neem ik een live webinar op? Als u een live webinar wilt opnemen, start u de sessie en klikt u vervolgens op Start Recording (Opname starten – Windows) of Record (Opnemen – Mac). Deze optie staat onder in het Screen Sharing-venster. Klik op Stop Recording (Opname stoppen) wanneer u klaar bent met opnemen.

Wat is de beste tijd om een webinar te geven?

Een goed tijdstip voor een B2C webinar is om 19.00 of 20.00 uur. Naast het tijdstip is het ook belangrijk dat je rekening houdt met de dag waarop je het webinar organiseert. Over het algemeen zijn dinsdag en donderdag de beste dagen waarop om een webinar te organiseren. Woensdag is ook een goede webinar dag. Hoe maak je een interactieve workshop? Er zijn veel manieren om een interactieve workshop te maken. Een manier is het creëren van een reeks stations waar de deelnemers kunnen ronddraaien en verschillende activiteiten kunnen doen. Een andere manier is om kleine groepen te maken en ze samen aan een project te laten werken. Tot slot kunt u ook ijsbrekers en andere activiteiten gebruiken om de deelnemers in beweging te krijgen en met elkaar in contact te brengen.

Hoe lang duurt een webinar?

Een webinar is een online seminar dat doorgaans 60 tot 90 minuten duurt.

Door Greg

Vergelijkbare artikelen

Wat is een online webinar? :: Hoe moet je zoekgeschiedenis uitzetten?
Handige links