Huis > W > Wat Is Een Online Webinar?

Wat is een online webinar?

Een webinar is een evenement dat alleen online te volgen is. Dit in tegenstelling tot een webcast, wat in principe een fysiek evenement is, welke ook online wordt uitgezonden via het internet.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kan je online een boek lezen?

Je kunt een boek vinden via OnlineBibliotheek.com/e-books. Kies de knop met de tekst 'Boek lenen'. Kies de optie 'Online lezen'. U kunt direct beginnen met lezen als de online reader opent.

Hoe organiseer je een congres?

Do's

  1. Kies één doelgroep waarop je de inhoud van je congres afstemt.
  2. Verstuur ruim op tijd een save the date, zo'n drie maanden van tevoren.
  3. Communiceer op een persoonlijke manier.
  4. Draai het evenement als een film af in je hoofd.
  5. Leg het congres vast in de hoogst mogelijke kwaliteit, met film en fotografie.
Wat is een gratis webinar? Naast het woord webinar worden er nog meer termen gebruikt zoals, web seminar, online seminar, virtual seminar virtual workshops en webcast, en zo zijn er nog veel meer termen voor wat in principe hetzelfde is; een online presentatie met beeld, geluid en live interactie via het internet.

Is een webinar een workshop?

Een webinar is een soort online workshop waarbij deelnemers de presentator kunnen zien en horen, vragen kunnen stellen en in realtime informatie kunnen ontvangen. Hoewel een webinar qua doel en inhoud lijkt op een traditionele workshop, verschilt hij in die zin dat hij online wordt gehouden en vaak multimediapresentaties en interactieve functies bevat. Is een webinar met beeld? Een webinar is een online seminar dat meestal bestaat uit een presentatie door een materiedeskundige. Een webinar kan al dan niet beelden bevatten, afhankelijk van het doel en de inhoud van het seminar. Als het webinar bijvoorbeeld gericht is op een presentatie in de vorm van een lezing, is het minder waarschijnlijk dat het beelden bevat dan wanneer het webinar gericht is op een meer interactieve discussie.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je een 3D tekening online?

Het is gratis te gebruiken en werkt in je browser. Met Tinkercad kunt u snel prachtige 3D ontwerpen maken. Elk idee kan worden omgezet in een prachtig 3D ontwerp.

Kan ik een webinar downloaden?

Download in het webinar dashboard

Klik op je webinar > 'Replay' > 'Download replay' > 'Vraag download aan'. Het duurt ongeveer 30 tot 60 minuten tot de video klaarstaat. Je ontvangt dan een e-mail met de downloadlink.
Trouwens, hoe kun je je scherm opnemen? Native schermopname in Android Q

  1. Ga naar Instellingen > Systeem > Geavanceerd > Ontwikkelaarsopties;
  2. Ga naar Functievlaggen;
  3. Zoek de optie settings_screenrecord_long_press en schakel deze in;
  4. Om nu een schermopname te maken, houdt de aan/uit knop lang ingedrukt;
  5. Druk lang op de optie 'screenshot maken';

Dit in overweging nemend, hoe scherm opnemen windows?

Gebruik de ingebouwde Game Bar van Windows 10

Klik op 'Vanaf nu opnemen' of houdt de Windows-toets, ALT en R tegelijkertijd ingedrukt om de opname te starten. Met dezelfde toetscombinatie kun je de opname weer stoppen als je klaar bent. Opgenomen video's worden opgeslagen in de map 'Film/Opname'.
Men kan zich ook afvragen: hoe maak ik een workshop? De eerste stap is beslissen welk type workshop u wilt maken. Wil je een workshop organiseren voor je vrienden, collega's of het grote publiek? Als je eenmaal weet wie je publiek is, kun je beginnen met het plannen van de inhoud van de workshop.
Als je niet zeker weet wat voor soort workshop je wilt maken, bedenk dan over welke onderwerpen je gepassioneerd bent en wat je met anderen wilt delen. Als je eenmaal een idee hebt van het doel van de workshop, kun je beginnen met het plannen van de logistiek.
Bij het plannen van een workshop kun je denken aan de datum en locatie, hoeveel mensen je wilt uitnodigen, welke materialen je nodig hebt en hoe je het evenement gaat promoten. U kunt ook nadenken over de vorm van de workshop, zoals een lezing, demonstratie of praktische activiteit.
Zodra je alle logistiek hebt gepland, is het tijd om je workshop te promoten. Je kunt sociale media, e-mail of mond-tot-mondreclame gebruiken om de boodschap over te brengen. Zorg ervoor dat je alle belangrijke details vermeldt, zoals de datum, het tijdstip, de locatie en wat de deelnemers kunnen verwachten.
Als u er zeker van wilt zijn dat uw workshop een succes wordt, overweeg dan een korting of een incentive voor de deelnemers. Je kunt de deelnemers ook een weggevertje aanbieden, zoals een ebook of een gids. Door iets van waarde aan te bieden, vergroot je de kans dat mensen zich aanmelden en op je workshop verschijnen.

Hoe maak je een interactieve presentatie?

Interactieve presentaties betrekken uw publiek en maken uw boodschap gedenkwaardiger. Hier zijn enkele tips voor het maken van een interactieve presentatie:
1. Begin met een sterke opening.
Trek de aandacht van je publiek vanaf het begin met een sterke opening. Dit kan een overtuigend verhaal zijn, een schokkende statistiek of een krachtig beeldmateriaal.
2. Gebruik boeiende visuals.
Beeldmateriaal is een belangrijk onderdeel van elke presentatie, dus zorg ervoor dat u afbeeldingen en grafieken van hoge kwaliteit gebruikt. Je kunt ook interactieve elementen zoals grafieken en diagrammen gebruiken om je gegevens boeiender te maken.
3. Zorg voor publieksparticipatie.
Betrek je publiek bij je presentatie door vragen te stellen, enquêtes te houden of ze deel te laten nemen aan activiteiten. Zo blijven ze betrokken en gefocust op uw boodschap.
4. Gebruik multimedia-elementen.
Multimedia-elementen zoals video, audio en animatie kunnen uw presentatie boeiender en visueel aantrekkelijker maken.
5. Sluit af met een sterke conclusie.
Net zoals je je presentatie begon met een sterke opening, wil je hem eindigen met een sterke conclusie. Dit kan een oproep tot actie zijn, een samenvatting van je belangrijkste punten, of een laatste vraag die tot nadenken stemt.

Door Omura

Vergelijkbare artikelen

Hoe spreek je uit webinar? :: Hoe organiseer je een goede webinar?
Handige links