Huis > H > Hoe 3 Antennes Router Richten?

Hoe 3 antennes router richten?

Richt antennes niet op elkaar

Zitten er externe antennes op je router? Plaats altijd één antenne omhoog en één horizontaal, zo krijg je beter wifi bereik. De antennes van de router zenden het wifi signaal uit. Dit signaal is te vergelijken met de kringen die je in het water ziet, wanneer je er een steentje in gooit.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat voor router heb ik nodig?

Als je gewoon onderweg wilt internetten, dan is een iwrd de oplossing. Wil je een spelletje spelen of een film kijken met een bekabelde of draadloze verbinding? Dan moet je een draadloze router nemen met dual band en gigabit netwerkpoorten.

Wat is een slechte wifi verbinding?

Mogelijke oorzaken zijn bijvoorbeeld drukte op het wifi-kanaal en andere apparaten die wifi verstoren. Vooral in grote huizen, goed geïsoleerde woningen of gebouwen met dikke muren is het wifi-signaal niet altijd in alle kamers goed. Een wifi-signaal kan namelijk niet gemakkelijk door alle materialen zoals beton heen. Hoe ver reikt een wifi versterker? Het heeft namelijk dezelfde antennes en zend op dezelfde sterkte uit. Daarom is het bereik van een wifi versterker ongeveer gelijk aan de afstand die de wifi router hierboven biedt: gemiddeld 8 meter (en in een nieuwbouwhuis 5 meter). Bekijk en vergelijk de top wifi versterkers.

Hoe zet je wifi op een ander kanaal?

Er zijn een paar manieren om een ander kanaal voor uw wifi in te stellen:
-Als uw router een touchscreen display heeft, kunt u meestal toegang krijgen tot de wifi instellingen door op de "Menu" knop te drukken. Vanaf daar zou u naar de wifi-instellingen moeten kunnen navigeren en het kanaal moeten kunnen wijzigen.
Als uw router geen aanraakscherm heeft, moet u de webinterface van de router openen. Hiervoor heb je het IP-adres van de router nodig. Dit is meestal te vinden op de onderkant van de router of in de documentatie van de router. Zodra je het IP-adres hebt, open je een webbrowser en typ je het in de adresbalk. De webinterface van de router verschijnt dan. Van hieruit kunt u naar de wifi-instellingen navigeren en het kanaal wijzigen.
Als u een Windows-computer gebruikt, kunt u het wifi-kanaal ook wijzigen via het "Netwerkcentrum en Delen". Open hiervoor het Configuratiescherm en ga naar "Netwerkcentrum en Delen". Klik op de link "Adapterinstellingen wijzigen". Klik met de rechtermuisknop op uw wifi-adapter en selecteer "Eigenschappen". Selecteer de knop "Configureren" en ga naar het tabblad "Geavanceerd". Vanaf hier zou je het kanaal moeten kunnen veranderen onder de instelling "Frequentieband". Hoe zorg je voor goede wifi? Er zijn een paar dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je goede wifi hebt:
1. Controleer de instellingen van de router.
2. Controleer op interferentie van andere elektronische apparaten.
3. Verplaats de router naar een centrale locatie.
4. Controleer de antennes van de router.
5. Update de firmware van de router.
6. Neem contact op met uw ISP als u nog steeds problemen ondervindt.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik inloggen op mijn router?

De netwerkkabel moet worden aangesloten op de netwerkaansluiting van uw computer of laptop. U kunt het configuratiemenu vinden in de internetbrowser. Als u het internetadres in de browser invoert, krijgt u toegang tot de router.

Hoe sterk is mijn wifi signaal?

De signaalmeter is een handige optie in de WiFi Analyzer app. Je kunt hiermee zien hoe sterk je signaal is. Hoe verder naar rechts (in het groene gedeelte), hoe beter je signaal. Loop rond door je huis en tuin (dat is het handige van een Android app) en test overal de kwaliteit van je signaal. Trouwens, wat doet een wifi antenne? In de praktijk werkt een wifi antenne als een wifi repeater, maar dan omgekeerd. In plaats van een bestaand signaal nog verder te verzenden, trekt het als het ware wifi signalen naar zich toe en bundelt deze.

Daarvan, hoe krijg je beter bereik?

8 manieren om het bereik van je mobiele telefoon te verbeteren

  1. 1) Verwijder obstructies.
  2. 2) Zoek de dichtstbijzijnde zendmast.
  3. 3) Zorg er voor dat je batterij vol is.
  4. 4) Blokkeer uw mobiele telefoon antenne niet.
  5. 5) Vermijd drukke plaatsen.
  6. 6) Gebruik het Wifi-netwerk in plaats van mobiele frequenties.
Welke apparaten verstoren wifi? De meeste apparaten die radiogolven uitzenden kunnen WiFi-signalen storen. Hieronder vallen magnetrons, draadloze telefoons, babyfoons en zelfs sommige LED-lampen. Als u vermoedt dat een apparaat in uw huis storing veroorzaakt, probeer het dan uit te schakelen en kijk of uw WiFi-verbinding verbetert.

Waarom heeft mijn telefoon slechte wifi?

Er zijn een aantal redenen waarom je telefoon slechte wifi kan hebben. Een mogelijkheid is dat je telefoon niet compatibel is met de router die je gebruikt. Een andere mogelijkheid is dat de router niet goed is geconfigureerd. Ten slotte kan interferentie van andere apparaten ook problemen veroorzaken met de sterkte van het wifi-signaal.

Door Ludovika Lupien

Vergelijkbare artikelen

Kunnen wifi netwerken elkaar storen? :: Wat zijn functies van een adapter?
Handige links