Huis > W > Wat Voor Wifi Router Heb Ik Nodig?

Wat voor wifi router heb ik nodig?

Wil je gewoon gebruik maken van draadloos internet, dan volstaat een 802.11g router nog steeds prima. Ben je juist een gamer of wil je films streamen en heb je zowel een snelle draadloze als een bekabelde verbinding nodig? Zorg dan voor een draadloze router met QoS, dualband 802.11n en gigabit netwerkpoorten.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Heb je een router nodig voor draadloos internet?

Wanneer je ergens een internetverbinding wilt opzetten, heb je vaak twee apparaten nodig: een modem en een router. Het minimale dat je nodig hebt voor internetverbinding is een modem. Indien je meer dan één apparaat hebt dat je met het internet wil verbinden, heb je ook een router nodig. Hoe maak ik verbinding met mijn router? De router benaderen

Sluit de router met een netwerkkabel aan op de netwerkaansluiting van je computer of laptop. Via een internetbrowser kun je in het configuratie menu van de router komen. De router benader je door het ip adres als internetadres in de browser in te voeren, vaak is dit 192.168.1.1 of 192.168.0.1.

Dienovereenkomstig, wat is bluetooth en hoe werkt het?

Bluetooth is een draadloze technologiestandaard voor het uitwisselen van gegevens over korte afstanden tussen vaste en mobiele apparaten, ontwikkeld door de Bluetooth Special Interest Group (SIG).
De Bluetooth-technologie werd oorspronkelijk ontworpen om eenvoudige draadloze netwerken van persoonlijke consumentenapparaten te ondersteunen. De technologie is sindsdien gebruikt voor een groot aantal toepassingen die verder gaan dan de oorspronkelijke bedoeling, waaronder audio- en videostreaming, gaming en zelfs medische apparatuur.
Hoe Bluetooth werkt
Bluetooth apparaten communiceren door middel van radiogolven in het 2,4 gigahertz (GHz) bereik - dit is hetzelfde frequentiebereik als veel andere veelgebruikte apparaten, zoals magnetrons, draadloze telefoons en Wi-Fi routers.
Elk Bluetooth-apparaat heeft een radiozender en -ontvanger. Wanneer twee Bluetooth-apparaten verbinding willen maken, moeten ze dicht bij elkaar in de buurt zijn - meestal binnen 10 meter.
Zodra een verbinding tot stand is gebracht, kunnen de twee apparaten gegevens uitwisselen. Bluetooth-apparaten kunnen met elkaar verbinden zonder dat er een centraal apparaat, zoals een router, nodig is.
Bluetooth-apparaten worden ingedeeld in drie verschillende categorieën, gebaseerd op hun stroomvereisten:
Klasse 1 apparaten hebben een maximaal vermogen van 100 milliwatt (mW) en kunnen werken tot een bereik van 100 meter.
Apparaten van klasse 2 hebben een maximaal uitgangsvermogen van 2,5 mW en kunnen werken tot een bereik van 10 meter.
Apparaten van klasse 3 hebben een maximaal uitgangsvermogen van 1 mW en kunnen werken tot een bereik van 1 meter.
Hoe lager het afgegeven vermogen, hoe kleiner het bereik. De meeste Bluetooth-apparaten zijn Klasse 2 of Klasse 3.
Bluetooth-apparaten gebruiken een techniek die frequency-hopping spread spectrum (FHSS) heet om interferentie van andere draadloze apparaten die dezelfde frequentie gebruiken te verminderen. Bij FHSS worden de gegevens bij elke verbinding op een andere frequentie verzonden.
Bluetooth apparaten Wat kun je met een wifi router? Wifi-routers stellen apparaten in staat om draadloos verbinding te maken met het internet. Ze ontvangen en verzenden gegevens via radiogolven en kunnen worden gebruikt om apparaten thuis, op kantoor en in openbare ruimten met het internet te verbinden.

Gerelateerde artikelen

Waar gebruik je PNG voor?

Het is geschikt voor logo's, iconen, afbeeldingen met tekst en tekeningen. Wanneer u geen compromissen wilt sluiten over bepaalde details in een afbeelding, en wanneer u een transparante achtergrond nodig hebt, gebruikt u PNG.

Dus, wat is het verschil tussen wifi en router?

De modem verzorgt de verbinding met het internet via uw provider. Zonder modem hebt u thuis geen internettoegang. Een router verdeelt het internetsignaal over alle apparaten in uw thuisnetwerk en verzorgt de communicatie tussen uw apparaten (desktop, laptop, printer, smartphone, tablet,). Hoe weet je wat voor router je hebt? Ben je draadloos aangesloten via wifi, zoek dan het stukje op waar “Wireless adapter” staat. Onder het kopje “Default gateway” vind je het IP-adres van de router of het modem terug. Vaak is dit 192.168.1.1 of 192.168.2.1, maar er zijn ook fabrikanten die een compleet ander IP-adres aan hun router toekennen.

Vervolgens, welke snelheid router heb ik nodig?

Zorg er dus voor dat je router een minimale snelheid heeft die 5 à 6 keer zo hoog is als die van je internetsnelheid. Zo weet je bijna zeker dat je jouw volledige downloadsnelheid op meerdere plekken kunt benutten. Toch gaat dit niet overal op, een verdieping hoger kan de snelheid toch danig zijn teruggezakt. En nog een vraag, kan een router in een kast? Ja, een router kan in een kast worden geplaatst. Er zijn echter een aantal overwegingen die u moet maken voordat u de router in een kast plaatst. Als de kast metalen wanden heeft, kan dit het signaal van de router verzwakken. Daarnaast moet er voldoende luchtcirculatie in de kast zijn om ervoor te zorgen dat de router niet oververhit raakt. Als de kast niet voldoende ventilatie heeft, kan dit ertoe leiden dat de router sneller kapot gaat.

Wat kost een router voor internet?

De prijs van een router hangt af van verschillende factoren, zoals het merk, de specificaties en waar je het aankoopt. Een eenvoudige router kan al snel enkele tientjes kosten, maar voor een goede router met goede specificaties betaal je al snel meer dan 100 euro. Je kunt routers ook huren bij sommige internetproviders.

Door Krock Deeters

Vergelijkbare artikelen

Kun je elke router gebruiken? :: Hoe werkt Wireless Powershare iPhone?
Handige links