Huis > H > Hoe Maak Ik Een Gastnetwerk Aan Kpn?

Hoe maak ik een gastnetwerk aan KPN?

Gastnetwerk KPN

  1. Klik in het menu (bovenaan) op WiFi.
  2. Een nieuw overzicht verschijnt.
  3. Er opent een nieuw overzicht.
  4. Het gastnetwerk is actief.
  5. In het blok onder '2.4GHz & 5 GHz' staan de (inlog)gegevens van het netwerk.
  6. Typ eventueel achter 'SSID Naam' een nieuwe naam voor het gastnetwerk.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Mensen vragen ook: wat is smart wifi van ziggo?

Zo werkt SmartWifi

Met onze wifi-versterkers met SmartWifi functie haal je extra wifipunten in huis. Deze SmartWifi pods sturen het wifi-signaal van je modem door. En ze werken automatisch samen: ze vormen één groot wifi-netwerk (mesh-netwerk). Zo heb je overal in huis snelle en stabiele wifi.
Trouwens, wat doet upnp? UPnP staat voor 'Universal Plug & Play'. Dit staat apps en apparaten op je netwerk toe om poorten te openen en te sluiten als ze met elkaar verbinden. Zo hoef je dus zelf geen poorten door te sturen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld een printer delen met ieder apparaat in hetzelfde netwerk.

Hoe bescherm ik mijn router?

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je router te beschermen:
1. Wijzig het beheerderswachtwoord voor uw router. Dit zal voorkomen dat anderen toegang hebben tot de instellingen voor uw router.
2. Gebruik encryptie bij het opzetten van je draadloze netwerk. Dit maakt het moeilijker voor anderen om toegang te krijgen tot uw netwerk.
3. Gebruik een firewall. Dit zal helpen om ongewenst verkeer van uw router te blokkeren.
4. Houd de firmware van uw router up-to-date. Zo bent u verzekerd van de nieuwste beveiligingsfuncties en -oplossingen. Hoe maak ik een gastnetwerk aan? De eerste stap is inloggen op de webinterface van uw router. Dit doet u meestal door 192.168.1.1 in de adresbalk van uw webbrowser te typen. Als dat niet werkt, kijk dan in de handleiding van uw router voor het juiste adres.
Zodra u bent ingelogd, zoekt u naar een menu met de naam "Wireless", "Wi-Fi" of iets dergelijks. Zoek in dat menu naar een submenu met de naam "Guest Network", "Guest Wi-Fi" of iets dergelijks.
Als uw router geen gastnetwerkfunctie heeft, kunt u proberen een aparte Wi-Fi-router als toegangspunt te gebruiken.
Zodra u in het instellingenmenu voor het gastnetwerk bent, ziet u opties om het gastnetwerk in te schakelen en de naam (SSID) en het wachtwoord in te stellen.
Schakel het gastnetwerk in en geef het een unieke SSID. Het is belangrijk om een andere SSID te gebruiken dan je hoofdnetwerk zodat gasten weten dat ze op een apart netwerk zitten.
Stel een sterk wachtwoord in voor het gastnetwerk. Aangezien gasten toegang hebben tot je thuisnetwerk, wil je ervoor zorgen dat ze het wachtwoord niet gemakkelijk kunnen raden en toegang krijgen tot je persoonlijke gegevens.
Zodra u uw instellingen hebt opgeslagen, zou uw gastnetwerk moeten werken!

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Mensen vragen ook: waarom een gasten wifi?

Een gastnetwerk is een apart netwerk dat gescheiden is van je eigen wifi-netwerk. Gasten hebben hiermee wel toegang tot internet, maar niet tot gedeelde bestanden en apparaten. Zo hou je het veilig en virussen van mobiele apparaten van gasten buiten de deur. Wat is een router KPN? Wat is de KPN Experia Box? De KPN Experia Box is eigenlijk een KPN-modem en een KPN-router in één. Een modem zorgt ervoor dat het binnenkomende signaal van je internetprovider omgezet wordt in een internetsignaal. Door een modem ontvang jij dus een wifi signaal in je huis.

Dus, hoe werkt smart wifi app?

Breid eenvoudig je wifi-netwerk uit met de SmartWifi pods, die je met de app installeert. In de app kun je kijken welke apparaten verbonden zijn en deze pauzeren. Voor je bezoek kun je in de app heel makkelijk een gastnetwerk instellen en delen. Wat doet een SmartWifi pod? Een SmartWifi pod is een apparaat dat een persoonlijk gebiedsnetwerk (PAN) creëert met behulp van Wi-Fi. Hiermee kunnen apparaten verbinding maken met het internet en met elkaar zonder dat er een bekabelde verbinding nodig is. Een SmartWifi pod kan worden gebruikt om verbinding te maken met het internet in gebieden waar geen bekabelde internetverbinding beschikbaar is, of het kan worden gebruikt om een draadloos netwerk in een huis of kantoor te creëren.

Je kunt ook vragen welke apparaten verstoren wifi?

Als u problemen hebt om verbinding te maken met een Wi-Fi-netwerk, kunt u een programma als NetSpot gebruiken om te scannen op andere apparaten die mogelijk storing veroorzaken. Open hiervoor NetSpot en klik op de knop "Scannen". Selecteer vervolgens het tabblad "2,4 GHz" of "5 GHz" om een lijst te zien van apparaten die die frequentie gebruiken. Als er veel apparaten zijn die dezelfde frequentie gebruiken als uw Wi-Fi-netwerk, kan dit interferentie veroorzaken, wat kan leiden tot verbindingsproblemen.

Door Katerine Bostelman

Vergelijkbare artikelen

Wat is een wifi hotspot? :: Hoeveel GHz is mijn laptop?
Handige links