Huis > H > Hoe Maak Je Een Screenshot Van Je Pc?

Hoe maak je een screenshot van je pc?

Maak een screenshot van het hele scherm met de knop Print Screen (soms heeft deze knop het label PrtScn of PrtScrn) op het toetsenbord. U vindt deze meestal bovenaan, rechts naast de functietoetsen (F1, F2, enzovoort) ter hoogte van de pijltoetsen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe maak je een knipsel van je scherm?

Het Knipprogramma gebruiken als u een muis en toetsenbord hebt:

  1. Druk Windows op de logotoets + Shift + S. Het bureaublad wordt donkerder wanneer u een gebied voor uw schermopname selecteert.
  2. Rechthoekige modus is standaard geselecteerd.
  3. De schermopname wordt automatisch naar het klembord gekopieerd.
Men kan zich ook afvragen: welke toetsen gebruiken voor print screen? Met de PrintScreen-toets (ook wel de PrtScn-toets, op de meeste toetsenborden rechts naast de F12-toets) kan een afdruk van het gehele scherm worden gemaakt. De PrintScreen-toets in combinatie met de Alt-toets maakt een afdruk van alleen het actieve venster.

Waar vind ik mijn Screenshots Windows 10?

De screenshots die u op uw Windows 10-computer maakt, worden als .png-bestanden opgeslagen in de map "Screenshots", die zich in uw map Afbeeldingen bevindt. U kunt uw schermafbeeldingen ook vinden door de Verkenner te openen en naar het tabblad "Deze pc" te gaan. Vanaf daar ziet u de map "Afbeeldingen" onder de sectie "Bibliotheken". Bovendien, hoe maak je een screenshot op je laptop zonder print screen? Er zijn een paar manieren om een screenshot te maken zonder de print screen knop op je toetsenbord te gebruiken. Eén manier is om het knipselgereedschap te gebruiken. Het knipselprogramma is een programma dat met Windows wordt meegeleverd en waarmee u schermafbeeldingen kunt maken. Om het knipselprogramma te gebruiken, opent u het programma en klikt u op de knop Nieuw. Er verschijnt een menu. Selecteer het type screenshot dat u wilt maken. U kunt kiezen voor een volledige schermafdruk, een schermafdruk van een geselecteerd gebied of een schermafdruk van een venster. Zodra u het type screenshot hebt geselecteerd dat u wilt maken, drukt u op de Enter-toets van uw toetsenbord. Het knipselgereedschap zal een schermafdruk maken.
Een andere manier om een screenshot te maken zonder de printscreen knop te gebruiken is door de Windows toets + H sneltoets te gebruiken. Deze sneltoets maakt een schermafdruk van uw scherm en slaat deze op in uw klembord. Om een schermafdruk te maken met deze sneltoets, drukt u op de Windows-toets + H op uw toetsenbord. Een schermafdruk van uw scherm wordt opgeslagen op uw klembord.
U kunt ook de sneltoets Windows + PrtScn gebruiken om een schermafdruk te maken en deze als bestand op uw computer op te slaan. Om met deze sneltoets een schermafdruk te maken, drukt u op de Windows-toets + PrtScn op uw toetsenbord. Een schermafdruk van uw scherm wordt opgeslagen als bestand op uw computer.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Men kan zich ook afvragen: waar kan ik mijn screenshots vinden?

Waar kan ik mijn screenshot vinden? Zoek naar een Screenshots folder/map in de Galerij of Foto's applicatie. Hoe maak je een snip? Druk op de toetsen Ctrl + PrtScn. Het volledige scherm wordt grijs, met inbegrip van het menu Openen. Selecteer Modusof in eerdere versies van Windows, selecteer de pijl naast de knop Nieuw. Selecteer het soort knipsel dat u wilt en selecteer vervolgens het gebied van de schermopname die u wilt vastleggen.

Hoe maak je een opname van je scherm?

Uw telefoonscherm opnemen

  1. Swipe twee keer omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Tik op Schermopname .
  3. Kies wat u wilt opnemen en tik op Starten.
  4. Als u de opname wilt stoppen, swipet u omlaag vanaf de bovenkant van het scherm en tikt u op de melding van Schermopname .
Hoe maak je een screenshot op een Macbook Air? Om een screenshot te maken op een Macbook Air, moet je de sneltoets gebruiken: Command + Shift + 3. Deze sneltoets maakt een foto van uw hele scherm en slaat deze op als bestand op uw bureaublad.

Hoe Print Screen activeren?

In Windows kunt u op de Print Screen-toets (met het label "PrtScn" of "Print Screen") op uw toetsenbord drukken om een schermafdruk te maken. Dit maakt een foto van uw hele scherm en kopieert deze naar uw klembord. U kunt de schermafbeelding vervolgens in een beeldbewerkingsprogramma of documentbewerkingsprogramma plakken om deze op te slaan.
In macOS kun je op Shift-Command (⌘)-3 drukken om een screenshot van het hele scherm te maken, of op Shift-Command-4 om een screenshot van een geselecteerd gebied te maken. Deze schermafbeeldingen worden opgeslagen op uw bureaublad.

Door Brooks

Vergelijkbare artikelen

Hoe Windows Search Service inschakelen? :: Hoe moet je je harde schijf opruimen?
Handige links