Huis > W > Wat Word Of Wat Wordt?

Wat word of wat wordt?

Wat word je groot of wat wordt je groot? Wordt is juist: 'Dit wordt je vast niet kwalijk genomen. ' De twijfel in dit soort zinnen wordt veroorzaakt doordat je achter de persoonsvorm staat. Er bestaat immers een regel die zegt: als je onderwerp is en achter de persoonsvorm staat, wordt er geen t toegevoegd.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Kan Word een ODT bestand openen?

OpenDocument-bestanden zijn compatibel met Word en open source-toepassingen, maar sommige functies zijn niet beschikbaar in ODT-bestanden. De meeste toepassingen zijn compatibel met Word-documenten.

Wat wordt of word je groot?

Wordt is juist: 'Dit wordt je vast niet kwalijk genomen. ' De twijfel in dit soort zinnen wordt veroorzaakt doordat je achter de persoonsvorm staat. Er bestaat immers een regel die zegt: als je onderwerp is en achter de persoonsvorm staat, wordt er geen t toegevoegd. Is het wordt hij of word hij? Bij een zin met hij, zij, men, het of een zelfstandig naamwoord is wordt altijd met een t. Hij wordt naar school gebracht. Wordt hij naar school gebracht? Ook bij u is wordt altijd met een t.

Wat word je toch groot?

Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat het op verschillende manieren kan worden geïnterpreteerd. Het kan bijvoorbeeld verwijzen naar de grootte van iemands lichaam, de hoeveelheid geld die hij verdient, het aantal mensen dat hij leidt, enz. Om specifieker te zijn, moet u verduidelijken wat u vraagt. Wat mij verbaast of verbaasd? Ik ben altijd verbaasd over hoeveel ik niet weet. Elke dag leer ik iets nieuws dat ik nooit eerder wist, en het verbaast me hoeveel er nog te leren valt. Het is een eindeloze ontdekkingsreis, en ik kan niet wachten om te zien wat er nog meer te ontdekken valt.

Gerelateerde artikelen

Hoe voeg je een PDF toe in Word?

Hoe maak ik van een leeg Word-document een PDF-bestand?

Hoe zit het ook alweer met d en t?

De truc: het 'woord' kofschip bevat de volgende medeklinkers: k, f, s, ch en p. Eindigt het voltooid deelwoord (vóór de in te vullen d of t) met één van deze letters, dan besluit je het woord met een t: vandaar 'T kofschip. Zo niet, dan krijgt het een d. Mensen vragen ook: hoe werkt d of dt? dtd

Als de ik-vorm op een d eindigt, is de regel voor die t nog steeds van kracht:

  • Ik word lid.
  • Jij wordt lid.
  • Word jij lid? (jij erachter: alleen de ik-vorm)
  • U wordt lid.
  • Hij wordt lid.
  • Word lid!

Men kan zich ook afvragen: is het ik werd of werdt?

Gij werdt en werdt gij zijn de correcte vormen. Bij onregelmatige werkwoorden gaat de persoonsvorm bij ge/gij volgens de klassieke regel altijd uit op -t, ook in de verleden tijd en ook bij inversie. In grote delen van Nederland worden ge en gij haast niet meer gebruikt in gewone taal. Hoe schrijf je waardeert? Er is niet één definitief antwoord op deze vraag. Het hangt af van de context waarin je appreciates wilt schrijven. Als je bijvoorbeeld een appreciatiebrief schrijft, zou je kunnen beginnen met een eenvoudige dankbetuiging, zoals "Bedankt voor je hulp." Daarna kun je een meer specifieke uitleg geven over wat je waardeert en waarom. Als u een toespraak of een artikel schrijft, kunt u beginnen met te bespreken wat waardering voor u betekent en waarom het belangrijk is. Ook hier geef je dan specifieke voorbeelden om je punten te illustreren. Uiteindelijk gaat het erom dat je duidelijk en beknopt schrijft, en dat je lezer of publiek begrijpt wat je probeert te zeggen.

Is het werdt of werd?

De juiste spelling is "werd."

Door Bibbye Rabin

Vergelijkbare artikelen

Hoe krijg je 3 kolommen in Word? :: Is het vindt jij of vind jij?
Handige links