Huis > I > Is Beantwoordt Of Is Beantwoord?

Is beantwoordt of is beantwoord?

vervoeging van de bedrijvende vorm van beantwoorden
onbepaalde wijs
tegenwoordig (o.t.t.)beantwoordbeantwoordt
verleden (o.v.t.)beantwoorddebeantwoordde
toekomend (o.t.t.t.)zal beantwoordenzult/zal beantwoorden

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Is het beantwoord of beantwoordt?

Antwoord-antwoord-de is een vorm van antwoord-ongedefinieerd.

Wat dit betreft, hoe weet je of je iets met een d of een t schrijft?

Een handig ezelsbruggetje dat je kunt gebruiken: woorden die eindigen op een d, zoals worden en vinden, kun je vervangen door lopen en dan hoor je of er een t achter moet. Je kunt ook vragen wat wordt of word je groot? Wordt is juist: 'Dit wordt je vast niet kwalijk genomen. ' De twijfel in dit soort zinnen wordt veroorzaakt doordat je achter de persoonsvorm staat. Er bestaat immers een regel die zegt: als je onderwerp is en achter de persoonsvorm staat, wordt er geen t toegevoegd.

Dienovereenkomstig, wat word je toch groot?

Deze vraag is moeilijk te beantwoorden zonder meer informatie. In het algemeen verwijst "dienovereenkomstig" naar iets dat in overeenstemming met een overeenkomst of contract wordt gedaan. Als u dus vraagt hoe groot een bedrijf of organisatie wordt, hangt dat af van de voorwaarden van het contract of de overeenkomst. Bijvoorbeeld, als een bedrijf zijn activiteiten uitbreidt en meer werknemers aanneemt, zou het "dienovereenkomstig" zijn met de voorwaarden van zijn groeiplan. Wat je wilt of wil? Ik wil een systeem dat eenvoudig te gebruiken en te begrijpen is. Ik wil ook een systeem dat betrouwbaar is en dat werkt wanneer ik het nodig heb.

Is het bestelt of besteld?

vervoeging van de bedrijvende vorm van bestellen
onbepaalde wijs
tegenwoordig (v.t.t.)heb besteldhebt besteld
verleden (v.v.t.)had besteldhad besteld
toekomend (v.t.t.t.)zal besteld hebbenzal/zult besteld hebben
Is het wordt lid of word lid? De correcte vorm is word lid. Voor de gebiedende wijs (imperatief) gebruiken we de stam van het werkwoord. Er wordt dus geen uitgang -t aan toegevoegd.

Je kunt ook vragen is het vindt jij of vind jij?

U is een persoonlijk voornaamwoord, de beleefdheidsvorm van de tweede persoon enkelvoud. In de tweede persoon enkelvoud komt er een t achter de stam (vind). Je krijgt dan: u vindt. Ook wanneer het onderwerp u nĂ¡ het werkwoord komt, schrijven we een t achter de stam: wat vindt u van de nieuwe minister? Trouwens, wat word of wat wordt? De twee zinnen hebben verschillende implicaties. "Trouwens, wat is er geworden?" suggereert dat je nieuwsgierig bent naar de huidige toestand van iets, terwijl "Trouwens, wat zal er worden?" suggereert dat je nieuwsgierig bent naar de toekomstige toestand van iets.

Wat er van me verwacht wordt?

Wanneer u wordt gevraagd wat er van u wordt verwacht, is het over het algemeen het beste om opheldering te vragen, zodat u zeker weet dat u voldoet aan de verwachtingen van degene die het vraagt.

Door Ciprian

Hoe kan ik een PDF bestand opslaan? :: Hoe schrijf je word of wordt?
Handige links