Huis > I > Is Het Beantwoord Of Beantwoordt?

Is het beantwoord of beantwoordt?

vervoeging van de bedrijvende vorm van beantwoorden
onbepaalde wijskort
iku
tegenwoordig (o.t.t.)beantwoordbeantwoordt
verleden (o.v.t.)beantwoorddebeantwoordde

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Is beantwoordt of is beantwoord?

Antwoorden-antwoorden-past en antwoorden-antwoorden-komen zijn bedrijfsvormen van antwoorden.

Je kunt ook vragen hoe weet je wanneer je d of t moet gebruiken?

Als de laatste letter van de stam van het werkwoord een medeklinker is en in 't kofschip zit, krijgt het voltooid deelwoord een t als uitgang. Zit de laatste letter van de stam niet in 't kofschip of is dit een klinker, dan krijgt het voltooid deelwoord een d als uitgang. Is het Ik werd of werdt? Gij werdt en werdt gij zijn de correcte vormen. Bij onregelmatige werkwoorden gaat de persoonsvorm bij ge/gij volgens de klassieke regel altijd uit op -t, ook in de verleden tijd en ook bij inversie. In grote delen van Nederland worden ge en gij haast niet meer gebruikt in gewone taal.

Is het werdt of werd?

De juiste spelling is "werd." Is het vindt jij of vind jij? De juiste zin is "Vind je het of vind je het?"

Wat word of wat wordt?

Wat word je groot of wat wordt je groot? Wordt is juist: 'Dit wordt je vast niet kwalijk genomen. ' De twijfel in dit soort zinnen wordt veroorzaakt doordat je achter de persoonsvorm staat. Er bestaat immers een regel die zegt: als je onderwerp is en achter de persoonsvorm staat, wordt er geen t toegevoegd. Dit in overweging nemend, wat er van me verwacht wordt? Betekent leveren van oudsher onder meer 'al dan niet tegen betaling (vrij)geven, verschaffen of produceren', wanneer dit werkwoord zónder lijdend voorwerp voorkomt, betekent het 'doen wat er van je verwacht wordt' ofwel 'een belofte of toezegging gestand doen'.

Trouwens, hoe vermijd je dt fouten?

Bepaal eerst de stam van het werkwoord (dit is het hele werkwoord zonder de uitgang -en), in dit geval dus 'lunch'. Eindigt deze (of strikt genomen: de klank hiervan) op een van de medeklinkers die voorkomen in 't kofschip (t, k, f, s, ch, of p)? Dan schrijf je verleden tijd en voltooid deelwoord met een t. Waar wordt of waar word? Het juiste antwoord is "Waar wordt het?" of "Waar worden ze?".

Is het wat of dat?

Het kan moeilijk zijn om te weten wanneer je "wat" en wanneer "dat" moet gebruiken in het Engels. In het algemeen gebruik je "wat" als je verwijst naar iets dat de persoon met wie je praat nog niet weet, en gebruik je "dat" als je verwijst naar iets dat al bekend is. Je zegt bijvoorbeeld "Wat is jouw naam?" tegen iemand die je net hebt ontmoet, maar je zegt "Dat is mijn naam" tegen iemand aan wie je je al hebt voorgesteld.

Door Unni

Hoe maak je grappen? :: Is het word je of wordt je?
Handige links