Huis > W > Wat Is Een Auditfile Financieel?

Wat is een Auditfile financieel?

Betekenis van auditfile

Een auditfile is een bestand dat je met behulp van een boekhoudprogramma genereert. Dit bestand bevat informatie over alle transactiegegevens die binnen een bepaalde periode zijn opgenomen. Vaak is het vooraf te configureren welke informatie al dan niet in een auditfile wordt opgenomen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe open ik een Auditfile?

U kunt het auditbestand openen met de knop. Het programma weet welke versie van het auditbestand het is en begint te lezen. U kunt auditbestanden lijmen of splitsen met meerdere.

Dus, wat zit er in een auditfile?

Een auditfile is een computerbestand waarin de meest gebruikte gegevens van je boekhouding staan. Deze bevat alle details en een overzicht van de gegevens uit je administratie. De Belastingdienst zal hierom vragen als ze de gegevens van je boekhouding willen inzien. Hoe ziet een auditfile eruit? Een auditfile met financiƫle mutaties bevat gegevens inzake grootboekrekeningen, dagboeken, grootboekmutaties en relatiegegevens van crediteuren en debiteuren De 3. x-versies omvatten ook informatie over de standen van onder andere subadministraties. Versie 3.2 kan eveneens een RGS-codering bevatten.

Vervolgens, hoe maak ik een auditfile?

Er zijn vele manieren om een auditbestand te maken, maar de meest gebruikelijke manier is het gebruik van een teksteditor zoals Kladblok. Open gewoon een nieuw tekstbestand en voer de gewenste informatie in. Sla het bestand op met de extensie ".audit". Hoe maak ik een auditfile in Exact Online? Er is geen specifieke functie om een auditfile aan te maken in Exact Online. U kunt echter wel een rapport maken van alle wijzigingen in uw gegevens in Exact Online door naar Setup -> Management -> Change Log te gaan. Vanaf hier kunt u de gegevens selecteren die u wilt opnemen in uw rapport, de tijdsperiode en het formaat (PDF, Excel, etc.).

Door Pine

Vergelijkbare artikelen

Hoe open je XAF bestand? :: Wat is de eerste film van de X Men serie?
Handige links