Huis > H > Hoe Maak Je Een Zoom?

Hoe maak je een zoom?

Stik de zoom aan de goede kant van het kledingstuk vast. Wijzig voor een bredere zoom de naaldstand, zodat de afstand tussen de vouwrand van de zoom en het stiksel breder wordt. Bij rekbare stoffen worden naden en zomen vaak met een tweelingnaald doorgestikt. Bij dit stiksel knapt de draad minder snel.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe stik je een blinde zoom?

Hoe naai ik een blinde zoom?

  1. Keer de rok of broek om.
  2. Vouw de stof langs de gewenste zoomrand en strijk dit gedeelte.
  3. Markeer een krijtlijn op ongeveer 5 mm (3/16 inch) van de rand van de stof en rijg langs deze lijn.
  4. Vouw de stof naar binnen toe terug langs de rijgsteken.
Hoe zoom je gordijnen? Stappenplan
  1. Meet de gewenste lengte van uw gordijn en leg het plat neer, de achterkant naar u toe. Vouw de zoom om en strijk eroverheen (eerst zonder de instrijkbare zoomband)
  2. Leg de instrijkbare zoomband in de vouw.
  3. Strijk over de zoom en druk er lichtjes op. Het gordijn is klaar om te worden opgehangen!

Hoe maak je een ronde zoom?

Een ronde zoom komt meestal voor op kledingstukken met veel drapering, zoals rokken of jurken. Om een ronde zoom te maken, meet u eerst de omtrek van de zoom en knipt u een stuk stof van tweemaal die lengte. Vouw de stof in de lengte dubbel, met de verkeerde kanten op elkaar, en naai een naad langs de lange kant. Vervolgens vouwt u de stof nogmaals doormidden, waarbij u de twee genaaide randen aan elkaar naait. Naai opnieuw een naad langs deze rand, zodat de ruwe rand van de stof wordt omsloten. Keer ten slotte de stof met de goede kant naar buiten en pers de naad plat. Hoeveel cm voor zoom? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, want de hoeveelheid stof die nodig is voor een zoom hangt af van de afmetingen van het kledingstuk en de gewenste diepte van de zoom. Als algemene richtlijn geldt echter dat u ongeveer 2,5 cm stof nodig hebt voor een zoom van 1 cm diep. Voor een zoom van 5 cm diep heeft u dus ongeveer 12,5 cm stof nodig.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Wat is de betekenis van zomen?

Zomen is een techniek om de randen van textiel tegen rafelen te beschermen; zie ook zigzaggen. Mensen vragen ook: hoe maak je een festonsteek? Rijg je draad door de naald en maak een knoopje aan het eind. Steek de naald van onder naar boven door de stof. Je begint tussen de twee lagen van de stof in, zodat het knoopje/beginpunt niet meer te zien is.

Welke steken op naaimachine?

Rechte steek, Voor het aan elkaar naaien en doorstikken. Voor het linker naaldpositie kort op de kant naaien of voor het inzetten van ritsen. Zigzagsteek Voor het afwerken van zomen op stofapplicaties en voor het aanzetten van kant. Voor het vastzetten van koorden en het naaien van vetergaatjes. Hoeveel zoom in gordijnen? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van de specifieke gordijnen waarmee u werkt en de uitstraling waarvoor u gaat. Een algemene vuistregel is echter dat u aan elke kant van de gordijnen een zoom van minstens 2 à 3 cm moet voorzien. Dan hangen de gordijnen goed en zien ze er netjes uit.

Hoe werkt een Instrijkbare zoom?

Een strijkzoom is een strook stof met een zelfklevende achterkant. Om het te gebruiken trek je gewoon de achterkant eraf en plak je de strook op de stof. Vervolgens gebruik je een strijkijzer om de lijm te verhitten en de strook aan de stof te hechten.

Door Loydie Villareal

Vergelijkbare artikelen

Hoe neem je gordijnen in? :: Hoe lang kun je met Zoom vergaderen?
Handige links