Huis > W > Wat Doet Een Halfgeleider?

Wat doet een halfgeleider?

Hoe een halfgeleider werkt

De halfgeleidergrondstofatomen bevatten in de buitenste elektronenring vier elektronen. Het atoom wil de elektronenschil vol hebben en vormt zodoende als het ware een 'rooster'. Het is niet zo dat er vrij bewegende elektronen zijn op dit moment, er is dus geen stroomgeleiding.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Waarom Vrijloopdiode?

Het gevolg is dat door deze inductiespanning de transistor daarbij ingeschakeld blijft. De spoel houd door deze inductie de transistor in geleiding, ookal is deze (op de basis van de transistor) uitgeschakeld. Om dat te voorkomen wordt er een vrijloopdiode in het systeem toegevoegd.
Waarom diode bij relais?
Voor een schakelaar is dit niet zo heel erg maar bij aansturing met electronica kan die defect raken. Wordt het relais geschakeld met een schakelaar met ingebouwde LED dan is het zelfs mogelijk dat de LED kapot gaat. Daarom dus een relais zoals dit met een ingebouwde diode die de inductiespanning onschadelijk maakt.

En nog een vraag, wat is de karakteristiek van een diode?

Een diode is een elektronische component die stroom in één richting toelaat en stroom in de tegenovergestelde richting blokkeert. Diodes zijn gemaakt van twee stukken halfgeleidermateriaal, meestal silicium, met verschillende doteringsniveaus. De doteringsniveaus creëren een ingebouwd elektrisch veld dat elektronen vrij in de ene richting laat stromen, terwijl ze in de andere richting worden geblokkeerd. Dus, wat doet een gelijkrichter? Een gelijkrichter is een elektrisch apparaat dat wisselstroom (AC) omzet in gelijkstroom (DC), een proces dat bekend staat als rectificatie. Gelijkrichters worden gebruikt in een groot aantal toepassingen, waaronder voedingen, elektronische apparaten en elektrische tractie.

Gerelateerde artikelen

Wat doet een game engine?

De softwarebasis van een computerprogramma wordt een motor genoemd. Het programma wordt gegenereerd. De game engine wordt gebruikt in computerspelletjes. Aangezien de game engine de motor is voor het spel, is het woord engine Engels voor motor.

Trouwens, welke spanning voor led?

De waarde van de nominale spanningsval is afhankelijk van de kleur van de led; bij rode leds is dit meestal zo'n 1,9 volt, bij gele en groene leds 2,0 respectievelijk 2,1 volt, en bij blauwe en witte leds 3,6 volt.
Welke grondstoffen worden gebruikt bij de productie van een diode?
De meeste diodes worden geproduceerd door de kruising van twee halfgeleiders : de ene "P" gedoteerd de andere "N" gedoteerd. De Schottky-diode bestaat uit een halfgeleider/metaalverbinding. De aansluiting aan de P-zijde wordt de anode genoemd; die aan de N- of metalen kant wordt de kathode genoemd.

Wat van Ohm?

De wet van Ohm is een formule die wordt gebruikt om de relatie te berekenen tussen elektrische spanning, elektrische stroom en weerstand in een stroomkring. Voor mensen die leren over elektronica is de wet van Ohm, U = I x R, net zo belangrijk als de relativiteitstheorie van Einstein (E = mc²) is voor natuurkundigen.
Wat betekent ohmse weerstand? De ohmse weerstand is een maat voor de weerstand tegen de stroom in een materiaal. De weerstand van een materiaal is een functie van het geleidingsvermogen van het materiaal en de doorsnede ervan. De weerstand van een materiaal is ook een functie van de temperatuur van het materiaal.

Wat is de functie van een transistor?

Een transistor is een halfgeleiderapparaat dat wordt gebruikt om elektronische signalen en elektrisch vermogen te versterken of te schakelen. Hij bestaat uit halfgeleidermateriaal met ten minste drie aansluitpunten voor verbinding met een extern circuit. Een spanning of stroom die op één paar klemmen van de transistor wordt gezet, verandert de stroom door een ander paar klemmen. Omdat het gecontroleerde (uitgangs)vermogen hoger kan zijn dan het gecontroleerde (ingangs)vermogen, kan een transistor een signaal versterken. Tegenwoordig zijn sommige transistors afzonderlijk verpakt, maar veel meer transistors zijn ingebouwd in geïntegreerde schakelingen.

Door Waddle

Vergelijkbare artikelen

Wat is een Engelennummer? :: Wat is de Sperrichting?
Handige links