Huis > W > Wat Betekent Twee Evenwijdige Lijnen?

Wat betekent twee evenwijdige lijnen?

[wiskunde] Twee lijnen in een plat vlak zijn evenwijdig als ze overal even ver van elkaar verwijderd zijn en elkaar dus niet snijden. Er wordt dan gezegd dat het snijpunt in het oneindige ligt. Aldus 'vangt' men het wiskundige idee dat twee willekeurige lijnen in een vlak elkaar altijd snijden.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat betekent PST Outlook?

Een persoonlijke opslagtabel is een gegevensbestand met gegevens van Microsoft Outlook. Outlook kan worden gebruikt om PST-bestanden te openen. U kunt Gmail gebruiken om ze te importeren.

Wat is het verschil tussen evenwijdig en parallel?

overal even ver van elkaar

` in alle punten even ver in loodrechte zin verwijderd zijnde. (Parallel lopend). [wiskunde] Twee lijnen in een plat vlak zijn evenwijdig als ze overal even ver van elkaar verwijderd zijn en elkaar dus niet snijden.
Wat is het verschil tussen kruisen en snijden?
Snijdende lijnen liggen in hetzelfde vlak en er is een punt op dat vlak, dat op beide lijnen ligt, het snijpunt van de twee lijnen. Kruisende lijnen liggen niet in hetzelfde vlak en er is geen punt dat op beide lijnen ligt.

Wat zijn Evenwijdigheidspijltjes?

In computerarchitectuur zijn parallellisatiepijlen een grafische voorstelling van het potentieel voor parallellisme in een bepaalde instructie. Zij worden gebruikt om te schatten hoeveel tijd kan worden bespaard door de instructie parallel uit te voeren op meerdere processoren. Daarvan, wat betekent evenwijdigheid? Er zijn meerdere definities van parallellisme, maar in het algemeen verwijst het naar de uitvoering van twee of meer taken tegelijk. Dit kan gebeuren met meerdere processoren of door een enkele taak op te delen in meerdere delen die tegelijkertijd kunnen worden uitgevoerd. Parallellisme kan ook verwijzen naar de relatie tussen twee of meer lijnen, waarbij elke lijn op dezelfde afstand van de andere staat.

Gerelateerde artikelen

Wat betekent STL?

Standard Triangle Language is een van de backronyms van STL, dat staat voor stereolithografie. De oppervlaktegeometrie van een vorm wordt beschreven in een STL-bestand.

Is een lijn altijd recht?

Een lijn heeft altijd een beginpunt en een eindpunt. Een lijnstuk is altijd recht.
Dit in overweging nemend, wat is de onderlinge ligging?
De onderlinge ligging van twee lijnen

- óf de lijnen liggen in één vlak: ze zijn dan evenwijdig óf ze snijden elkaar, - óf de lijnen liggen niet in één vlak: de lijnen kruisen elkaar dan.

Wat is evenwijdig wikikids?

Kijken of twee lijnen evenwijdig zijn, dus dat de afstand tussen twee lijnen overal even groot is.
Dit in overweging nemend, hoe werkt een loodlijn? Een loodlijn is een touw dat wordt gebruikt om de diepte van het water te meten. Het is meestal gemaakt van hennep of vlas en is op regelmatige afstanden gemarkeerd met knopen of andere markeringen. De loodlijn wordt in het water gelaten en de diepte wordt afgelezen waar de lijn het wateroppervlak snijdt.

Dus, wat is loodrecht snijden?

Loodrecht snijden is een type bewerkingsproces waarbij het snijgereedschap in een rechte hoek op het werkstuk wordt geplaatst. Dit type snijden wordt vaak gebruikt om vierkante of rechthoekige vormen te maken.

Door Kast Jezek

Vergelijkbare artikelen

Hoe meet je de graden van een hoek? :: Hoeveel volt staat er op een batterij?
Handige links