Huis > H > Hoe Bereken Je Delen Door?

Hoe bereken je delen door?

Je kunt alle getallen door elkaar delen. In sommige gevallen is de uitkomst een geheel getal, en in andere gevallen zul je een rest of breuk overhouden. De uitkomst van 14 / 7 is 2 (een geheel getal), maar als je 17 deelt door 7 houdt je een breuk over, namelijk 17 / 7 = 2 3/7.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kan je je scherm delen met iemand?

Om een scherm te delen, klikt u op Mijn scherm delen. U wordt gevraagd een scherm te kiezen om aan de werknemer te tonen. Standaard is uw bureaublad geselecteerd. Zodra u hebt gekozen welk scherm u wilt delen, klikt u op de knop Scherm delen starten.

Daarvan, hoe weet je of een getal deelbaar is?

Een (geheel) getal is deelbaar door een ander (geheel) getal als bij de deling de rest 0 is. Zo is 125 deelbaar door 5, want 125 : 5 = 25 rest 0 en is 128 niet deelbaar door 7.
Hoe deel je door een breuk?
Vuistregels
  1. Een getal delen door een breuk is hetzelfde als het getal vermenigvuldigen met het omgekeerde van de breuk.
  2. Een breuk delen door een breuk is hetzelfde als de breuk vermenigvuldigen met het omgekeerde van de breuk.

Bovendien, hoeveel is een derde deel van € 75?

Een derde van €75 is €25. Hoe zet je 1 3 in je rekenmachine? De meeste rekenmachines hebben een knop "1/x" of "x^-1". Als je eenmaal op deze knop drukt, bereken je de reciproke van het getal dat op dat moment op de rekenmachine staat. Dus om 1/3 te berekenen, voer je eerst 3 in en druk je vervolgens op de "1/x"-knop. Op de meeste rekenmachines krijg je dan het antwoord 0,3333.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan je een lijst delen op WRTS?

U vindt uw openbare profiel onderaan in het paarse menu. U kunt de optie Delen met anderen inschakelen als uw lijst niet op uw openbare profiel staat.

En nog een vraag, hoe bereken je een deel som?

Als je bijvoorbeeld met 12 mensen bent en in een auto passen 5 mensen kun je 12 delen door 5. 12 : 5 = 2 rest 2. Je hebt dus 2 volle auto's en dan zijn er nog 2 mensen over. Je kunt het antwoord ook opschrijven met een kommagetal of met een breuk.
Wat kan je delen door 6?
Een getal is deelbaar door 6 als dat getal deelbaar is door 2 en door 3. Zo is 276 deelbaar door 6 omdat dit getal zowel door 2 als door 3 te delen is. Om na te gaan of een getal deelbaar door 7 is, heb je de tafel van 7 nodig. Je voert een (staart)deling uit en kijkt of de rest nul is.

Je kunt ook vragen welke getallen zijn deelbaar door?

Een getal is deelbaar door 2 als het laatste cijfer even is. Een getal is deelbaar door 3 als de som der cijfers deelbaar is door 3. Een getal is deelbaar door 4 als de laatste twee cijfers nullen zijn of een getal vormen dat deelbaar is door 4. Een getal is deelbaar door 5 als het laatste cijfer gelijk is aan 0 of 5.
Wat is deelbaar door 18? Het getal 18 is deelbaar door 1, 2, 3, 6, 9 en 18.

Je kunt ook vragen hoe bereken je een breuk van een breuk?

Als je een breuk van een breuk hebt, moet je eerst van de breuk van een breuk een gewone breuk maken. Daartoe vermenigvuldig je het bovenste getal van de breuk van een breuk (de teller) met het onderste getal van de breuk (de noemer). Zo krijg je de teller van de gewone breuk. Vervolgens vermenigvuldig je het onderste getal van een breuk (de teller) met het onderste getal van de breuk (de noemer). Zo krijg je de noemer van de gewone breuk.

Door Emlyn

Vergelijkbare artikelen

Hoe bereken je 75 procent van een bedrag? :: Hoe zet je foto's van je camera op je telefoon?
Handige links