Huis > H > Hoe Weet Ik Welke Simkaart Ik Heb?

Hoe weet ik welke simkaart Ik heb?

Klein, kleiner, kleinst

De nano simkaart is te vinden in de nieuwste smartphones. Iets groter is de microsim (15 x 12 mm) die te vinden is in de wat oudere smartphones en te herkennen is aan het kleine plastic randje rondom de chip.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welke app opent ePub?

Welke ebook reader kan ik gebruiken? Het programma kan worden gebruikt om ebooks in verschillende bestandsformaten te beheren. De Adobe Digital Editions zijn voor Macintosh computers. Adobe's Digital Editions is de meest gebruikte software voor het openen en weergeven van eBooks op PC's en laptops. De reader heet de FBReader.

En nog een vraag, wat als je simkaart te groot is?

Heb je een nieuwe telefoon, maar is je simkaart te groot? Dan kun je een nano-simkaart aanvragen bij je provider, maar je kunt ook zelf je simkaart knippen.
Hoe ziet een nano simkaart eruit?
De nano-simkaart is de (tot nu toe) kleinste variant van alle simkaarten. Alleen de chip is nog zichtbaar. Daardoor zijn de afmetingen van de nano-simkaart 12,3 x 8,8 mm. Of jij een nano-simkaart nodig hebt, hangt af van het soort telefoon dat je hebt.

Wat als je simkaart niet past?

Als uw SIM-kaart niet past, moet u wellicht een nieuwe SIM-kaart aanschaffen of contact opnemen met uw provider. Vervolgens, welke simkaart past in mijn telefoon? De grootte van een SIM-kaart wordt bepaald door de grootte van de SIM-kaartlade van de telefoon. De drie meest voorkomende SIM kaart formaten zijn micro SIM (12,3mm x 8,8mm), mini SIM (25mm x 15mm), en nano SIM (8,8mm x 8,8mm). Om erachter te komen welk formaat SIM-kaart in uw telefoon past, moet u de SIM-kaartlade uit de telefoon halen en de lade opmeten.

Gerelateerde artikelen

Hoe weet ik wat mijn engel nummer is?

De engelen vertellen het je als je de nummers ziet.

Dus, hoe maak je een simkaart kleiner?

1. De simkaart zelf knippen met een schaar
  1. Knip aan de lange zijde precies langs de onder en bovenrand van de chip.
  2. Aan de korte zijde knip je netjes langs de zijkant van de chip, alleen aan de kant waar niet het geknipte hoekje zit.
  3. Zorg ervoor dat je aan de andere kant van de chip 2 millimeter over houdt.
Dus, kun je simkaart op maat knippen?
Je simkaart knippen: doe het niet!

Dan is het verleidelijk om je simkaart te knippen. Met een kleine knipper of een schaar. Begrijpelijk, want meestal past je simkaart dan wél en hoef je niet te wachten tot je een nieuwe simkaart van je provider krijgt. Toch is het zeer onverstandig om je simkaart te knippen.

Dit in overweging nemend, hoe zet ik mijn simkaart gegevens over?

Omdat dit om Android gaat, kunnen de contacten via je simkaart overgezet worden:
  1. Doe je nieuwe simkaart in je oude Android toestel.
  2. Ga naar 'Contacten'
  3. Klik op de 3 stipjes rechtsboven.
  4. Ga naar 'Instellingen' > 'Contacten' > 'Contacten importeren/exporteren'
  5. Klik op 'Exporteren naar SIM-kaart'
Dienovereenkomstig, waar kan ik een nano simkaart kopen? Er zijn een paar verschillende plaatsen waar u een nano simkaart kunt kopen. U kunt er een kopen van uw mobiele telefoon provider, of u kunt een pre-paid simkaart kopen van een bedrijf als Nano Sim Card. U kunt ook een aantal nano sim kaarten op eBay.

Dienovereenkomstig, hoelang kun je een simkaart gebruiken?

Een SIM-kaart kan maximaal 12 maanden worden gebruikt vanaf de laatste keer dat deze in een telefoon is gebruikt. Na 12 maanden vervalt de SIM-kaart en moet een nieuwe worden aangeschaft.

Door Zetana

Vergelijkbare artikelen

Hoeveel gigabyte is Overwatch? :: Is cache geheugen belangrijk?
Handige links