Huis > W > Wat Moet Er Achter Een Opsomming?

Wat moet er achter een opsomming?

In een opsomming gebruik je een dubbele punt als inleiding als je daar bij het hardop lezen een korte pauze hoort. Achter de delen van de opsomming zet je een komma, een puntkomma of een punt.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe moet je WinRAR downloaden?

De software Winrar kan gratis worden gedownload op Winrar.co.uk. U zult iets ontvangen. De software wordt geopend in Winrar. Na het uitpakken van de software ziet u het installatiebestand.

Welke woorden horen bij een opsomming?

Opsomming
  • ten eerste, ten tweede, ten derde (enz.)
  • allereerst, eerst, om te beginnen.
  • bovendien, ook, en, daarnaast, verder.
  • niet alleen + maar ook (als combinatie)
  • als laatste, ten slotte, tot slot.
Dienovereenkomstig, hoe correct opsommen?
Als de delen van een puntsgewijze opsomming zinsdelen zijn, schrijft u ze met een kleine letter en zet u een puntkomma na elk deel en een punt na het laatste deel.

Wat is een signaalwoord opsomming?

Een signaalwoorden opsomming is een lijst van woorden of zinnen die de mate van gevaar of ernst van een bericht aangeven. Bijvoorbeeld, een "Gevaar" signaalwoord geeft een zeer hoog niveau van gevaar aan, terwijl een "Let op" signaalwoord een lager niveau van gevaar aangeeft. Wat komt er na Allereerst? Tweede.

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Bovendien, wat is opsommen?

Opsommen (somde op, heeft opgesomd), optellen ; - verscheidene dingen achtereenvolgens noemen : hij somde alles op, wat hij nog doen moest. OPSOMMING, v.
Dienovereenkomstig, wat is het zinsverband?
o., 1. verband waarmee volzinnen onderling samenhangen; 2. verband door het bestaan van een zin, uit het oogpunt van de zin.

Wat dit betreft, wat is een ander woord voor opsomming?

opsomming (zn) : cedel, ceel, enumeratie, lijst, nummering, opgaaf, opgave, opnoeming, optelling, register.
Daarvan, is bijvoorbeeld een opsomming? Ik weet niet helemaal zeker wat u vraagt. Kunt u dat verduidelijken?

Je kunt ook vragen hoe schrijf je bullet point?

Er is niet één juiste manier om een opsommingsteken te schrijven, zolang het opsommingsteken maar duidelijk en beknopt is. Enkele tips voor het schrijven van een opsommingsteken zijn het gebruik van korte, eenvoudige zinnen en het gebruik van opsommingstekens om belangrijke punten te benadrukken. Bovendien kan het nuttig zijn om opsommingstekens te gebruiken om langere alinea's tekst op te breken.

Door Fleischer Hallada

Vergelijkbare artikelen

Hoe gebruik je drie puntjes? :: Wat moet je niet doen bij boze patiënten?
Handige links