Huis > H > Hoe Stel Je Een Formele Mail Op?

Hoe stel je een formele mail op?

Als u de naam en het geslacht van de geadresseerde weet, is de beste aanhef in een zakelijke brief of e-mail Geachte heer + de achternaam of Geachte mevrouw + de achternaam. Als u het geslacht niet weet, is onder meer Geachte heer of mevrouw + de achternaam gebruikelijk.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe stel je Tweestapsverificatie in Google?

Klik in het navigatievenster op Beveiliging en selecteer vervolgens 2-stapsverificatie. Volg de stappen op het scherm.

Hoe een mail te eindigen?

Met vriendelijke groet, (enkelvoud in plaats van meervoud) Groeten, Groetjes, (heel informeel) Met vriendelijke groeten uit een zonnig Vught, (persoonlijker)
Hoe schrijf je een professionele email?
Tips
  1. Houd je brief beknopt en wijd niet teveel uit.
  2. Vermijd hevige emoties in je beschrijving (bijvoorbeeld in het geval van een klacht of motivatie).
  3. Wees concreet en verwijs naar duidelijke gebeurtenissen waarbij je datum en plaats noemt.
  4. Beschrijf helder wat je wilt en wat je van de geadresseerde verwacht.

Bovendien, hoe begin je een mail naar meerdere personen?

Er zijn een paar manieren om een e-mail aan meerdere mensen te beginnen. De meest gebruikelijke manier is om gewoon alle e-mailadressen in het veld "Aan" te zetten, gescheiden door komma's. Een andere manier is om het veld "Bcc" te gebruiken, wat staat voor "blind carbon copy". Zo kunt u de e-mail naar meerdere mensen sturen zonder dat zij weten wie de e-mail nog meer ontvangt. Welke aanhef in een mail? Er zijn een paar verschillende opties voor e-mailgroet, en welke u kiest hangt af van de situatie. Als je de persoon die je mailt goed kent, kun je een meer informele aanhef gebruiken zoals "Hoi" of "Hallo". Als u iemand voor het eerst mailt of u weet niet zeker hoe goed hij u kent, kunt u het beste een formelere aanhef gebruiken, zoals "Beste" gevolgd door de naam.

Gerelateerde artikelen

Hoe stel ik 2FA in bij Bitvavo?

Ga naar je Bitvavo account en klik op je naam in de rechterbovenhoek om 2FA in te stellen. Klik op doorgaan als u de authenticator app wilt gebruiken. Het is gelukt!

Hoe sluit je een mail af Alvast bedankt?

Formele e-mails sluit je af met 'Met vriendelijke groeten' of eventueel zelfs met 'Met de meeste hoogachting', net als een gelijkaardige brief. Wanneer men iemand om een gunst vraagt, is een afsluiting als 'Alvast bedankt' ook gepast. Mails naar vrienden kunnen gerust met minder formele afsluitzinnen beëindigd worden.
Dienovereenkomstig, wat moet er in een zakelijke e-mail staan?
Doorgaans komen in een zakelijke e-mail dezelfde basiselementen aan bod als in een zakelijke brief: afzender en geadresseerde, onderwerp, aanhef, eigenlijke inhoud, afsluiting, slotgroet en afzendergegevens.

Hoe schrijf ik een zakelijke brief voorbeeld?

De zakelijke brief en e-mail
AfzenderAls afzender vermeld je je naam adres, telefoonnummer en e-mailadres voorbeeld F. van de Markt Hoofdstraat 26 6701 BS Wageningen Telefoon 06 – 23423454 026 – 5707202 [email protected]
Aansprekingvoorbeeld: Geachte heer/mevrouw,Geachte heer Bol,
Hoe begin je een informele mail als je de naam niet weet? Als u de naam van de persoon die u e-mailt niet kent, kunt u de e-mail beginnen met een algemene begroeting zoals "Hallo", "Hallo daar" of "Goedemorgen".

Men kan zich ook afvragen: hoe schrijf je een groep mensen aan?

Er zijn een paar verschillende manieren om een groep mensen aan te schrijven. Je kunt een brief schrijven aan elke persoon afzonderlijk, of je kunt één brief schrijven die naar iedereen in de groep wordt gestuurd. Als je een brief aan elke persoon afzonderlijk stuurt, moet je de adressen van elke persoon in de groep vermelden. Als je een brief aan iedereen in de groep tegelijk stuurt, moet je een lijst van alle ontvangers in de brief opnemen.

Door Mathilde Furne

Vergelijkbare artikelen

Welke aanhef zijn er? :: Hoe voeg je een Index toe?
Handige links