Huis > I > Is Wikipedia Een Social Medium?

Is Wikipedia een social medium?

Onder de noemer sociale media worden onder andere weblogs, microblogs (bijvoorbeeld Twitter), social bookmarking, videosites (bijvoorbeeld YouTube, Vimeo en TikTok), fora, op samenwerking gebaseerde projecten als Wikipedia, en sociale netwerken als Facebook en Google+ geschaard.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoeveel pixels social media?

Vierkante afbeeldingen zijn het beste voor zowel de hoogte als de breedte. De beste afmetingen voor een liggende afbeelding zijn 566x1080. De beste resolutie voor een portret is 1350 dpi.

Wat is het verschil tussen privacy en veiligheid?

Privacy wordt vaak gedefinieerd als de mogelijkheid om gevoelige informatie over persoonlijk identificeerbare informatie te beschermen, terwijl bescherming eigenlijk een beveiligingscomponent is. Anderen definiëren het als het recht om met rust gelaten te worden."
Is de veiligheid of de vrijheid belangrijker?
Dus in het belang van veiligheid verlies je je vrijheid maar ook je privacy . Toch hoor je ook wel veel mensen die liever veilig en onvrij zijn dan vrij met wat meer risico's. Die dus liever al hun privacy en zelfbeschikkingsrecht opgeven voor een gevoel van veiligheid.

Dus, is privacy een grondrecht?

Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, omdat het een kwestie van juridische interpretatie is en afhangt van het rechtsgebied in kwestie. In het algemeen wordt privacy in de meeste rechtsstelsels niet als een grondrecht beschouwd, maar er zijn enkele opmerkelijke uitzonderingen. Zo voorziet het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens in een recht op eerbiediging van het privé- en gezinsleven, de woning en de correspondentie, en bevatten veel nationale grondwetten bescherming van de persoonlijke levenssfeer of soortgelijke rechten. Daarom is het belangrijk de relevante juridische autoriteiten te raadplegen om te bepalen of privacy in een bepaald rechtsgebied een grondrecht is. Je kunt ook vragen wie heeft toegang tot personeelsdossiers? De persoon die toegang heeft tot personeelsdossiers varieert per bedrijf. Maar meestal heeft de afdeling personeelszaken toegang tot de personeelsdossiers.

Gerelateerde artikelen

Wat is 360 graden feedback Wikipedia?

Er is een methode om van anderen feedback te krijgen over uw werkprestaties. Dit kan feedback zijn over uw competenties, bijvoorbeeld hoe goed u bent in luisteren of presenteren.

Dienovereenkomstig, welke persoonsgegevens mag je opslaan?

Denk aan voornaam, achternaam, geslacht, geboortedatum, geboorteplaats, straatnaam, postcode, woonplaats, telefoonnummer (mobiel en vast), en e-mailadres. Een BSN mag alleen door overheidsinstanties gebruikt worden en door organisaties buiten de organisatie als dat in een wet staat.
Je kunt ook vragen welke gegevens mogen bewaard worden avg?
Er is op grond van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) geen concrete bewaartermijn voor persoonsgegevens. Organisaties bepalen zelf hoe lang zij persoonsgegevens bewaren. Hierbij kijken zij naar hoe lang de gegevens nodig zijn voor het doel waarvoor deze zijn verzameld of worden gebruikt.

Bovendien, welke categorieën persoonsgegevens zijn er?

Er zijn twee categorieën persoonsgegevens:
  • Persoonsgegevens van klanten, leveranciers, medewerkers en andere relaties, die jij als ondernemer mag verzamelen en verwerken in je bedrijf.
  • Bijzondere persoonsgegevens, die een organisatie niet mag gebruiken, tenzij daarvoor in de wet een uitzondering is.
En nog een vraag, wat zijn financiele gegevens avg? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het voor verschillende mensen of organisaties verschillende dingen kan betekenen. In het algemeen verwijst het gemiddelde van financiële gegevens naar een statistiek of gemiddelde dat wordt gebruikt om een momentopname te geven van de financiële gezondheid of prestaties van een bedrijf of andere organisatie. Dit gemiddelde kan worden gebruikt om zaken als winstgevendheid, solvabiliteit, liquiditeit en andere financiële indicatoren te beoordelen.

Wat is de AVG in de zorg?

De AVG in de gezondheidszorg is het gemiddelde aantal dagen dat een patiënt in het ziekenhuis doorbrengt. Dit getal wordt gebruikt om de kwaliteit van de zorg in een ziekenhuis te meten.

Door Geraldina Buquo

Vergelijkbare artikelen

Hoe vraag je netjes vrij? :: Hoe kan je je privacy beschermen?
Handige links