Huis > H > Hoe Kan Je Je Privacy Beschermen?

Hoe kan je je privacy beschermen?

10 tips om je online privacy te beschermen
  1. Pas je privacy-instellingen aan.
  2. Gebruik de privémodus.
  3. Installeer een browserextensie.
  4. Gebruik een privacyvriendelijke zoekmachine.
  5. Gooi je Facebookprofiel toe.
  6. Pas op met cadeaus en aanbiedingen.
  7. Schakel locatiediensten uit.
  8. Vermijd publieke wifinetwerken.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kun je je telefoon beschermen tegen hackers?

Deze tips helpen u uw telefoon veilig te houden. Let op wat de app vraagt. Als je mijn telefoon of apparaat wilt vinden, stel het dan in. Leg je wachtwoorden in een kluis. Twee-staps-verificatie is nodig voor apps. Het is een goed idee om voorzichtig te zijn met openbare wi-fi netwerken.

En nog een vraag, wat valt onder het recht op privacy?

In artikel 10 van de Grondwet is het recht op privacy geregeld: 'Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op eerbiediging van zijn persoonlijke levenssfeer. ' In andere wetten staan regels over wat wel en niet mag in het kader van privacy.
Wat is privacy op sociale media?
Het recht op afbeelding of portretrecht zegt dat niemand zonder je toestemming een foto van je mag maken of publiceren. Zowel in een krant, een tijdschrift, op het internet of op sociale media. Want het nemen en verspreiden van foto's is ook een vorm van gegevensverwerking.

Wat is belangrijker privacy of veiligheid?

Er is geen eenvoudig antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van verschillende factoren, waaronder het soort informatie dat wordt beschermd en de specifieke context waarin deze wordt beschermd. In het algemeen wordt privacy echter vaak als belangrijker beschouwd dan beveiliging, omdat het doorgaans moeilijker is deze te herstellen wanneer zij eenmaal verloren is gegaan. Dit geldt vooral wanneer het gaat om persoonlijke informatie, zoals medische dossiers of financiële gegevens, die moeilijk of onmogelijk te veranderen zijn als ze in verkeerde handen vallen. Welke persoonsgegevens mag je niet opslaan in het systeem? U mag geen persoonlijke gegevens in het systeem opslaan die kunnen worden gebruikt om een persoon te identificeren, zoals naam, adres, burgerservicenummer of geboortedatum.

Gerelateerde artikelen

Hoe vaak je bepaalde dingen kunt doen op Instagram is beperkt om zo onze community te beschermen?

Hoe kun je niet geblokkeerd worden op sociale media? Er zijn mensen die foto's leuk vinden en mensen die dat niet doen. Als je meer dan 150 foto's per uur leuk vindt, word je geblokkeerd om foto's leuk te vinden.

Wat dit betreft, wat valt er onder de avg?

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) geeft aan dat een persoonsgegeven alle informatie is over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Dit betekent dat informatie ofwel direct over iemand gaat, ofwel naar deze persoon te herleiden is.
Dienovereenkomstig, wat mag wel en niet volgens avg?
Naast 'gewone' persoonsgegevens zijn er ook bijzondere persoonsgegevens. Deze gaan bijvoorbeeld over iemands gezondheid, strafrechtelijke verleden of politieke voorkeur. Het is verboden om bijzondere persoonsgegevens te gebruiken, tenzij je een wettelijke uitzondering hebt.

En nog een vraag, wat zijn de basisregels van de avg?

De belangrijkste bepalingen uit de AVG zijn als volgt samen te vatten: Persoonsgegevens mogen alleen worden verwerkt in overeenstemming met de wet. Voor de betrokkene (dat is degene van wie de persoonsgegevens verwerkt worden) moet het behoorlijk en transparant zijn hoe en waarom de persoonsgegevens verwerkt worden.
Mensen vragen ook: wat doet social media met onze gegevens? Wanneer u zich aanmeldt voor een sociale media-account, gaat u meestal akkoord met voorwaarden die de site toestaan uw gegevens te verzamelen en te gebruiken. Deze gegevens kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals gerichte reclame, aanbevelingen voor inhoud en marktonderzoek.
De meeste sociale mediasites hebben algoritmen die uw gegevens bijhouden en analyseren om uw interesses en gedrag beter te begrijpen. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt om u relevantere inhoud en advertenties te tonen. Als u bijvoorbeeld vaak klikt op artikelen over mode, ziet u misschien meer advertenties voor kledingmerken in uw feed.
Sommige sociale mediasites verkopen ook toegang tot gebruikersgegevens aan derden. Deze gegevens kunnen worden gebruikt voor zaken als gerichte reclame en marktonderzoek. Hoewel deze praktijk legaal is, is het de laatste jaren onder de loep genomen omdat meer mensen zich zorgen maken over hun online privacy.
Over het algemeen verzamelen social media sites veel gegevens over hun gebruikers. Deze gegevens kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, zoals gerichte reclame, aanbevelingen voor inhoud en marktonderzoek. Hoewel sommige van deze toepassingen nuttig zijn, hebben andere tot bezorgdheid over de privacy geleid.

Hoe veilig zijn jouw gegevens op het internet?

Er is geen eenvoudig antwoord op deze vraag omdat het afhangt van een aantal factoren, waaronder het soort gegevens dat u opslaat, waar u ze opslaat en hoe u ze beschermt. In het algemeen is het echter belangrijk te onthouden dat geen enkel gegeven volledig veilig is voor alle bedreigingen, en dat de beste manier om uw gegevens te beschermen erin bestaat stappen te ondernemen om de kans te verkleinen dat ze worden gecompromitteerd. Dit houdt in dat u sterke wachtwoorden gebruikt, uw gegevens versleutelt en voorzichtig bent met de websites die u bezoekt en de informatie die u online deelt.

Door Benioff

Vergelijkbare artikelen

Is Wikipedia een social medium? :: Wat is risicobeheersing?
Handige links