Huis > H > Hoe Citeer Je Een Vertaling?

Hoe citeer je een vertaling?

De APA-stijl geeft aan dat je bij een vertaling niet langer meer van een citaat spreekt maar van een parafrase. Je behandelt de bron als een normale parafrase en plaatst dus geen aanhalingstekens. In de literatuurlijst schrijf je eerst de originele titel op en hierna plaats je tussen blokhaken '[]' de vertaalde titel.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe citeer je een quote uit een interview?

Het citaat begint met een hoofdletter en het vraagteken of uitroepteken valt binnen de aanhalingstekens. Hij zei dat hij een deadline had om 14.00 uur.

Hoe letterlijk citeren?

Een citaat wordt altijd tussen dubbele aanhalingstekens geplaatst. Het citaat wordt gevolgd door een verwijzing tussen haakjes - achternaam auteur(s), jaartal, paginanummer(s) - of door de auteur(s) in de tekst te noemen. Let op: Een citaat wordt niet cursief geschreven.
Is het plagiaat als je vertaald?
Wat valt onder plagiaat? Niet alleen het knippen en plakken van het werk van een ander wordt als plagiaat bestempeld. Ook het vertalen, samenvatten en parafraseren van teksten of ideeën valt onder plagiaat als je geen correcte en volledige bronvermelding toevoegt.

Hoe verwijs je naar persoonlijke communicatie?

Er zijn twee manieren om naar persoonlijke communicatie te verwijzen:
1. Gebruik in de tekst van je paper de zin "persoonlijke communicatie" en de datum waarop de communicatie plaatsvond. Bijvoorbeeld:
Volgens Smith (persoonlijke communicatie, 1 januari 2020) wordt het nieuwe product in maart gelanceerd.
2. Maak in je referentielijst een aparte vermelding voor persoonlijke communicatie. Vermeld de naam van de persoon met wie je sprak, zijn titel (indien van toepassing), en de datum waarop de communicatie plaatsvond. Bijvoorbeeld:
Smith, J. (2020, 1 januari). Persoonlijke communicatie. Mensen vragen ook: wat is een citaat voorbeeld? Een citaat is een citaat of verwijzing naar een bron die je in je werk hebt gebruikt. Dit kan worden gedaan om je argument te ondersteunen of om bewijs te leveren voor je beweringen. Een voorbeeld van een citaat zou zijn: "Volgens Smith (2015) is 'de wereld rond'." In dit geval haal je het werk van Smith aan om je bewering dat de wereld rond is te ondersteunen.

Is vertalen parafraseren?

Voor alle andere talen wordt aangeraden het citaat te vertalen. Er is dan sprake van een parafrase – het weergeven in eigen woorden – en dan worden de APA richtlijnen voor parafraseren gehanteerd. Er hoeft niet te worden aangegeven dat het om een eigen vertaling gaat.
Hoe ziet een Blokcitaat eruit?
Er zijn drie hoofdregels voor citaten in APA-stijl: Als het citaat minder dan 40 woorden bevat, plaats je het tussen dubbele aanhalingstekens. Als het citaat 40 woorden of meer bevat, format je het als een blokcitaat. Voeg de auteur, het jaar en het paginanummer toe aan de verwijzing in de tekst.

Hoeveel woorden mag je citeren?

Zet het citaat tussen dubbele aanhalingstekens, behalve als het citaat langer is dan 40 woorden. Als een citaat langer is dan 40 woorden, moet het citaat met een witregel gescheiden worden van de rest van je tekst.
Dienovereenkomstig, hoe verwijs je naar een wetsartikel? Een wetsartikel is een deel van een groter geheel van wetten, meestal een wetboek of statuut. De term kan ook worden gebruikt voor een specifieke clausule in een contract of overeenkomst.

Wat dit betreft, hoe kom je onder plagiaat uit?

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de beste manier om plagiaat te voorkomen kan per situatie verschillen. Enkele algemene tips om plagiaat te voorkomen zijn echter:
1. Zorg ervoor dat je alle bronnen die je in je werk gebruikt correct citeert. Dit omvat zowel directe citaten als parafrases.
2. Als je niet zeker weet of iets wel of niet als plagiaat geldt, kies dan voor de voorzichtige kant en geef de oorspronkelijke bron een vermelding.
3. Houd alle bronnen bij die je in je werk gebruikt, zodat je gemakkelijk terug kunt gaan en ze zo nodig kunt controleren.
4. Wees voorzichtig bij het gebruik van online bronnen, want het kan gemakkelijk zijn om per ongeluk tekst te kopiëren en te plakken zonder het te beseffen. Als je toch online bronnen gebruikt, controleer ze dan zorgvuldig op plagiaat voordat je ze in je werk opneemt.
5. Als je niet zeker weet of iets plagiaat is, vraag dan hulp aan een docent of professor. Zij kunnen je specifiek advies geven over hoe je plagiaat in jouw situatie kunt voorkomen.

Door Rolland

Hoeveel procent plagiaat mag je hebben? :: Hoe kan je een beveiliging in Excel opheffen zonder dat je die weet?
Handige links