Huis > H > Hoe Kan Je Een Beveiliging In Excel Opheffen Zonder Dat Je Die Weet?

Hoe kan je een beveiliging in Excel opheffen zonder dat je die weet?

Als je het wachtwoord bent vergeten van een werkblad in Excel, kun je die op twee manieren opheffen (afhankelijk van de Excel versie) zonder dat je je wachtwoord nodig hebt. Via een macro (VBA) of via een trucje waarbij je je Excel bestand tijdelijk omzet een een . zip bestand.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Wat moet je doen als je je wachtwoord niet meer weet?

Meestal wordt wachtwoordherstel uitgevoerd via een e-mail. Aan een account is namelijk (meestal) een e-mailadres gekoppeld. Wie wachtwoordherstel aanvraagt, krijgt een e-mail op dat opgegeven e-mailadres. Via een link in die mail kan een nieuw wachtwoord worden ingesteld.
Wat dit betreft, hoe alleen lezen inschakelen excel?
Opslaan als alleen-lezen
  1. Klik op de Microsoft Office-knop. en klik vervolgens op Opslaan, of op Opslaan als als u het document eerder hebt opgeslagen.
  2. Klik op Extra.
  3. Klik op Algemene opties.
  4. Schakel het selectievakje Alleen-lezen aanbevolen in.
  5. Klik op OK.
  6. Sla het document op.

Vervolgens, hoe zet ik een wachtwoord op een excel bestand?

Er zijn een paar stappen om een Excel-bestand met een wachtwoord te beveiligen.
1. Open het bestand dat u met een wachtwoord wilt beveiligen.
2. Klik op het tabblad "Bestand" bovenaan het scherm.
3. Klik op "Info" aan de linkerkant van het scherm.
4. Klik op "Document beveiligen" en vervolgens op "Coderen met wachtwoord".
5. Voer een wachtwoord in het veld "Wachtwoord" in.
6. Voer het wachtwoord opnieuw in het veld "Wachtwoord bevestigen" in.
7. Klik op "OK."
8. Sla het bestand op. Hoe kan ik een gedeelte van mijn Excel Blad afschermen? Er zijn een paar manieren om een deel van een Excel-blad af te schermen. Eén manier is om de functie Gegevensvalidatie te gebruiken. Deze is te vinden onder het tabblad Gegevens, in de sectie Gegevenshulpmiddelen. Zodra u Gegevensvalidatie selecteert, kunt u ervoor kiezen om alleen bepaalde soorten gegevens toe te staan in een cel of een bereik van cellen. U kunt bijvoorbeeld gegevensvalidatie zo instellen dat alleen hele getallen in een cel mogen worden ingevoerd.
Een andere manier om een deel van een Excel-blad af te schermen is de functie Blad beveiligen. Deze vindt u onder het tabblad Overzicht, in de sectie Wijzigingen. Wanneer u een blad afschermt, kunt u kiezen welke cellen gebruikers mogen bewerken. U kunt er ook voor kiezen om gebruikers toe te staan vergrendelde cellen en ontgrendelde cellen te selecteren.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Wat dit betreft, waarom kan ik een tabblad in excel niet verwijderen?

Een of meer werkbladen verwijderen

Als er geen niet-geselecteerd werkblad zichtbaar is, klikt u met de rechtermuisknop op de tab van een geselecteerd werkblad en klikt u in het snelmenu op Groepering bladen opheffen. Klik op het tabblad Start in de groep Cellen op de pijl naast Verwijderen en klik op Blad verwijderen.
Waar kan ik mijn wachtwoord vinden?
Wachtwoorden bekijken, verwijderen, bewerken of exporteren
  1. Open de Chrome-app. op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer .
  3. Tik op Instellingen. Wachtwoorden.
  4. Zo kun je een wachtwoord bekijken, verwijderen, bewerken of exporteren: Bekijken: Tik op het wachtwoord dat je wilt bekijken.

En nog een vraag, waarom opent excel als alleen lezen?

Zijn de bestandseigenschappen ingesteld op alleen-lezen? Controleer de bestandseigenschappen door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en Eigenschappen te kiezen. Als het kenmerk Alleen-lezen is geselecteerd, kunt u de selectie ongedaan maken en op OK klikken.
Wat betekent alleen lezen bestand? Wanneer een bestand is aangemerkt als alleen-lezen, betekent dit dat het bestand alleen kan worden geopend om te lezen; het kan niet worden gewijzigd of verwijderd. Dit wordt meestal gebruikt als veiligheidsmaatregel om te voorkomen dat een bestand per ongeluk of zonder toestemming wordt gewijzigd.

En nog een vraag, wat is de microsoft office knop?

De Microsoft Office-knop is een grafisch bedieningselement in Microsoft Office-programma's. Hij bevindt zich meestal in de linkerbovenhoek van het programmavenster en geeft gebruikers toegang tot programma-instellingen en opties. Wanneer de knop wordt aangeklikt, verschijnt een menu met opdrachten, zoals het openen van een nieuw document, het opslaan van een document, het afdrukken van een document, enzovoort.

Door Nodab

Vergelijkbare artikelen

Hoe citeer je een vertaling? :: Hoe werkt vergelijken in Excel?
Handige links