Huis > W > Wat Kunnen Kevers Doen?

Wat kunnen kevers doen?

Afhankelijk van de keversoort kun je verschillende schadebeelden tegenkomen. Maar laten we eens beginnen met schade door houtaantastende kevers. Die leggen eitjes in houtwerk, bijvoorbeeld in balken of vloeren, en de larven vreten het hout uit.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Waar leggen kevers eitjes?

De volwassen kevers komen vooral in het voorjaar tevoorschijn. Ze gaan dan op zoek naar bloemen om nectar en stuifmeel te eten. De eitjes worden in vogelnesten, in nesten van andere dieren en in ingedroogd aas gelegd, waar de larven voedsel vinden zoals vleesresten, veren en haren.
Mensen vragen ook: welke kever heb ik in huis?
De drie meest voorkomende drooghoutboorders in woningen zijn de bruine spinthoutkever (Lyctus brunneus), de gewone houtwormkever (Anobium punctatum) en de huisboktor (Hylotrupes bajulus), waarvan vooral laatstgenoemde soort zeer destructief te werk kan gaan.

Dienovereenkomstig, hoe herken je een tor?

Een tor is een soort rotsformatie die typisch voorkomt in berggebieden. Torren zijn meestal grote, afgeronde rotsblokken die door de elementen zijn verweerd. Dienovereenkomstig, hoe herken je een insectenbeet? Insectenbeten resulteren meestal in een kleine, rode, gezwollen plek op de huid. In sommige gevallen kan er ook een kleine hoeveelheid vocht (bv. pus) of bloed aanwezig zijn. De plek kan jeuken of pijnlijk zijn. Insectenbeten kunnen overal op het lichaam voorkomen, maar meestal op blootgestelde plaatsen, zoals de armen, benen of het gezicht.

Gerelateerde artikelen

Wat kan je doen met een PlayStation Plus kaart?

Je kunt online spelen met vrienden en onbekenden, en korting krijgen in de winkel. U kunt de online opslagruimte en de mogelijkheid om extra spellen te downloaden elke maand gratis houden, zolang u het plus abonnement houdt.

Wat te doen tegen Elzenhaantje?

Bij een ware elzenhaantjes plaag kunt u nog altijd gebruik maken van onze biologische bestrijdingsmiddelen zoals Luxan Delete vloeibaar 20 ml of Bayer Garden Pyrethrum Natria spray 400 ml. Ruim bovendien afgevallen bladeren altijd op. U kunt daarmee een nieuwe generatie kevers voorkomen.
Wat te doen tegen Rozemarijngoudhaantje?
Bestrijding? Omdat het rozemarijngoudhaantje niet van nature in onze contreien voorkomt, zijn er geen natuurlijke vijanden. En daarnaast bestaat er ook nog geen (goedgekeurd) bestrijdingsmiddel. Het enige wat je kunt doen, is handmatig de kevertjes uit de struik halen en vernietigen.

Wat eet een blauwe kever?

Wat eten blauwe kevers? Eet graag wat hapjes uit de munt en de muntachtigen. In het voorjaar op de Bergsteentijm, dat ook een muntgeur over zich heeft. En natuurlijk de munt zelf.
Kan een Schildwants vliegen? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, want het hangt af van de soort schildpadwants in kwestie. Sommige soorten schildpadden kunnen vliegen, andere niet. Vliegloze schildwantsen hebben meestal kortere en dikkere vleugels dan hun vliegende soortgenoten.

Dienovereenkomstig, hoe weet ik of ik boktor heb?

Er zijn een paar dingen waarop u kunt letten om te bepalen of u boktorren hebt. Ten eerste, zoek naar volwassen kevers die zwart of bruin zijn en lange antennes hebben. Ze worden vaak aangetrokken door licht, dus je ziet ze misschien in de buurt van je ramen. Je kunt ook zoeken naar gaten in hout of zaagsel, want dat zijn tekenen van het larvenstadium van de kevers.

Door Lida Niesporek

Vergelijkbare artikelen

Hoe verwijder je Windows 10 van je pc? :: Hoe kom je van meeltor af?
Handige links