Huis > H > Hoe Kom Je Van Meeltor Af?

Hoe kom je van meeltor af?

Het is dan ook verstandig om een professionele bestrijder in te schakelen wanneer u last heeft van de meeltor. Een professionele ongediertebestrijder weet namelijk precies hoe hij dit ongedierte uit te weg moet ruimen. Hij verdelgt overigens niet alleen de meeltor zelf, maar richt zich ook tot de eitjes.

Lees verder

Dit in overweging nemend, wat kun je doen tegen kevers in huis?

Een van de eenvoudigste manieren om kevers te bestrijden in huis is door ervoor te zorgen dat alle voedselproducten verpakt zijn en het liefst in een koele en geventileerde omgeving staan. Daardoor zorgt u ervoor dat de kevers hier niet bij komen.
Hoe komt een Tor in huis?
Torren in huis zijn zeer waarschijnlijk meeltorren. Dit zijn zwarte kevers (torren) die op plantaardig voedsel afkomen. Meeltorren hebben een voorkeur voor brood en meelproducten. Ook eten ze wel vermolmd hout en soms dode insecten.

Kunnen torretjes bijten?

Er zijn meer dan 350.000 soorten kevers, en veel daarvan kunnen bijten. De overgrote meerderheid van de kevers heeft monddelen om te kauwen, maar sommige soorten hebben monddelen die zijn aangepast om te doorboren en te zuigen. Deze doorborende en zuigende monddelen worden meestal aangetroffen bij kevers die zich voeden met planten of andere insecten. Enkele soorten kevers die mensen bijten zijn de Afrikaanse zwarte kever, de gewone bruine kever en de tapijtkever. Dienovereenkomstig, wat te doen tegen blauwe kevers? Er zijn een aantal dingen die gedaan kunnen worden tegen blauwe kevers. Eén optie is het gebruik van een pesticide. Een andere optie is het gebruik van vallen. Een derde optie is om een combinatie van beide te gebruiken.

Kan een meeltor vliegen?

De meeltor is een zwart tot zwartbruine kever met gestreepte dekschilden. De onderzijde is wat roodbruin gekleurd. De kever is 13-18 mm lang en kan goed vliegen. De larven zijn cilindrisch van vorm, geelbruin gekleurd en kunnen tot 28 mm lang worden.
Bovendien, hoe oud wordt een meeltor?
De larven (meelwormen) zijn geelbruin en gering die 28 mm lang kunnen worden en ze hebben 3 paar goede ontwikkelde poten. Hun totale levencyclus duurt ongeveer 1.5 jaar. Meeltorren leven van plantaardige en dierlijke producten en komen vooral voor in gebouwen, oude voorraden en in de buurt van vogelnesten.

Daarvan, hoeveel eitjes legt een meeltor?

Zowel de volwassen meeltorren als de larven voeden zich met bij voorkeur plantaardig, maar ook wel met dierlijk materiaal zoals meelproducten, brood, diervoeders, lompen e.d. De vrouwelijke kever legt ongeveer 400 eitjes welke na 10 tot 20 dagen uitkomen.
Is een kever gevaarlijk? Nee, kevers zijn niet gevaarlijk.

Hoe maak je een kever dood?

Er zijn veel manieren om een kever te doden. Enkele methoden zijn het gebruik van pesticiden, de kever verdrinken in zeepwater, of de kever met je vingers pletten.

Door Gefell Mayden

Wat kunnen kevers doen? :: Is een pop-up gevaarlijk?
Handige links