Huis > W > Wat Is Een Klassendiagram Uml?

Wat is een Klassendiagram UML?

Een klassendiagram is een UML-diagramtype dat een systeem beschrijft door de verschillende soorten objecten binnen een systeem te visualiseren en de soorten statische relaties die er tussen bestaan. Het illustreert ook de werking en de kenmerken van de klassen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je een Klassendiagram?

Het bovenste deel bevat de naam van de klasse. De attributen van de klasse staan in het middelste deel. Het onderste deel bevat de klassebewerkingen.

Hoe werkt UML?

Globaal gesproken, beschrijft een UML-diagram de grens, de structuur en het gedrag van een systeem en de daarin vervatte objecten. UML is geen programmeertaal maar er zijn wel tools waarmee het, binnen een UML-diagram, code in verschillende talen mee kan genereren.
Dienovereenkomstig, waarom uml gebruiken? De Unified Modeling Language (UML) is een grafische taal voor het weergeven van structurele en gedragsaspecten van softwaresystemen. Het is nuttig voor ontwikkelaars omdat het een gemeenschappelijke taal biedt die kan worden gebruikt om softwaresystemen te beschrijven. Bovendien kan UML worden gebruikt om code te genereren uit diagrammen, wat tijd en moeite kan besparen in het ontwikkelingsproces.

Waarom een Klassendiagram?

Er zijn verschillende redenen om een klassendiagram te maken. Klassendiagrammen zijn een goede manier om de relaties tussen de verschillende klassen in uw systeem te visualiseren. Ze kunnen je ook helpen om de relaties tussen objecten in je systeem te begrijpen. Klassendiagrammen kunnen ook gebruikt worden om code voor je systeem te genereren.

Door Coreen Piliero

Vergelijkbare artikelen

Wat is software voorbeelden? :: Hoe maak je een screenshot van een deel van je scherm?
Handige links