Huis > W > Wat Is Mla-Stijl?

Wat is MLA-stijl?

Het MLA-systeem is een set richtlijnen voor het opmaken van bronverwijzingen en bibliografieën, opgesteld door The Modern Language Association of America (MLA). De MLA-stijl wordt veel gebruikt binnen de geesteswetenschappen, met name door taal- en letterkundigen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe stijl aanpassen Word?

Klik op de stijl die u wilt wijzigen op het tabblad Home. De gewenste opmaakwijzigingen kunnen worden aangebracht in de sectie Opmaak.

Wat is een citaat voorbeeld?

uiting die men schriftelijk of mondeling, meestal letterlijk, als bewijs, getuigenis of voorbeeld aanhaalt; iets wat men citeert; iets wat aangehaald wordt. Voorbeelden: Een ander citaat waarachter men zich vaak verschuilt is het volgende: "De huidige software is zo gebruiksvriendelijk dat we ons dus de moe...
Mensen vragen ook: hoeveel woorden mag je citeren?
Volg deze regels om een citaat op te nemen in je tekst in APA-stijl: Citaten van minder dan 40 woorden worden tussen dubbele aanhalingstekens geplaatst. Citaten van 40 woorden of meer worden opgemaakt als een blokcitaat. De auteur, het jaar en het paginanummer worden toegevoegd aan de verwijzing in de tekst.

Daarvan, hoe citeer je een brief?

Er zijn een paar verschillende manieren om een brief te citeren in MLA formaat.
Als je een brief citeert die gepubliceerd is in een boek, bloemlezing of verzameling, dan citeer je die zoals elk ander werk in MLA-formaat. Dat betekent dat je de achternaam van de auteur, de titel van het werk, en het paginanummer waar de brief te vinden is vermeldt.
Als je een brief citeert die niet gepubliceerd is, citeer je hem als een ongepubliceerd werk. Dit betekent dat je de achternaam van de auteur en de datum waarop de brief is geschreven vermeldt.
Hier is een voorbeeld van hoe je een brief citeert in MLA formaat:
In een brief aan haar zus schrijft Margaret Fuller: "Ik accepteer het universum" (geciteerd in Jones 123). Hoe jezelf citeren? Er zijn een paar verschillende manieren waarop je jezelf kunt citeren:
1. Gebruik aanhalingstekens.
Bijvoorbeeld, als je jezelf wilt citeren en zegt "Ik ben geweldig", dan schrijf je: "Ik ben geweldig."
2. Gebruik cursief.
Bijvoorbeeld, als je jezelf wilt citeren en zegt "Ik ben geweldig", dan schrijf je: Ik ben geweldig.
3. Gebruik een ander lettertype.
Bijvoorbeeld, als je jezelf wilt citeren en zegt "Ik ben geweldig", dan schrijf je: Ik ben geweldig.
4. 4. Gebruik een andere kleur.
Bijvoorbeeld, als je jezelf wilt citeren en zegt "Ik ben geweldig", dan schrijf je: Ik ben geweldig.

Gerelateerde artikelen

Hoe kun je zien welke stijl er wordt gebruikt in Word?

U kunt de tekst opmaken door stijlen toe te passen. De stijl wordt op de hele alinea toegepast als u de muisaanwijzer in een alinea plaatst. Ga naar het tabblad Home en wijs een stijl aan. Klik op de knop Meer als u de gewenste stijl niet ziet. U kunt een stijl kiezen.

Dit in overweging nemend, wat is mla generator?

Wereldwijd is de MLA-stijl een van de meestgebruikte referentiestijlen, maar in Nederland wordt MLA voornamelijk gebruikt in de geesteswetenschappen. Gebruik onze gratis MLA Generator om snel de juiste bronvermeldingen te genereren.
Dienovereenkomstig, wat is een ander woord voor citaat?
allegatie, citaat, ontlening, overneming, quotatie. quote (zn) : aanhaling, allegatie, citaat, quotatie, quotisatie.

Mensen vragen ook: hoe citeer je een zin uit een interview?

Je plaatst alleen een verwijzing in de tekst, maar neemt geen bronvermelding op in de literatuurlijst. De verwijzing in de tekst bestaat uit de initialen en achternaam van de geïnterviewde, de woorden "persoonlijke communicatie" en de datum waarop je het interview hebt afgenomen.
Hoe zet je een bron in een tekst? Er zijn een paar verschillende manieren waarop je een bron in een tekst kunt zetten, afhankelijk van het type bron dat je gebruikt.
Als je een direct citaat van een bron gebruikt, zet je het citaat tussen aanhalingstekens en vermeld je de achternaam van de auteur en het paginanummer waarop het citaat staat. Bijvoorbeeld: "And so we beat on, boats against the current, borne back ceaselessly into the past" (Fitzgerald, 3).
Als je een bron parafraseert of samenvat, moet je de achternaam van de auteur vermelden en het paginanummer waarop de informatie te vinden is. Bijvoorbeeld: Fitzgerald beschrijft de boten als "beating against the current" (3).

Hoe maak je een Blokcitaat?

Een blokcitaat is een opgemaakte versie van een citaat dat verschijnt als een op zichzelf staand blok tekst. Blokcitaten worden meestal gebruikt bij het citeren van passages van meer dan een paar regels, of wanneer de geciteerde tekst bijzonder dicht is.
Om een blokcitaat in HTML op te maken, sluit je het citaat in met

-tags. De meeste webbrowsers voegen standaard extra ruimte toe voor en na een blokcitaat. Om de afstand te regelen, kunt u de CSS-marge-eigenschap gebruiken. Om bijvoorbeeld een marge van 2em toe te voegen voor en na een blokcitaat, gebruikt u de volgende CSS:
blockquote {
margin: 2em;
}

Door Nagy

Vergelijkbare artikelen

Is citeren letterlijk overnemen? :: Waar kan je Windows 10 kopen?
Handige links