Huis > I > Is Citeren Letterlijk Overnemen?

Is citeren letterlijk overnemen?

Citeren betekent 'letterlijk overschrijven'. Dit is iets anders dan parafraseren, waarbij je iets in je eigen woorden navertelt. Bij een citaat is het belangrijk dat je heel precies overneemt wat er in de tekst staat geschreven.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe moet je een wetsartikel citeren?

Zoek de wet op laws.government.com om te verwijzen naar een wetsartikel in de APA-stijl. De titel van de wet is daar gepubliceerd. Zoek de datum waarop de wet is aangenomen. Noteer de datum waarop je de wet hebt geraadpleegd.

Is het plagiaat als je citeert?

Je mag een citaat niet gebruiken als vervanging van je eigen tekst. Je verslag mag dus nooit bestaan uit aan elkaar geplakte citaten. Dat is plagiaat, ook als je wél naar de bron verwijst! Let er bij citeren op dat je het citaat niet uit de originele context haalt.
Dit in overweging nemend, hoe citeer je kamerstukken?
Je verwijst op de volgende manier naar een Kamerstuk: Kamerstukken I (of II, schuingedrukt), gevolgd door het parlementaire zittings- of vergaderjaar, een komma, het dossiernummer, een komma, de afkorting 'nr. ', het ondernummer, een komma, de afkorting 'p. ' en het paginanummer.

Dienovereenkomstig, hoe refereren naar een handleiding?

Om naar een handleiding te verwijzen, moet u de titel van de handleiding, de auteur (indien beschikbaar) en de publicatiedatum (indien beschikbaar) opgeven. U kunt bijvoorbeeld zeggen: "Volgens de 'APA Style Guide,' zesde editie, van de American Psychological Association (2010), staat op pagina 123, paragraaf 5.12, dat...". Trouwens, hoe verwijs je naar je eigen verslag? Er zijn een paar manieren om naar je eigen rapport te verwijzen. Eén manier is om "dit rapport" of "mijn rapport" te zeggen. Een andere manier is om de titel van het rapport te geven.

Gerelateerde artikelen

Hoe patroon overnemen op stof?

Je knipt de patroondelen grof uit. Als je je stof op tafel legt, leg je carbonpapier op de krijtzijde. Daarop leg je het patroondeel. Houd rekening met de draadrichting.

Mensen vragen ook: wat is zelf plagiaat?

Zelfplagiaat (ook wel recycle-plagiaat of self plagiarism genoemd) is het hergebruiken van je eigen teksten in een nieuwe tekst zonder een bronvermelding toe te voegen waarmee je naar het oorspronkelijke werk verwijst.
Dienovereenkomstig, wat is een ander woord voor cipiers?
bewaker (zn) : bediende, beheerder, beschermer, bewaarder, cipier, conservator, hoeder, oppasser, opzichter, surveillant, wacht, wachter. gevangenbewaarder (zn) : bewaker, cipier.

Wat is een citaat uit een boek?

Een citaat dient om iets in je tekst te verduidelijken. Je mag bijvoorbeeld in een boekrecensie een stukje tekst uit dat boek overnemen om te verduidelijken waar jouw mening over dat boek op gebaseerd is. Daarbij mag je niet meer uit het boek overnemen dan strikt noodzakelijk is om je punt te maken.
Waarom staan er aanhalingstekens? Aanhalingstekens worden gebruikt om een direct citaat of een dialoog af te bakenen. Ze geven ook aan dat de persoon aan het woord is.

Wat is een indirect citaat interview?

Een indirect citaatinterview is een interview waarin de interviewer de ondervraagde niet rechtstreeks citeert, maar in plaats daarvan parafraseert wat deze zegt. Dit kan om verschillende redenen gebeuren, bijvoorbeeld om de ondervraagde op zijn gemak te stellen, om ervoor te zorgen dat de interviewer begrijpt wat hij zegt of om het interview beknopter te maken.

Door Wendall Batiz

Vergelijkbare artikelen

Hoe ziet een proof of concept eruit? :: Wat is MLA-stijl?
Handige links