Huis > H > Hoe Moet Je Een Diagram Maken?

Hoe moet je een diagram maken?

Een grafiek maken
  1. Selecteer gegevens voor de grafiek.
  2. Selecteer Invoegen > Aanbevolen grafieken.
  3. Selecteer een grafiek op het tabblad Aanbevolen grafieken om een voorbeeld van de grafiek te bekijken.
  4. Selecteer een grafiek.
  5. Selecteer OK.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een PowerPoint presentatie maken?

Als u een nieuwe presentatie wilt maken, kiest u de optie lege presentatie. Kies een van de sjablonen als u een kant-en-klaar ontwerp wilt gebruiken.

Hoe maak je een lijn grafiek in Excel?

Grafiek invoegen
  1. Selecteer de tabel in zijn geheel.
  2. Klik op het tabblad Invoegen.
  3. In de groep 'Grafieken' staat een aantal opties.
  4. Advies nodig?
  5. Wij kiezen in de groep 'Grafieken' voor een lijngrafiek.
  6. Excel toont verschillende opties voor een lijngrafiek.
  7. Wij klikken op Lijn met markeringen.
Hoe werkt een diagram?
Een diagram is een grafische voorstelling van gegevens, denk bijvoorbeeld aan een grafiek of een schema. Bij een diagrammentest dien je in een grafische weergave het verband te zien tussen woorden, begrippen.

Wat is een goede Grafiektitel?

Een goede grafiektitel is duidelijk en beknopt, en geeft de gegevens in de grafiek nauwkeurig weer. Hij moet gemakkelijk te lezen en te begrijpen zijn, en mag niet te lang of te ingewikkeld zijn. Bovendien, hoe werkt een stapeldiagram? Een stackdiagram is een grafische voorstelling van de runtime toestand van een computerprogramma. Het toont de toestand van het programma op een bepaald moment. Het toont de waarden van alle variabelen die op dat moment in scope zijn, evenals het adres van de instructie die op het punt staat te worden uitgevoerd.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een EPS bestand maken?

Het werkt als volgt: open het logo in Illustrator, trek de afbeelding met de hand over. Je kunt het bestand vullen met een kleur als je elke vorm in de afbeelding traceert.

Wat is een Stapelgrafiek?

Staafdiagram (of histogram) waarbij de staven niet naast elkaar zijn geplaatst, maar in elkaars verlengde.
Hoe maak je een 3D grafiek in Excel?
Selecteer in het werkblad de cellen met de gegevens die u voor de grafiek wilt gebruiken. Als u een 3D-kolomdiagram wilt maken, klikt u op Kolomen klikt u onder 3D-kolomop 3D-kolom. Als u een 3D-cilinderdiagram wilt maken, klikt u op Kolomen klikt u onder Cilinderop 3D Cilinder.

Hoe maak je een grafiek in Excel 2016?

Selecteer de gegevens die u wilt gebruiken om een grafiek te maken. Klik op Invoegen > Aanbevolen grafieken. Schuif op het tabblad Aanbevolen grafieken door de lijst met grafieken die worden aanbevolen voor uw gegevens en klik op een grafiek om te zien hoe de gegevens eruit komen te zien.
Hoe maak je een staafdiagram in Excel? In Excel wordt een staafdiagram gemaakt door de uit te zetten gegevens te selecteren, vervolgens te klikken op het tabblad Invoegen in het lint en in de groep Grafiek Staaf te selecteren. Er zijn veel verschillende soorten staafdiagrammen die kunnen worden gemaakt, dus het is belangrijk om er een te kiezen die de gegevens het beste weergeeft. Zijn de gegevens bijvoorbeeld categorisch, dan is een geclusterd staafdiagram geschikt. Zijn de gegevens tijdgebonden, dan is een lijndiagram geschikter.

Hoe lees je diagrammen?

Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van het specifieke diagram en welke informatie wordt overgebracht. Er zijn echter enkele algemene tips die nuttig kunnen zijn bij het lezen van diagrammen.
Ten eerste kan het nuttig zijn om het diagram op te splitsen in kleinere delen en je dan te concentreren op één deel tegelijk. Dit maakt de informatie beter beheersbaar en gemakkelijker te begrijpen.
Ten tweede kan het nuttig zijn om de belangrijkste onderdelen van het diagram en hun doel te identificeren. Zodra dit begrepen is, zal het gemakkelijker zijn te zien hoe de verschillende delen van het diagram in elkaar passen.
Ten derde kan het nuttig zijn een liniaal of andere rechte rand te gebruiken om de lijnen van het diagram te tekenen. Dit zal helpen om eventuele patronen of relaties tussen de verschillende elementen te identificeren.
Ten slotte is het belangrijk om de tijd te nemen bij het lezen van diagrammen en de legenda of sleutel te raadplegen als die er is. Dit zorgt ervoor dat u alle informatie begrijpt die wordt overgebracht.

Door Hollenbeck Scollard

Vergelijkbare artikelen

Wat voor soort diagrammen zijn er? :: Wie was de eerste samensteller van de Dikke Van Dale?
Handige links