Huis > H > Hoe Maak Je Een Schema Online?

Hoe maak je een schema online?

De website draw.io is een gratis te gebruiken applicatie die erg doet denken aan bekende programma's zoals Word en PowerPoint, maar dan speciaal ontworpen is voor het maken van online diagrammen, schema's en andere figuren.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Daarvan, hoe maak ik een diagram?

U kunt een eenvoudige grafiek maken in Word door op Invoegen > Grafiek te klikken en de gewenste grafiek te kiezen.
  1. Klik op Invoegen > Grafiek.
  2. Klik op het grafiektype en dubbelklik vervolgens op de gewenste grafiek.
  3. Vervang de standaardgegevens door uw eigen informatie in het werkblad dat wordt weergegeven.
Hoe maak je een mooi schema?
Een stroomschema of flowchart maken in Word
  1. Open een leeg document in Word.
  2. Voeg vormen toe via SmartArt of Vormen.
  3. Voeg tekst toe om de processen te verduidelijken.
  4. Weergeef relaties tussen vormen door lijnen toe te voegen.
  5. Formatteer lijnen en vormen om de gewenste stijl te hanteren.

Hoe maak je zelf een cirkeldiagram?

Er zijn een paar manieren om zelf een taartdiagram te maken. Eén manier is het gebruik van een softwareprogramma zoals Excel of Google Sheets. Een andere manier is om een online grafiekmaker te gebruiken, zoals Canva.
Om een taartdiagram in Excel te maken, selecteer je eerst de gegevens die je voor je diagram wilt gebruiken. Klik dan op het tabblad Invoegen en kies de optie taartdiagram. Excel zal dan een basis taartdiagram voor je maken. U kunt de grafiek vervolgens aanpassen door de kleuren, labels, enzovoort te wijzigen.
Om een taartdiagram te maken in Google Sheets, selecteer je de gegevens die je wilt gebruiken en klik je op het tabblad Invoegen. Kies de optie taartdiagram en klik dan op Invoegen. Google Sheets zal dan een basis taartdiagram voor je maken. U kunt de grafiek vervolgens aanpassen door de kleuren, labels enzovoort te wijzigen.
Canva is een online grafiekmaker die zeer gebruiksvriendelijk is. Om een taartdiagram te maken, meld je je gewoon aan voor een gratis account en klik je vervolgens op de knop Ontwerp maken. Kies de optie Taartdiagram en voer vervolgens uw gegevens in. Canva maakt dan je taartdiagram voor je. Vervolgens kun je de grafiek aanpassen door de kleuren te veranderen, een titel toe te voegen, enzovoort. Hoe maak je een stroomschema in Word? Er zijn een paar verschillende manieren om een stroomschema te maken in Word. Eén manier is om het ingebouwde gereedschap Vormen te gebruiken. Hiervoor selecteert u eerst het tabblad Invoegen en vervolgens klikt u op het keuzemenu Vormen. Hier kunt u de vorm selecteren die u voor uw stroomschema wilt gebruiken.
Zodra je de vorm hebt ingevoegd, kun je er tekst aan toevoegen door te dubbelklikken op de vorm en je tekst in te typen. U kunt ook verbindingsstukken tussen de vormen toevoegen om de stroom van het proces aan te geven. Klik hiervoor op de vorm die je wilt verbinden, en vervolgens op het verbindingsgereedschap in de werkbalk Vormen. Klik tenslotte op de tweede vorm die je wilt verbinden en de connector verschijnt.
Een andere manier om een stroomdiagram te maken in Word is door de SmartArt functie te gebruiken. Selecteer hiervoor het tabblad Invoegen en klik vervolgens op de knop SmartArt. Van hieruit kunt u het type SmartArt grafiek kiezen dat u wilt gebruiken.
Zodra u de SmartArt-afbeelding hebt ingevoegd, kunt u er tekst aan toevoegen door te klikken op de knop Tekstvenster in de SmartArt-werkbalk. Van hieruit kunt u uw tekst invoeren, die dan in de afbeelding verschijnt.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan je online een boek lezen?

Je kunt een boek vinden via OnlineBibliotheek.com/e-books. Kies de knop met de tekst 'Boek lenen'. Kies de optie 'Online lezen'. U kunt direct beginnen met lezen als de online reader opent.

Welk programma stroomschema?

Start met uw stroomschema

Om de toepassing stroomschema maken in word uit te voeren opent u eerst Microsoft word. In de takenbalk bovenin vind u de knop "invoegen", klik deze open. Vervolgens kijkt u in de groep "Illustraties" en klikt op de knop "smartArt". Er word nu een nieuw scherm geopend.
Trouwens, wat is een goede grafiektitel?
Geef de diagram of grafiek altijd een duidelijke titel. Zo kan men in een oogopslag zien waar het over gaat. Zorg dat de percentages duidelijk leesbaar zijn. Laat onnodige onderdelen weg in je grafiek, maar zorg er wel voor dat de grafiek duidelijk leesbaar blijft.

Vervolgens, hoe maak je een lijn grafiek?

Grafiek invoegen
  1. Selecteer de tabel in zijn geheel.
  2. Klik op het tabblad Invoegen.
  3. In de groep 'Grafieken' staat een aantal opties.
  4. Advies nodig?
  5. Wij kiezen in de groep 'Grafieken' voor een lijngrafiek.
  6. Excel toont verschillende opties voor een lijngrafiek.
  7. Wij klikken op Lijn met markeringen.
Hoe werkt een diagram? Een diagram is een visuele voorstelling van iets. Het kan een tekening, een kaart of een door de computer gegenereerde afbeelding zijn. Een diagram kan worden gebruikt om te laten zien hoe iets werkt, of om de relaties tussen onderdelen van een systeem te laten zien.

Hoe maak ik een stroomschema in Excel?

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de beste manier om een stroomdiagram in Excel te maken hangt af van de specifieke behoeften en vereisten van het project. Er zijn echter een paar algemene tips die kunnen worden gevolgd om een basisstroomschema in Excel te maken:
1. Begin met het plannen van de stappen van het proces of de taak die in het stroomschema zullen worden weergegeven. Dit helpt om ervoor te zorgen dat het stroomschema duidelijk en beknopt is.
2. Maak vervolgens een nieuw Excel-werkblad. Gebruik vervolgens het vormengereedschap om de verschillende vormen te maken die in het stroomschema zullen worden gebruikt.
3. Zodra de basisvormen zijn gemaakt, is het tijd om de details toe te voegen. Begin met het toevoegen van de tekst voor elke stap in het proces. Gebruik vervolgens de pijlen om de verschillende stappen met elkaar te verbinden.
4. Bewaar tot slot het voltooide stroomschema als een apart bestand. Zo kan het gemakkelijk worden geraadpleegd en bewerkt als dat nodig is.

Door Maxine

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een beslisboom in Word? :: Hoe maak je een app van een website?
Handige links