Huis > H > Hoe Maak Je Een Print Screen Op Pc?

Hoe maak je een Print Screen op PC?

Afhankelijk van uw hardware, kunt u de Windows-logotoets + PrtScn-knop gebruiken als snelkoppeling voor schermafdruk. Als uw apparaat niet over de PrtScn-knop beschikt, kunt u Fn + Windows-logotoets + spatiebalk gebruiken om een schermopname te maken, die vervolgens kan worden afgedrukt.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Dienovereenkomstig, waar vind ik mijn screenshot op pc?

Met een sneltoets is het mogelijk de schermafbeelding zo te maken dat deze direct wordt opgeslagen in de map 'Schermopnamen'. Deze map is te vinden in de map 'Afbeeldingen' in de Verkenner. Gebruik de toetscombinatie Windows+Print Screen en de schermafbeelding is meteen opgeslagen.
Hoe maak je een knipsel van je scherm?
Het Knipprogramma gebruiken als u een muis en toetsenbord hebt:
  1. Druk Windows op de logotoets + Shift + S. Het bureaublad wordt donkerder wanneer u een gebied voor uw schermopname selecteert.
  2. Rechthoekige modus is standaard geselecteerd.
  3. De schermopname wordt automatisch naar het klembord gekopieerd.

Hoe maak je een screenshot zonder Print Screen?

Er zijn een paar manieren om screenshots te maken zonder de Print Screen knop te gebruiken.
De eerste manier is om het Knipselgereedschap te gebruiken. Dit is een ingebouwde Windows tool die gebruikt kan worden om screenshots te maken. Om het te gebruiken, opent u het knipselgereedschap door het te zoeken in het menu Start. Klik en versleep de cursor om het gedeelte van het scherm te selecteren dat u wilt vastleggen. Zodra u het gebied hebt geselecteerd, laat u de muisknop los en wordt de schermafbeelding gemaakt.
Een andere manier om een screenshot te maken is door de sneltoets Windows + Shift + S te gebruiken. Ook dan verschijnt het knipgereedschap. Vervolgens kunt u op dezelfde manier als hierboven het gedeelte van het scherm selecteren dat u wilt vastleggen.
Als u Windows 10 gebruikt, kunt u ook de sneltoets Windows + PrtScn gebruiken om een screenshot te maken. Dit zal het screenshot direct opslaan in uw map Afbeeldingen. Hoe maak ik een afdruk van mijn scherm? Er zijn een paar manieren om een afdruk van uw scherm te maken. Eén manier is om de toets "Print Screen" op uw toetsenbord te gebruiken. Deze toets bevindt zich meestal rechtsboven op uw toetsenbord, naast de F12-toets. Als u op deze toets drukt, wordt een momentopname van uw huidige scherm gemaakt en naar uw klembord gekopieerd. Van daaruit kunt u het plakken in een beeldbewerkingsprogramma zoals Paint of Photoshop, en het vervolgens afdrukken.
Een andere manier om een afdruk van uw scherm te maken is het Knipselgereedschap. Dit is een ingebouwd Windows-programma waarmee u een deel van uw scherm kunt selecteren en opslaan als afbeelding. U opent het knipselgereedschap door het te zoeken in het menu Start. Klik en sleep vervolgens om het gedeelte van uw scherm te selecteren dat u wilt vastleggen. Zodra u de muisknop loslaat, slaat het knipselgereedschap de afbeelding op uw klembord op. Van daaruit kunt u het in een beeldbewerkingsprogramma plakken en afdrukken.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Dienovereenkomstig, hoe maak je een screenshot van een deel van je scherm?

De PrintScreen-toets in combinatie met de Alt-toets maakt een afdruk van alleen het actieve venster. De schermafdruk wordt als afbeelding op het virtuele klembord geplaatst, om vervolgens eenvoudig met de toetscombinatie Ctrl-V of Win-V in een willekeurig document of bewerkingsprogramma te plakken.
Waar staan Schermopnamen Windows 10?
Als u uw gameclips en schermopnamen wilt vinden, selecteert u Start > Instellingen > Gaming > Opnames en selecteer vervolgens onder Opnamelocatie de optie Map openen.

Waar wordt Schermknipsel opgeslagen?

Volledig scherm-knipsel

Maak een schermopname van het hele scherm. Wanneer je een knipsel hebt vastgelegd, wordt dit automatisch naar het venster van Knipprogramma gekopieerd waar je wijzigingen kunt aanbrengen, opslaan en delen.
Welke sneltoetsen zijn er? Er zijn verschillende sneltoetsen die kunnen worden gebruikt om verschillende taken uit te voeren. Enkele van de meest voorkomende sneltoetsen zijn:
Ctrl+C = Kopiëren
Ctrl+V = Plakken
Ctrl+X = Knippen
Ctrl+Z = Ongedaan maken
Ctrl+Y = Opnieuw doen
Ctrl+B = Vet
Ctrl+I = Cursief
Ctrl+U = Onderstrepen

Wat is een screenshot en hoe doe je dat?

Een screenshot is een afbeelding van uw computerscherm die u kunt maken en opslaan op uw computer. Om een screenshot te maken, kunt u het Snipping Tool in Windows, de Grab-applicatie in macOS of de Print Screen-functie op uw toetsenbord gebruiken.

Door Dorcas

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een schermafdruk? :: Hoe maak je een screenshot op een Lenovo tablet?
Handige links