Huis > H > Hoe Maak Je Een Cirkeldiagram In Spreadsheet?

Hoe maak je een cirkeldiagram in spreadsheet?

Een cirkeldiagram aanpassen
  1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Dubbelklik op het diagram dat je wilt wijzigen.
  3. Klik aan de rechterkant op Aanpassen.
  4. Kies een optie: Diagramstijl: hier kun je het uiterlijk van het diagram wijzigen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Dienovereenkomstig, hoe moet je een cirkeldiagram tekenen?

Om een cirkeldiagram te tekenen, moet je eerst de hoeken van de verschillende sectoren weten. Je hebt geleerd dat een cirkel een hoek heeft van 360°. Om de hoeken van de sectoren te berekenen, maak je een verhoudingstabel. Het aantal dieren in tabel 2 is overgenomen uit tabel 1.
Hoe cirkel van Cirkel Excel?
Cirkel-van-cirkel- en staaf-van-cirkeldiagrammen maken het gemakkelijker om kleine segmenten van een cirkeldiagram te zien.
...
Volg de volgende stappen om het zelf te doen:
  1. Klik met de rechtermuisknop op het diagram en klik op Ander type grafiekreeks.
  2. Klik op Cirkel en vervolgens op Cirkel-van-cirkel of Staaf-van-cirkel.

En nog een vraag, hoe moet je een grafiek maken in excel?

Er zijn vele manieren om een grafiek te maken in excel. De eenvoudigste manier is om de grafiekassistent te gebruiken. Hiervoor selecteert u de gegevens die u in een grafiek wilt opnemen en klikt u vervolgens op de knop Grafiekassistent op de werkbalk. Er verschijnt dan een menu met verschillende soorten grafieken waaruit u kunt kiezen. Een andere manier om een grafiek te maken is via het menu invoegen. Klik in het menu Invoegen op de optie Grafiek en kies dan het type grafiek dat u wilt invoegen. Hoe maak je een grafiek in document? Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de beste manier om een grafiek in een document te maken afhangt van het soort document en de gegevens die worden weergegeven. Enkele tips voor het maken van een grafiek in een document zijn:
1. Gebruik een softwareprogramma dat ontworpen is voor het maken van grafieken, zoals Microsoft Excel. Zo kun je gemakkelijk je gegevens invoeren en een professioneel ogende grafiek maken.
2. Als je een grafiek met de hand maakt, gebruik dan een liniaal om rechte lijnen te trekken en zorg ervoor dat je labels duidelijk en goed leesbaar zijn.
3. Kies een geschikt type grafiek voor uw gegevens. Een staafdiagram is bijvoorbeeld het beste voor het vergelijken van datapunten, terwijl een lijngrafiek het beste is voor het bijhouden van veranderingen in de tijd.
4. Gebruik kleuren en andere visuele elementen om je grafiek leesbaarder en visueel aantrekkelijker te maken.
5. Zorg ervoor dat je grafiek duidelijk en gemakkelijk te begrijpen is. Gebruik niet te veel gegevens en maak je grafiek niet te ingewikkeld.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Dienovereenkomstig, hoe verdeel je een cirkeldiagram?

Als je een cirkeldiagram hebt en de percentages van de sectoren wilt bereken, neem je de volgende stappen:
  1. Stap 1: Meet met je geodriehoek de hoek van de sector op.
  2. Stap 2: Bereken Graden sector360°·100%
  3. Stap 3: Rond procenten af op 1 decimaal.
Daarvan, wat is het nut van een cirkeldiagram?
Taart- of cirkeldiagram en donutdiagram

Cirkeldiagrammen zijn bijzonder geschikt om een verdeling binnen één datavisualisatie te laten zien. Bijvoorbeeld de verdeling van cursisten in leeftijdsgroepen.

Vervolgens, hoe bereken je graden van een cirkel?

Graden van een halve cirkel berekenen

Belangrijk hierbij is dat één cirkel 360 graden beslaat. Hoeveel graden er in een halve cirkel zitten, berekenen we door het aantal graden door twee te delen. Twee halve cirkels vormen samen immers weer een hele cirkel. Een halve cirkel beslaat dus 180 graden.
Daarvan, hoe maak je een cirkeldiagram met procenten in excel? Om in Excel een taartdiagram met procenten te maken, moet u eerst een gegevensreeks maken met de percentages die u wilt weergeven. Hiervoor maakt u een nieuw Excel-spreadsheet en voert u de percentages in elke cel in. Zodra u uw gegevensset hebt, selecteert u de cellen en klikt u op het tabblad "Invoegen". Hier klikt u op het pictogram "Grafiek" en vervolgens op "Taart". Een nieuw venster verschijnt en hier kunt u de tab "Gegevenslabels" selecteren en vervolgens "Percentage". Dit voegt de percentagelabels toe aan uw taartdiagram.

Dienovereenkomstig, hoe maak je een grafiek in spreadsheet?

Om een grafiek in een spreadsheet te maken, moet u eerst de gegevens selecteren die u in de grafiek wilt opnemen. Zodra u de gegevens hebt geselecteerd, klikt u op het tabblad "Invoegen" en vervolgens op het pictogram "Grafiek". Er verschijnt een nieuw venster waarin u het type grafiek moet selecteren dat u wilt maken. Nadat u het type grafiek hebt geselecteerd, klikt u op "OK" en de grafiek wordt in de spreadsheet ingevoegd.

Door Barnes Afsha

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak ik een boekhouding in Excel? :: Hoe schrijf je keer?
Handige links