Huis > K > Kan Iedereen Iets Op Wikipedia Zetten?

Kan iedereen iets op Wikipedia zetten?

Inderdaad mag iedereen Wikipedia-pagina's bewerken. Daarvoor is geen vraag om toestemming nodig. Maar er zijn wel regels en afspraken waaraan iedereen zich moet houden. Wanneer er onenigheid bestaat over de inhoud van een artikel moet men bijvoorbeeld goede bronnen erbij halen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe duur is het om iets te laten 3D printen?

Hoeveel kost 3D-printen in Nederland? De prijs voor een cm3 is 0,10. Wij durven te zeggen dat wij de laagste prijs in Nederland hebben.

Hoe werkt een wiki?

Wiki's worden onder andere gebruikt om virtueel samen te werken en om kennis te delen. Een groep mensen onderhoudt bijvoorbeeld de gezamenlijke kennis rond een bepaald onderwerp in de vorm van een wiki. Een wiki bestaat in de praktijk meestal uit een gestructureerde hypertekst, met plaatjes en links naar elders.
Trouwens, hoe zoek je iets op in wikipedia?
Bovenaan elke pagina is rechts een zoekvak "Doorzoek Wikipedia", waarmee naar artikelen in Wikipedia gezocht kan worden. Zodra je in het zoekvak begint met typen, verschijnt er een lijstje zoeksuggesties: artikelen die met de zoekterm beginnen.

Wat dit betreft, hoe bijdragen aan wikipedia?

De beste manier om bij te dragen aan Wikipedia is door een geregistreerde gebruiker te worden. Dit is snel, gemakkelijk en gratis. Zodra u geregistreerd bent, kunt u direct beginnen met het bewerken van artikelen. Klik gewoon op de link "bewerken" bovenaan elke Wikipedia-pagina om te beginnen met bewerken. U kunt ook nieuwe artikelen aanmaken.
Als u niet zeker weet waar u moet beginnen, bekijk dan de welkomstpagina. Dit geeft u een overzicht van hoe Wikipedia werkt, en hoe u kunt helpen.
Als je hulp nodig hebt, is er een helpdesk waar je vragen kunt stellen. Er is ook een referentiebalie waar u hulp kunt krijgen bij onderzoek.
Als u meer wilt weten over het bewerken van Wikipedia, is er een handleiding.
Onthoud tenslotte dat Wikipedia een samenwerkingsproject is, dus wees beleefd en respectvol tegen andere gebruikers. Hoe komt Wikipedia tot stand? Wikipedia is een samenwerkingsplatform met artikelen geschreven door anonieme vrijwilligers die zonder betaling schrijven. Iedereen met internettoegang kan Wikipedia-artikelen schrijven en wijzigen. Wijzigingen worden bijgehouden door een geschiedenisfunctie, zodat eerdere versies van een artikel indien nodig kunnen worden hersteld. Wikipedia-artikelen worden ook bewerkt door betaalde medewerkers en vrijwillige redacteuren om de nauwkeurigheid en kwaliteit te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Hoe videobanden op pc zetten?

U moet uw videorecorder op uw PC aansluiten. U moet uw videorecorder of videocamera aansluiten op uw computer. U moet de software installeren. De software moet worden geopend. Ga je gang en neem de video op. De video moet worden bewerkt. De video kan worden geconverteerd naar een DVD-bestand. U kunt een speciale videorecorder gebruiken.

Mensen vragen ook: kan je een eigen wikipedia pagina maken?

Een artikel over jezelf schrijven

Het schrijven van een artikel over jezelf of je eigen bedrijf valt sterk af te raden, al kennen weinigen je beter dan jezelf. Meestal kun je zelf moeilijk beoordelen of de vermelding van jouw persoon of bedrijf voldoende encyclopedisch relevant is.
Trouwens, hoe gebruik je wiki in teams?
Hoe gebruik je een Wiki in Teams?
  1. Klik op het Wiki-tabblad.
  2. Geef de pagina een naam door over Naamloze pagina te typen.
  3. Om een sectie toe te voegen, beweeg je met de muis onder de laatste sectie of tussen 2 secties.
  4. Onder de sectietitel kan je inhoud toevoegen.
  5. Klik op om een sectiegesprek weer te geven.

Dienovereenkomstig, wat is de betekenis van wikipedia?

Het woord wiki wiki komt uit het Hawaïaans en heeft de betekenis van 'snel, vlug, beweeglijk'.
Hoeveel artikelen zijn er te vinden op Wikipedia? Er zijn ongeveer 5.000.000 artikelen op Wikipedia.

Wie is de bekende persoon?

Er is niet één definitief antwoord op deze vraag. Het hangt ervan af aan wie je het vraagt en wat hun definitie van "beroemd" is. Sommige mensen zullen zeggen dat de beroemdste persoon ter wereld de huidige Amerikaanse president is, terwijl anderen zullen zeggen dat het een beroemdheid is zoals Beyoncé of Brad Pitt. Het verschilt echt van persoon tot persoon.

Door Denbrook

Vergelijkbare artikelen

Wat is er gebeurd in 3500 VC? :: Hoe stel ik browserextensie in?
Handige links