Huis > W > Wat Doet Ransomware Met Je Pc?

Wat doet ransomware met je pc?

Ransomware is een type malware, ofwel kwaadaardige software, die een computer blokkeert of bestanden versleutelt. Pas als je losgeld (ransom) betaalt zou je de computer of de bestanden weer kunnen gebruiken. Andere termen voor ransomware zijn cryptoware of gijzelsoftware. Ransomware is erg vervelend.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Hoe bescherm ik me tegen ransomware?

Toch kun je met een aantal eenvoudige maatregelen een bedrijf beschermen tegen ransomware:
  1. Vergeet niet te patchen!
  2. Installeer solide beveiligingssoftware.
  3. Update je systemen.
  4. Maak regelmatig backups.
  5. Test je beveiliging.
  6. Train je werknemers over cybercriminaliteit.
En nog een vraag, wat is cyberweerbaarheid?
De definitie van 'cyberweerbaar' is volgens het Nationaal Cyber Security Centrum (2016) als volgt: het vrij zijn van gevaar of schade veroorzaakt door verstoring of uitval van ICT of door misbruik van ICT.

Wat doet de politie tegen cybercrime?

De politie doet een aantal dingen om cybercriminaliteit te bestrijden. Zo werkt de politie samen met bedrijven en andere organisaties om hen bewust te maken van de gevaren van cybercriminaliteit en hen te helpen betere beveiligingsmaatregelen te treffen. De politie werkt ook aan de ontwikkeling van haar eigen capaciteit om cybercriminaliteit te onderzoeken en te vervolgen. Daarnaast werkt de politie samen met internationale partners om de verantwoordelijken voor grote cybercriminaliteitsaanvallen te identificeren en op te sporen. Hoeveel mensen zijn slachtoffer van cybercrime? Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het moeilijk is het aantal mensen dat slachtoffer is van cybercriminaliteit te meten. Uit een recente studie van het Ponemon Institute blijkt echter dat 43% van de Amerikanen slachtoffer is geweest van cybercriminaliteit, wat neerkomt op ongeveer 107 miljoen mensen.

Gerelateerde artikelen

Wat doet een game engine?

De softwarebasis van een computerprogramma wordt een motor genoemd. Het programma wordt gegenereerd. De game engine wordt gebruikt in computerspelletjes. Aangezien de game engine de motor is voor het spel, is het woord engine Engels voor motor.

Dit in overweging nemend, wie pleegt cybercrime?

Cybercrime op bestelling

Dat zijn de mensen die vroeger inbraken pleegden. Zij kopen op internet een phishingkit of ransomwarekit. Dat zijn kant-en-klare pakketten, gemaakt door technische criminelen. Er bestaat zelfs 'cybercrime as a service'." Oftewel: een abonnement op cybercrimemiddelen.
Je kunt ook vragen wie zijn slachtoffers van phishing?
Phishing is een vorm van internetfraude waarbij je via een e-mailbericht naar een valse website wordt gelokt die sterk op een site van een bank (of bedrijf) lijkt. Wanneer je je persoonlijke gegevens op de valse website invoert kan de oplichter deze gebruiken om zelf transacties of aankopen uit te voeren.

Wat dit betreft, hoeveel cyberaanvallen in 2021?

Zorgwekkende stijging

Ook al zou SonicWall dit jaar geen enkele aanval meer registreren, dan nog is 2021 het slechtste jaar ooit. In het eerste kwartaal van 2021 waren er ruim 115 miljoen aanvallen en in het tweede kwartaal waren dit zelfs meer dan 188 miljoen aanvallen.
Je kunt ook vragen hoe kun je digitale criminaliteit voorkomen? Er is geen eenvoudig antwoord op de vraag hoe digitale criminaliteit kan worden voorkomen. Er zijn echter enkele maatregelen die individuen en organisaties kunnen nemen om de incidentie van digitale criminaliteit te helpen verminderen. Eén maatregel is ervoor te zorgen dat computersystemen en netwerken goed beveiligd zijn, met sterke wachtwoorden en up-to-date beveiligingssoftware. Een andere maatregel is om voorzichtig te zijn met welke informatie online wordt gedeeld, en om alert te zijn op de tekenen van phishing en andere vormen van oplichting. Ten slotte is het belangrijk om incidenten van digitale criminaliteit te melden bij de bevoegde autoriteiten.

Hoe noemen we de methode waarbij cybercriminelen domeinnamen misbruiken of vervalsen?

De methode waarmee cybercriminelen domeinnamen misbruiken of vervalsen, noemen we "domeinnaamspoofing". Domeinnaamspoofing is een type cyberaanval waarbij een aanvaller een valse domeinnaam creëert die er identiek uitziet als een legitieme domeinnaam. De aanvaller gebruikt deze valse domeinnaam vervolgens om phishing-e-mails te versturen of om schadelijke websites te hosten die gebruikers verleiden gevoelige informatie vrij te geven of malware te downloaden.

Door Eben Zamor

Vergelijkbare artikelen

Hoe kun je een ruimte ventileren zonder raam? :: Hoeveel soorten cybercrime zijn er?
Handige links