Huis > W > Wie Zijn Anonymous En Wat Doen Ze?

Wie zijn Anonymous en wat doen ze?

Anonymous is een internationaal collectief en een internationale beweging van activisten en hacktivisten. Anonymous is bekend geworden door een reeks acties en cyberaanvallen op onder andere websites van bedrijven, organisaties en overheden.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik iemand vinden op basis van zijn mobiele nummer?

Het is mogelijk om op veel websites een 06-nummer te vinden in een telefoongids voor mobiele telefoons. U kunt op deze websites op naam zoeken. U kunt omgekeerd zoeken.

Wat betekent het woord hacker?

Hacking betekent dat iemand toegang probeert te krijgen tot de gegevens van iemand anders, via het gebruik van computers en het netwerk. Het is strafbaar als dit gebeurt zonder toestemming van de eigenaar van die gegevens.
Hoe gevaarlijk is Anonymous?
Onder meer de sites van de geheime dienst FSB en Russische tv-zenders werden gehackt. Anonymous verklaarde rond het begin van de Russische invasie in Oekraïne de cyberoorlog aan Rusland. Sindsdien beweert de groep dat het prominente Russische overheidswebsites, nieuwswebsites en bedrijven heeft gehackt.

Welk land heeft beste hackers?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het grotendeels afhankelijk is van de individuele mening. Sommige mensen beweren echter dat het land met de beste hackers de Verenigde Staten zijn. Dat komt omdat de VS enkele van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld hebben, die hoogopgeleide mensen voortbrengen. Bovendien staat de Amerikaanse overheid bekend om haar grote investeringen in cyberveiligheid, wat betekent dat er veel middelen beschikbaar zijn voor ervaren hackers. Waar zitten de meeste hackers? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, want hackers kunnen overal ter wereld gevestigd zijn. Van sommige landen is echter bekend dat ze een groot aantal hackers herbergen, zoals de Verenigde Staten, China, Rusland en India. Deze landen hebben een groot aantal mensen met de technische vaardigheden die nodig zijn voor het uitvoeren van hackactiviteiten, en een hoge mate van internetpenetratie, waardoor het voor hackers gemakkelijker is om te werken.

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Dit in overweging nemend, kan iemand meekijken op je telefoon?

Beveiligingslek. Soms zit er een beveiligingslek in het besturingssysteem, een computerprogramma of een app. Via zo'n gat kunnen hackers binnenkomen op je apparaat en vervolgens de camera of microfoon aanzetten. Bij iPhones en MacBooks komt dit overigens minder vaak voor dan bij Android-apparaten en Windows-laptops.
Men kan zich ook afvragen: wat kunnen hackers met een link?
Wat moeten cybercriminelen met al die inloggegevens? Het kan zijn dat ze de wachtwoorden verkopen via ondergrondse internet-marktplaatsen. Ook kunnen de gegevens worden gebruikt om iemands identiteit over te nemen. Zo werden onlangs bij het Belgische telecombedrijf Belgacom medewerkers uitgenodigd voor Linkedin.

Je kunt ook vragen kan je gehackt worden door op een link te klikken?

Criminelen zijn goed op de hoogte van die klikdrang, bleek vorige maand. Een virus ('Flubot') op telefoons met het Android-besturingssysteem stuurt sms'jes naar nummers in de contactenlijst met een link naar waar een pakket zogenaamd kan zijn.
Wat gebeurt er als je gehackt bent? Er zijn een paar verschillende manieren waarop u gehackt kunt worden, en het resultaat hangt af van hoe de hacker in uw systeem is gekomen.
Als een hacker toegang krijgt tot uw computer via een beveiligingslek, kan hij doen wat hij wil op uw machine. Dit kan het installeren van kwaadaardige software inhouden, toegang tot uw persoonlijke bestanden, of het gebruik van uw computer om andere systemen aan te vallen.
Als een hacker uw wachtwoord krijgt, kan hij inloggen op uw account en alles doen wat u kunt doen. Dit kan inhouden toegang tot uw persoonlijke gegevens, het versturen van e-mails in uw naam, of het doen van aankopen met uw creditcard.
Als een hacker u overhaalt om hem toegang tot uw computer te geven, kan hij doen wat hij wil. Dit heet "social engineering" en het is een zeer effectieve manier voor hackers om toegang te krijgen tot systemen.

Hoe kan je een hacker worden?

Er is niet één antwoord op deze vraag, want hacker worden vereist een combinatie van vaardigheden, aanleg en motivatie. Er zijn echter een paar dingen die je kunnen helpen op het pad om hacker te worden. Ten eerste is het belangrijk om een sterke basis te hebben in computerwetenschappen en programmeren. Dit geeft je het vermogen om te begrijpen hoe systemen werken en hoe je kwetsbaarheden kunt vinden en uitbuiten. Ten tweede is het nuttig om creatief te zijn en buiten de kaders te denken bij het oplossen van problemen. Hackers moeten problemen van verschillende kanten kunnen bekijken en met creatieve oplossingen komen. Ten slotte is het belangrijk om een sterke motivatie te hebben om te leren en op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen in de wereld van hacking.

Door Borchers Brinkerhoff

Vergelijkbare artikelen

Hoe verwijzen naar referenties? :: Welke soort hackers heb je en wat zijn hun doelen?
Handige links