Huis > H > Hoe Verwijzen Naar Referenties?

Hoe verwijzen naar referenties?

Een verwijzing in de tekst volgens APA-richtlijnen bestaat uit de achternaam van de auteur en het publicatiejaar. Als je naar een specifiek deel van een bron verwijst, moet je ook een plaatsaanduiding toevoegen, zoals een paginanummer of tijdstempel. Een voorbeeld is: (Habibi, 2021, p. 170).

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe CD rippen naar mp3?

Windows Media Player wordt gebruikt om de CD af te spelen. Zet Windows Media Player in bibliotheekmodus. In bibliotheekmodus gebruiken we Windows Media Player. Bovenaan in het menu kunt u het bestandsformaat instellen op mp3.

Mensen vragen ook: hoe schrijf je een citaat uit een boek?

Citeren. Een citaat wordt altijd tussen dubbele aanhalingstekens geplaatst. Het citaat wordt gevolgd door een verwijzing tussen haakjes - achternaam auteur(s), jaartal, paginanummer(s) - of door de auteur(s) in de tekst te noemen. Let op: Een citaat wordt niet cursief geschreven.
Hoe maak je een referentielijst?
Je begint altijd met de achternaam van de auteur gevolgd door een komma en hierna de voorletters van de voornamen van de auteur. Als een bron meerdere auteurs heeft, gebruik je een komma tussen de auteurs. Voor de laatste auteur gebruik je een ampersand (&). De laatste auteur eindigt met een punt.

Daarvan, hoe verwijs je naar literatuur?

Er zijn een paar verschillende manieren om naar literatuur te verwijzen. Je kunt het "de literaire canon", "de literaire traditie" of "het literaire veld" noemen. Hoe refereer je correct? Er zijn een paar verschillende manieren om correct te verwijzen, afhankelijk van het soort verwijzing dat je gebruikt. Voor een boek vermeldt u de achternaam van de auteur, de titel van het boek en het paginanummer. Voor een tijdschriftartikel vermeldt u de achternaam van de auteur, de titel van het artikel, de naam van het tijdschrift, het volumenummer en de paginanummers.

Gerelateerde artikelen

Hoe EML bestanden omzetten naar PDF?

Als u de EML bestanden niet wilt converteren, kunt u de volgorde aanpassen.

Hoe moet je referen?

Refereren - verwijzen naar bronnen - is vereist als je de woorden van een ander letterlijk overneemt, als je een passage parafraseert (herschrijft in je eigen woorden), en als je ideeën uit een bron samenvat. Je verwijst altijd op twee plaatsen: In de tekst, op de plaats waar je de informatie bespreekt.
Je kunt ook vragen wat is een citaat voorbeeld?
uiting die men schriftelijk of mondeling, meestal letterlijk, als bewijs, getuigenis of voorbeeld aanhaalt; iets wat men citeert; iets wat aangehaald wordt. Voorbeelden: Een ander citaat waarachter men zich vaak verschuilt is het volgende: "De huidige software is zo gebruiksvriendelijk dat we ons dus de moe...

Je kunt ook vragen hoeveel zinnen mag je citeren?

Hoe lang mag een citaat zijn? Met het gebruik van citaten laat je geen originele (eigen) ideeën zien, dus probeer citaten zo kort mogelijk te houden, bij voorkeur niet langer dan een paar zinnen. Een citaat van meer dan 40 woorden wordt bijvoorbeeld al als lang beschouwd.
En nog een vraag, wat is een direct citaat? Een direct citaat is een citaat dat de exacte woorden van een spreker of schrijver weergeeft. Een direct citaat wordt onderscheiden van een indirect citaat, dat de woorden van een spreker of schrijver parafraseert of samenvat.

Mensen vragen ook: wat hoort in literatuurlijst?

Er zijn een paar dingen die in een bibliografie thuishoren: de naam van de auteur, de titel van het werk, de publicatiedatum en de naam van de uitgever.

Door Linell

Vergelijkbare artikelen

Wat is een Bronnen lijst? :: Wie zijn Anonymous en wat doen ze?
Handige links