Huis > H > Hoe Beschadigde Sd-Kaart Herstellen?

Hoe beschadigde SD-kaart herstellen?

OPLOSSING
  1. Maak een Back up van alle gegevens op de kaart.
  2. Formatteer de kaart met de computer.
  3. Stop de kaart weer in het Android apparaat.
  4. Zodra de kaart is herkend, formatteer de kaart in het Android apparaat.
  5. Stop de kaart in de computer en herstel alle gegevens.
  6. Stop de kaart in het Android apparaat.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat kan je doen met een PlayStation Plus kaart?

Je kunt online spelen met vrienden en onbekenden, en korting krijgen in de winkel. U kunt de online opslagruimte en de mogelijkheid om extra spellen te downloaden elke maand gratis houden, zolang u het plus abonnement houdt.

Wat als je SD-kaart beschadigd is?

Oorzaken van een kapotte/beschadigde SD-kaart
  1. Fysieke schade aan de SD-kaart.
  2. Corrupt SD-kaartbestandssysteem.
  3. Je SD-kaart vroegtijdig uit het apparaat halen terwijl je bestanden aan het overzetten bent.
  4. Het gebruik van dezelfde SD-kaart op verschillende apparaten.
  5. Vanwege virussen op de SD-kaart.
Kan je een SD-kaart herstellen?
Het terughalen van verloren foto's van een SD-kaart is mogelijk met een softwareprogramma voor dataherstel. Je hoeft hier geen expert voor te zijn. Houd er echter wel rekening mee dat software voor dataherstel alleen werkt bij opslagapparaten die door computers worden herkend.

Hoe moet je een SD-kaart formatteren?

Er zijn een paar verschillende manieren om een SD-kaart te formatteren, afhankelijk van het soort apparaat dat u gebruikt en het besturingssysteem waarop het draait.
Als u een Windows-computer gebruikt, kunt u een SD-kaart formatteren door rechts te klikken op het pictogram ervan in Deze computer en de optie "Formatteren" te selecteren. U wordt gevraagd een bestandssysteem te kiezen (FAT32 of NTFS), en u kunt de SD-kaart ook een label (naam) geven.
Als u een Mac gebruikt, kunt u een SD-kaart formatteren door het programma Schijfhulpprogramma te openen en de SD-kaart te selecteren in de lijst met stations. Klik vervolgens op de knop "Wissen" en kies het bestandssysteem dat u wilt gebruiken (FAT32 of Mac OS Extended).
Als u een Linux-computer gebruikt, kunt u een SD-kaart formatteren via de opdrachtregel. Eerst moet je uitzoeken wat de naam van je SD-kaart is - typ "ls /dev/sd*" in de terminal en druk op Enter. U ziet nu een lijst met alle stations die op uw computer zijn aangesloten, inclusief de SD-kaart. De SD-kaart heet meestal zoiets als "/dev/sdb" of "/dev/sdc".
Zodra u de naam van de SD-kaart weet, kunt u deze formatteren door "sudo mkfs.vfat /dev/sdb" in de terminal te typen (vervang "/dev/sdb" door de werkelijke naam van uw SD-kaart). Dit zal de SD-kaart formatteren met het FAT32-bestandssysteem.
Als u de SD-kaart wilt formatteren met het NTFS-bestandssysteem, kunt u in plaats daarvan het commando "sudo mkfs.ntfs /dev/sdb" gebruiken. Trouwens, hoe verwijderde foto's terughalen van sd-kaart? Er zijn een paar manieren waarop u kunt gaan over het herstellen van verwijderde foto's van een SD-kaart. Een manier is het gebruik van een data recovery software programma, dat kan online worden gevonden of bij uw lokale computer winkel. Deze programma's werken door het scannen van uw SD-kaart voor eventuele sporen van verwijderde bestanden en dan kunt u ze herstellen.
Een andere manier om verwijderde foto's van een SD-kaart te herstellen is om de kaart aan te sluiten op een computer en vervolgens een bestandsherstelprogramma te gebruiken om de kaart te scannen op verwijderde bestanden. Deze programma's zoeken naar gaten in de gegevens op de kaart die erop kunnen wijzen dat een foto is verwijderd.
Als u geen programma voor gegevensherstel of bestandsherstel kunt vinden dat voor u werkt, kunt u proberen een fotohersteldienst te gebruiken. Deze diensten gebruiken speciale apparatuur om verwijderde foto's van SD-kaarten te herstellen.

Gerelateerde artikelen

Hoe lang gaat een grafische kaart mee?

Een gloednieuwe grafische kaart gaat gemiddeld 5 jaar mee als u hem goed onderhoudt. Als u games gaat spelen die meer geavanceerde graphics vereisen, hoeft u de kaart misschien niet te vervangen. Controleer de specificaties voordat u een grafische kaart gebruikt voor een nieuw spel.

Men kan zich ook afvragen: hoe ontgrendel je een sd-kaart?

Er is een Lock -schakelaar op de linkerkant van de SD-kaart.
...
Als de LOCK-schakelaar niet op slot:
  1. Schuif de schakelaar omhoog en omlaag. Herhaal dit 3 keer.
  2. Laat het verblijf op de sluis positie voor 30 seconden.
  3. Schuif de schakelaar op de kaart te ontgrendelen.
  4. Probeer om bestanden in het apparaat.
Kan een SD-kaart kapot gaan?
Een sd-kaart kan om verschillende oorzaken beschadigd raken, bijvoorbeeld wanneer je het schijfje verwijdert zonder eerst je telefoon of tablet uit te zetten. Ook kunnen beschadigingen optreden wanneer je de kaart in je pc laat zitten terwijl je deze uitschakelt of opnieuw opstart.

Wat doet een SD-kaart?

SD-kaarten. SD staat voor Secure Digital. (Micro)SD-kaarten worden gebruikt voor het opslaan van foto's en filmpjes op onder meer je smartphone of camera.
Wat dit betreft, hoe kopieer ik mijn foto's van mijn telefoon naar mijn sd-kaart? Aangenomen dat u wilt weten hoe u foto's van uw telefoon naar een SD-kaart kunt overbrengen, zijn er een paar manieren om dit te doen.
Eén manier is om uw telefoon met een USB-kabel op uw computer aan te sluiten. Zodra uw telefoon is aangesloten, opent u de schijf die uw telefoon vertegenwoordigt op uw computer. Er zou een map "DCIM" moeten zijn die alle foto's op je telefoon bevat. Kopieer de inhoud van deze map naar uw computer. Plaats vervolgens uw SD-kaart in uw computer. Maak een nieuwe map aan op de SD-kaart en geef deze een naam als "Phone Photos". Plak de foto's die je van je telefoon hebt gekopieerd in deze map.
Een andere manier om dit te doen is door een geheugenkaartlezer te gebruiken. Geheugenkaartlezers zijn apparaten waarmee u uw SD-kaart kunt plaatsen en op uw computer kunt lezen als een USB-station. De meeste geheugenkaartlezers hebben ook een sleuf voor de geheugenkaart van je telefoon. Om deze methode te gebruiken, plaatst u zowel de geheugenkaart van uw telefoon als de SD-kaart in de geheugenkaartlezer. Open het station voor de geheugenkaart van uw telefoon en kopieer de inhoud van de DCIM-map naar uw computer. Open vervolgens het station voor de SD-kaart en maak een nieuwe map aan. Plak de foto's in deze map.
Als uw telefoon een microSD-kaart heeft, kunt u de microSD-kaart ook uit uw telefoon halen en in een SD-kaartadapter plaatsen. Zo kunt u de kaart in de SD-kaartsleuf van uw computer steken en de foto's op die manier overbrengen.

Trouwens, kan een sd kaart crashen?

Een SD-kaart kan crashen als de gegevens erop beschadigd zijn of als de kaart fysiek beschadigd is. Als de gegevens op de SD-kaart corrupt zijn, kan het mogelijk zijn deze te herstellen met software voor gegevensherstel. Als de SD-kaart fysiek beschadigd is, kan deze mogelijk worden gerepareerd met behulp van een SD-kaartlezer.

Door Rochester

Vergelijkbare artikelen

Wat moet je doen als je laptop oplader niet werkt? :: Kan de USB-stick niet formatteren?
Handige links