Huis > W > Wat Betekent Een Bug?

Wat betekent een bug?

Een bug is een fout in een computerprogramma of een website, waardoor het zijn functie niet (geheel) volgens specificaties vervult. Praktisch alle programma's van enige omvang bevatten bugs, maar de meeste worden niet als storend ervaren of treden alleen onder zeldzame omstandigheden op.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat betekent PST Outlook?

Een persoonlijke opslagtabel is een gegevensbestand met gegevens van Microsoft Outlook. Outlook kan worden gebruikt om PST-bestanden te openen. U kunt Gmail gebruiken om ze te importeren.

Wat dit betreft, wat is een bug in het systeem?

Een bug is een fout in de broncode van een computerprogramma. Door een bug kan het programma niet (goed) functioneren zoals je gewend bent. Een bug uit zich doorgaans in de vorm van een foutmelding, maar het kan ook zijn dat het programma stopt met werken, of dat er een andere actie wordt uitgevoerd dan je verwacht.
Wat is bug in het Engels?
bug: kever; tor; afluisterapparatuur; fout; bug.

Daarvan, waar komt de naam bug vandaan?

De term "bug" in verband met softwarefouten is afgeleid van een echt insect dat een probleem veroorzaakte met een vroege mechanische computer. Het verhaal gaat dat in 1947 een onderzoeker van de Harvard Universiteit werkte aan de Mark II computer toen hij ontdekte dat een mot in een van de relais was gekropen en de machine defect maakte. Hij krabbelde voor de grap een briefje naast de mot en plakte het op het logboek: "Eerste echt gevonden insect." Sindsdien wordt de term "bug" gebruikt voor softwarefouten. Hoe ontstaan bugs? Er is niet één antwoord op deze vraag, want bugs kunnen op verschillende manieren optreden, maar enkele veel voorkomende oorzaken van bugs zijn onjuiste of verouderde code, codeerfouten, compatibiliteitsproblemen en resource-lekken. In sommige gevallen kunnen bugs ook worden veroorzaakt door kwaadaardige code of malware.

Gerelateerde artikelen

Wat betekent STL?

Standard Triangle Language is een van de backronyms van STL, dat staat voor stereolithografie. De oppervlaktegeometrie van een vorm wordt beschreven in een STL-bestand.

Wat is een Reproductiepad?

Het liefst zien we een 'reproductiepad': alle stappen die we na moeten spelen om jouw probleem te zien gebeuren.
Wat dit betreft, wat is een technische test?
De technische test is vergelijkbaar met de functionele test, maar richt zich in het bijzonder op de technische aspecten van de applicatie.

Wat is een functionele acceptatietest?

test uit te voeren door de functionele acceptant, in de IT-wereld meestal de functioneel beheerder van een systeem. Doel van de test is te bepalen of het systeem voldoende ondersteund kan worden. Hierbij wordt bijvoorbeeld ook gekeken naar de documentatie.
Dienovereenkomstig, wat is het doel van testen? Het doel van testen is ervoor te zorgen dat een softwareprogramma aan de eisen voldoet en gebreken te vinden. Testen kan handmatig of met geautomatiseerde hulpmiddelen. Geautomatiseerd testen gebeurt meestal met unit tests, die individuele componenten van de software testen, en integratietesten, die testen hoe de componenten samenwerken.

Trouwens, welke testsoorten zijn er?

Er zijn vele soorten tests, maar enkele van de meest voorkomende zijn unit tests, integratietests en systeemtests. Unit tests testen de functionaliteit van individuele stukken code, zoals methoden of klassen. Integratietesten testen hoe goed verschillende stukken code samenwerken, zoals hoe een webapplicatie integreert met een database. Systeemtesten testen een heel systeem, zoals een webapplicatie, van begin tot eind.

Door Cartwright

Vergelijkbare artikelen

Welke testtechnieken zijn er? :: Hoe nummer je bijlage?
Handige links