Huis > H > Hoe Begin Je Een Mail Naar Een Onbekende?

Hoe begin je een mail naar een onbekende?

Als u de naam en het geslacht van de geadresseerde weet, is de beste aanhef in een zakelijke brief of e-mail Geachte heer + de achternaam of Geachte mevrouw + de achternaam. Als u het geslacht niet weet, is onder meer Geachte heer of mevrouw + de achternaam gebruikelijk.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe CD rippen naar mp3?

Windows Media Player wordt gebruikt om de CD af te spelen. Zet Windows Media Player in bibliotheekmodus. In bibliotheekmodus gebruiken we Windows Media Player. Bovenaan in het menu kunt u het bestandsformaat instellen op mp3.

Mensen vragen ook: hoe schrijf ik een goede zakelijke mail?

Tips
  1. Houd je brief beknopt en wijd niet teveel uit.
  2. Vermijd hevige emoties in je beschrijving (bijvoorbeeld in het geval van een klacht of motivatie).
  3. Wees concreet en verwijs naar duidelijke gebeurtenissen waarbij je datum en plaats noemt.
  4. Beschrijf helder wat je wilt en wat je van de geadresseerde verwacht.
Hoe schrijf je een goede email?
Algemene tips voor het schrijven van e-mails:
  1. Blijf consequent formeel of informeel.
  2. Zorg voor een vriendelijke inleiding en start je bericht nooit met 'ik'.
  3. Houd de e-mail kort en ben zo concreet mogelijk.
  4. Gebruik geen afkortingen van vaste uitdrukkingen zoals MVG (met vriendelijke groeten) of gr (groeten).

Dit in overweging nemend, hoe begin je een nette mail?

Aangenomen dat je bedoelt hoe je een e-mail professioneel begint:
Wanneer je een e-mail begint, wil je ervoor zorgen dat je duidelijk, beknopt en beleefd overkomt. U wilt ook mogelijke miscommunicatie vermijden, dus is het belangrijk om zo specifiek mogelijk te zijn.
Wanneer u een e-mail begint, is het altijd een goed idee om de ontvanger te begroeten. "Hoi [naam]," of "Hallo [naam]," zijn beide perfect aanvaardbare manieren om een e-mail te beginnen. Als u de naam van de geadresseerde niet kent, kunt u een algemene begroeting gebruiken zoals "Hallo" of "Geachte heer of mevrouw".
Na de begroeting wilt u direct ter zake komen. U wilt de tijd van de ontvanger niet verspillen met geklets of ongerelateerde informatie. Begin met uzelf voor te stellen als de ontvanger nog niet weet wie u bent, en leg dan het doel van uw e-mail uit.
U kunt bijvoorbeeld zeggen:
Mijn naam is John Smith en ik ben een vertegenwoordiger van XYZ Company. Ik e-mail u vandaag om te zien of u geïnteresseerd bent in een gesprek over ons nieuwste product."
Zodra u het doel van uw e-mail hebt aangegeven, kunt u indien nodig aanvullende informatie geven. U kunt bijvoorbeeld uitleggen waarom u denkt dat de ontvanger geïnteresseerd is in uw product, of wat de potentiële voordelen zijn van het gebruik van uw product.
Sluit uw e-mail af door de ontvanger te bedanken voor zijn tijd, en hem te laten weten dat u graag binnenkort van hem hoort.
U kunt bijvoorbeeld zeggen:
"Bedankt voor uw tijd, en ik hoop snel van u te horen." Mensen vragen ook: hoe mail vriendelijk afsluiten? Om een e-mail in de app Mail op uw iPhone, iPad of iPod touch te sluiten, tikt u op het pictogram Archief
Als u het pictogram Archief niet ziet, tikt u op Meer
Tik op Archief. Als u een iPhone 6s of nieuwer hebt, kunt u 3D Touch gebruiken om een e-mail te archiveren: Houd de e-mail lichtjes ingedrukt en tik vervolgens op Archief.
Als u de e-mail wilt verwijderen in plaats van archiveren, tikt u op Prullenbak.

Gerelateerde artikelen

Hoe EML bestanden omzetten naar PDF?

Als u de EML bestanden niet wilt converteren, kunt u de volgorde aanpassen.

Hoe begin je een mail naar 2 personen?

Als je bericht naar meerdere ontvangers gaat, en er geen mogelijkheid is om ieder bericht een persoonlijke aanhef te geven, dan kun je het best kiezen voor een aanhef die iedereen past. Geachte dames en heren is mogelijk, maar er zijn meer opties: Geachte directie, Geachte commissie, Geachte klant, Beste collega's.
Hoe begin je een mail naar een klant?
Do's
  1. 1: Maak in de titel duidelijk waarom de mail belangrijk is voor de klant en zorg voor een prikkelende titel.
  2. 2: Schrijf een korte inleiding: Wat wil je onder de aandacht brengen?
  3. 3: De aanhef van je mail is belangrijk.
  4. 4: Zorg ervoor dat de inhoud van jouw e-mail overtuigend is.

Daarvan, kun je een mail beginnen met beste?

Beste is een informele aanspreekvorm, die zowel in brieven en e-mails als in gesproken taal gebruikt wordt. Na een aanspreking met Beste spreken we de gesprekspartner, toehoorder of lezer verder aan met de vertrouwelijke vorm je. Beste wordt gecombineerd met een voornaam of een ander zelfstandig naamwoord.
Mensen vragen ook: hoe schrijf ik een zakelijke brief voorbeeld? Er zijn een paar belangrijke dingen om te onthouden bij het schrijven van een zakelijke brief. Ten eerste moet u de datum, de naam en het adres van de ontvanger en uw eigen naam en adres vermelden. Open vervolgens met een hoffelijke groet, zoals "Geachte heer/mevrouw Smith". Daarna moet je brief duidelijk en beknopt zijn. Zorg ervoor dat je meteen aangeeft waarom je schrijft, en gebruik beleefd taalgebruik. Sluit af met een beleefde zin, zoals "Hoogachtend, John Doe". Met deze tips kun je een professionele en effectieve zakelijke brief schrijven.

Vervolgens, hoe maak je een zakelijke brief?

Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het maken van een zakelijke brief. Ten eerste moet de brief kort en bondig zijn. Ten tweede moet hij vrij zijn van grammatica- en interpunctiefouten. Ten derde moet hij gericht zijn aan de juiste persoon of afdeling. Ten slotte moet de brief door de schrijver worden ondertekend.

Door Dacey Brandenburger

Vergelijkbare artikelen

Wat is de 2e persoon? :: Hoe begin je netjes een brief?
Handige links